Kεραμέως: “Καλώ τους γονείς να εμβολιάσουν τα παιδιά – Καμία συζήτηση για κλείσιμο σχολείων”

Kεραμέως: "Καλώ τους γονείς να εμβολιάσουν τα παιδιά - Καμία συζήτηση για κλείσιμο σχολείων"

H υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων, Νίκη Κεραμέως, μίλησε για όλα τα τρέχοντα εκπαιδευτικά ζητήματα στην ΕΡΤ και για ακόμη μια φορά διέψευσε κατηγορηματικά τις φήμες για κλείσιμο των σχολείων.

Καμία συζήτηση για κλείσιμο σχολείων

«Δεν υπάρχει καμία συζήτηση για κλείσιμο σχολείων όπου τα υγειονομικά πρωτόκολλα τηρούνται καλά. Βέβαια, όσα περισσότερα κρούσματα υπάρχουν σε μια κοινωνία, τόσο περισσότερα θα υπάρχουν και στα σχολεία» δήλωσε η κ. Κεραμέως ευχαριστώντας τους εκπαιδευτικούς για τη συνδρομή τους στην τήρηση των πρωτοκόλλων.

Χάρη στο αυξημένο testing έχει περιοριστεί η διασπορά στις τάξεις

«Γίνεται πολύ testing. H μαθητική κοινότητα κάνει δύο φορές την εβδομάδα self test. Επιπλέον, σε περίπτωση κρούσματος, αυτό απομονώνεται και όλες οι στενές επαφές του καταλήγουν να κάνουν δωρεάν εφτά τεστ την εβδομάδα (εργαστηριακά rapid και self test)» είπε η υπουργός Παιδείας και πρόσθεσε ότι «χάρη στον μηχανισμό των τεστ στα σχολεία, γίνεται πιο έγκαιρα η διάγνωση και αντιμετωπίζονται και ασυμπτωματικοί φορείς του ιού. Και έτσι καταφέρνουμε να σταματήσουμε τη διασπορά».

Ξεχάστε όσα ξέρατε για τα self test των μαθητών - Τι θα ισχύσει από την Δευτέρα 1/11

Tι δήλωσε για τη μεταδοτικότητα στα σχολεία

Με την άποψη της κ. Βάνας Παπαευαγγέλου, μέλους της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων, τάχθηκε η κ. Κεραμέως, λέγοντας στην ΕΡΤ ότι τα σχολεία παρακολουθούν την πανδημία και δεν την οδηγούν. «Προφανώς όσα περισσότερα κρούσματα έχουμε στην κοινωνία αυτό επηρεάζει και τα σχολεία. Αν δει κανείς τα κρούσματα, στα σχολεία έχουμε περισσότερα κρούσματα σε περιοχές με χαμηλή εμβολιαστική κάλυψη και λιγότερα σε περιοχές με υψηλότερη εμβολιαστική κάλυψη».

Για τον εμβολιασμό παιδιών και εκπαιδευτικών

Μιλώντας για το πότε θα ξεκινήσει ο εμβολιασμός των παιδιών ηλικίας από 5 έως 11 ετών, μετά το “πράσινο φως” που έδωσε ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Υγείας η κ. Κεραμέως ανέφερε ότι θα περιμένει να δει τι θα πει σχετικά η Επιτροπή των Ειδικών.

Όσον αφορά τον εμβολιασμό έναντι του κορωνοϊού στην εκπαιδευτική κοινότητα ανέφερε ότι στα Πανεπιστήμια το ποσοστό είναι πάνω 93% στους καθηγητές, στους φοιτητές πάνω από 82%. Έχει πάει πολύ καλά, λέγοντας ότι «η εκπαιδευτική κοινότητα έχει ανταποκριθεί πολύ καλά». Σύμφωνα με τα στοιχεία που παρέθεσε η υπουργός, πάνω από το 84% των καθηγητών στα σχολεία έχει εμβολιαστεί.

Ποιο εμβόλιο πρέπει να κάνει το παιδί σας αυτό το φθινόπωρο;

Γονείς, εμβολιάστε τα παιδιά

«Καλώ τους γονείς να εμβολιάσουν τα παιδιά. Βλέπουμε τις τελευταίες εβδομάδες μια μεγάλη αύξηση στον εμβολιασμό των παιδιών. Στις ηλικίες του λυκείου το ποσοστό πλησιάζει το 50%, στο γυμνάσιο το ποσοστό είναι στο 30%», διευκρινίζοντας ότι αφορά είτε μια δόση είτε κλεισμένο ραντεβού. Και όπως επισήμανε, «έχουμε δρόμο. Υπάρχει μια σημαντική αύξηση».

Διαβάστε επίσης:

“Γιατί να συζητάμε «ανοιχτά» για την έμφυλη βία στο Σχολείο;”: Η εξαιρετική ανάρτηση ενός πραγματικού δασκάλου

Δωρεάν στα σχολεία το παραμύθι του Τριβιζά «Όχι! Δεν θα μας μπείτε στη μύτη»

The Christmas Factory: Το Χριστουγεννιάτικο πάρκο της πόλη μας καλεί να ζήσουμε τη μαγεία των γιορτών