Τα σχόλια αυτού του δασκάλου στα τετράδια των μαθητών είναι παράδειγμα προς μίμηση!

Τα σχόλια αυτού του δασκάλου στα τετράδια των μαθητών είναι παράδειγμα προς μίμηση!

Ο δάσκαλος Μάριος Μάζαρης, είναι ένα φωτεινό παράδειγμα εκπαιδευτικού που αγαπά το σχολείο και τους μαθητές του, αντιμετωπίζοντάς τη διδασκαλία όχι ως επάγγελμα αλλά ως ένα ύψιστο καθήκον απέναντι στη νέα γενιά.

Κατά καιρούς έχουμε προβάλλει στο Infokids.gr πολλές από τις απόψεις του που πάντα είναι προς όφελος των μαθητών καθώς επιδιώκει να βλέπει χαμογελαστές παιδικές φατσούλες στη τάξη και πασχίζει να βρίσκει δημιουργικούς τρόπους παράδοσης των μαθημάτων. 

Αυτή τη φορά ενθουσιαστήκαμε με τα σχόλια ενθάρρυνσης που έγραψε όταν πήρε τα τετράδια των μαθητών και τα λόγια που γράφει στον καθένα εξ αυτών  στο πλαίσιο της επιβράβευσης ως κίνητρο μάθησης.

Ο υπέροχος τρόπος που διορθώνει τα γραπτά ο δάσκαλος

“Τα πήγες φανταστικά! Άριστα”: Ο δάσκαλος Μάριος Μάζαρης παραδίδει μαθήματα διόρθωσης γραπτών

Όπως επισημαίνει στην ανάρτησή του ο δάσκαλος ” Οι μέρες δε σταματούν να είναι περίεργες.

Ακούμε κάθε μέρα σχεδόν ανθρώπους που φωνάζουν για το πώς πρέπει να είμαστε, να μοιάζουμε, αν θα φοράμε ρίγες ή μπλε ή ροζ, την ίδια στιγμή που εμείς στην τάξη δε σταματάμε να επενδύουμε στο να αγαπήσουμε τον εαυτό μας, τον διπλανό μας, και όλα αυτά χωρίς όρους, χωρίς κανόνες, παρά με σεβασμό στις επιλογές, στην προσωπικότητα, στην καρδιά του καθένα.

Την ίδια στιγμή που άλλοι επενδύουν στο ντροπή σας , εμείς επενδύουμε στο “Μπράβο μου”

Και συνεχίζουμε να το λέμε, δεύτερη χρονιά που ανακαλύπτουμε κομμάτια του εαυτού μας που μπορούμε να δυναμώσουμε, ακόμα και στην ορθογραφία, στην ανάγνωση και στις ασκήσεις μας.

Αυτές τις μέρες μιλάμε για το αυστηρό κόκκινο, το στιλό που στιγμάτισε γενιές και γενιές, για τα κόκκινα σχόλια εκπαιδευτικών που πόνεσαν αμέτρητα τετράδια και σελίδες εδώ και δεκαετίες.

Εμείς το αντικαταστήσαμε με το ευγενικό κόκκινο, με τις λέξεις που κάθε παιδί γράφει για τον εαυτό του, λέξεις ενθαρρυντικές που τις γράφει με κόκκινο χρώμα, για να μάθουμε αν συναντήσουμε το αυστηρό στον δρόμο μας να μη του δώσουμε σημασία.

Γιατί αγαπάμε τον εαυτό μας, όπως κι αν είναι, και είναι χρέος μας να μην αφήνουμε άλλους ανθρώπους να το πληγώνουν.

Όσο έχω μπροστά μου τα τετράδια της ορθογραφίας των μαθητών μου και γράφω τα δικά μου κόκκινα σχόλια, δε σταματάω να σκέφτομαι ότι η αγάπη είναι η πρώτη λέξη που ένα παιδί θα γράψει με όποιο χρώμα μπορεί.

Και τα σχόλια που δέχεται δεν έχει σημασία με τι χρώμα είναι γραμμένα , αλλά αν περιέχουν την αγάπη στη σκέψη του ανθρώπου που τα γράφει.

Τα παιδιά δεν χρειάζονται την κριτική μας, χρειάζονται την αγάπη μας. για να μάθουν μεγάλοι να τη δίνουν πίσω.

μη γίνε(σ)τε σαν αυτούς που σας κρίνουν, δώστε στο κόκκινο την ευγενική του όψη· ❤️

Ο δάσκαλος που θα θέλαμε για τα παιδιά μας

Έλληνας δάσκαλος στέλνει το πιο τρυφερό μήνυμα στους μαθητές του για τη νέα σχολική χρονιά!

Μέσα από τις ξεχωριστές του δράσεις ο δάσκαλος Μάριος Μάζαρης αποδεικνύει για ακόμη μια φορά πως είναι ο δάσκαλος που θα ευχόμασταν να είχε κάθε παιδί. Έχει επιστρατεύσει όλη του την διάθεση και την εφευρετικότητα για να βρει τρόπους να μεταλαμπαδεύσει στους μαθητές του σπουδαίες γνώσεις ζωής και δεξιότητες που θα τους ακολουθούν για μια ζωή.

Διαβάστε επίσης:

Σοκάρουν οι αποκαλύψεις για την 23χρονη νεκρή μητέρα – Ποιοι την εκμεταλλεύονταν – Τι είπαν τα παιδιά της

“Γυφτάκι,” σκέφτονταν και προσπερνούσαν”: Ραγίζει καρδιές ο Αύγουστος Κορτώ για την 8χρονη Όλγα

Eγκατέλειψαν μωρό στο καρότσι έξω από το Αρχαιολογικό Μουσείο της Αθήνας

Τσολιά: “Για να μην κλείσουν τα σχολεία θα πρέπει όλοι να εμβολιαστούμε”