Τσολιά: “Για να μην κλείσουν τα σχολεία θα πρέπει όλοι να εμβολιαστούμε”

Τσολιά: "Για να μην κλείσουν τα σχολεία θα πρέπει όλοι να εμβολιαστούμε με την τρίτη δόση"

«Η πανδημία είναι απρόβλεπτη. Κανείς δεν μπορεί με σιγουριά να προβλέψει τι θα γίνει. Το σίγουρο είναι ότι πρέπει να εφαρμόσουμε αυτά που ξέρουμε ότι έχουν αποτέλεσμα και αυτό είναι ο εμβολιασμός και τα υγειονομικά μέτρα», δήλωσε η καθηγήτρια Παιδιατρικής – Λοιμωξιολογίας, Μαρία Τσολιά μιλώντας στην ΕΡΤ με αφορμή την εμφάνιση μιας νέας υπερμεταδοτικής μετάλλαξης στη Μποτσουάνα. Και όπως είπε, όσοι δεν έχουν εμβολιαστεί ή δεν έχουν ανοσία, θα κολλήσουν κορωνοϊό.

Έχει αυξηθεί η μετάδοση και στα σχολεία

Η κ. Τσολιά επιβεβαίωσε ότι έχει παρατηρηθεί αύξηση της μετάδοσης του κορωνοϊού και στα σχολεία. «Υπάρχει μια αύξηση σαφώς αλλά τα τεστ που γίνονται βοηθούν πάρα πολύ στο να εντοπιστούν τα παιδιά που δεν έχουν συμπτώματα και να απομακρυνθούν. Χρησιμοποιούνται πολύ εντατικά στη χώρα μας».

Τσολιά: "Για να μην κλείσουν τα σχολεία θα πρέπει όλοι να εμβολιαστούμε"

Προσπαθούμε να αποφύγουμε να κλείσουμε το σχολείο

Μάλιστα, δήλωσε ότι «δεν θέλουμε να κλείνουμε σχολεία. Υπάρχουν διαταραχές στη ψυχική και μαθησιακή λειτουργία, θα υπάρξουν προβλήματα για το επαγγελματικό τους μέλλον , την αποκατάσταση των παιδιών αργότερα και την κοινωνικότητά τους. Είναι τόσο σφαιρικές και πολύπλευρες οι υπόλοιπες συνέπειες -πέρα από τα κρούσματα, που τα μετράμε- που πραγματικά προσπαθούμε να αποφύγουμε να κλείσουμε το σχολείο.

“Εμβολιαστείτε με τρίτη δόση για να μην κλείσουν τα σχολεία”

Σύμφωνα με την λοιμωξιολόγο, για να αποφευχθεί το απευκτέο σενάριο του κλεισίματος των σχολείων και της μεγαλύτερης διασποράς του ιού στην κοινότητα, θα πρέπει όλοι να εμβολιαστούμε με την τρίτη δόση του εμβολίου.

«Από την εμπειρία στο Ισραήλ φαίνεται ότι τα αντισώματα που πετυχαίνει (η τρίτη δόση) είναι πολύ πιο υψηλά σε σχέση με τη δεύτερη. Μας προσφέρει καλύτερη ανοσία και θα μας βοηθήσει να ελέγξουμε και τη μετάδοση σε ένα βαθμό» δήλωσε, ξεκαθαρίζοντας ωστόσο, ότι -μέχρι στιγμής- αυτό αφορά τους ενήλικες.

Αποκάλυψε μάλιστα ότι τα παιδιά κάνουν καλύτερη ανοσιακή απάντηση και για μεγαλύτερη χρονική διάρκεια. Σύμφωνα με την ειδικό, αυτό το διάστημα θα πρέπει να αποφεύγουμε τις συναθροίσεις και όπου πηγαίνουμε να μην κυκλοφορούμε ποτέ χωρίς μάσκα έστω και με λίγους ανθρώπους γύρω μας.

Διαβάστε επίσης:

Βullying σε Γυμνάσιο του Αγρινίου: Video στο Tik Tok με ξυλοδαρμό 13χρονου – Μηνύσεις από τη μητέρα

Ηράκλειο: Επικίνδυνη φάρσα από μαθητές -Έριξαν αντισηπτικό στο νερό συμμαθητών

Eγκατέλειψαν μωρό στο καρότσι έξω από το Αρχαιολογικό Μουσείο της Αθήνας

Είδηση σοκ στη Θεσσαλονίκη: 15χρονος έστρεψε πιστόλι σε αστυνομικούς