H κατάκορυφη αύξηση των κρουσμάτων και ο διαρκώς αυξανόμενος αριθμός εισαγωγών στα νοσοκομεία προβληματίζει. Την ίδια στιγμή η επιδημιολογική εικόνα της χώρας δείχνει ότι το τέταρτο κύμα της πανδημίας καλά κρατεί γεγονός που αποτυπώνεται και στην αύξηση του ιικού φορτίου στα λύματα.
«Καλπάζει» ο κορωνοϊός στα σχολεία – Το “50+1” φρενάρει το λουκέτο στις τάξεις
Πληθαίνουν οι μολύνσεις από κορωνοϊό και στα σχολεία γεγονός που προκαλεί ανησυχία στους γονείς που φοβούνται το ενδεχόμενο ενός νέου lockdown που θα οδηγήσει σε οριζόντιο κλείσιμο των σχολείων καιαναγκαστική επιστροφή στην τηλεκπαίδευση.
Όπως επισημαίνουν στο Infokids.gr γονείς και εκπαιδευτικοί η εικόνα που δίνει το Υπουργείο Παιδείας για τα κρούσματα στα σχολεία είναι πλασματική λόγω της πρόβλεψης να μην κλείνουν και να εξακολουθεί να γίνεται δια ζώσης διδασκαλία, εάν το ποσοστό των θετικών διαγνώσεων δεν φθάνει το 50% +1 των μαθητών κάθε τμήματος.
Κοινή συνισταμένη όλων των απόψεων των γονιών είναι η ανάγκη για λήψη άμεσων μέτρων στα σχολεία και επαναπροσδιορισμός των υγειονομικών πρωτοκόλλων ώστε να αποσυμφορηθεί η κατάσταση που επικρατεί στις τάξεις.
Κεραμέως: Καμία συζήτηση για κλείσιμο σχολείων
Δεν υπάρχει καμία συζήτηση για κλείσιμο σχολείων, δήλωσε κατηγορηματικά η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως, σε ραδιοφωνικές της δηλώσεις στα Παραπολιτικά 90,1 τονίζοντας ότι τα μέτρα τηρούνται υποδειγματικά στα σχολεία.
Σε σύνολο 85.000 τμημάτων σε όλη την επικράτεια, κλειστά είναι ελάχιστα, -περίπου 15, σύμφωνα με την υπουργό.
Υποδειγματική τήρηση των μέτρων στα σχολεία
«Οφείλεται αν θέλετε αφενός στην υποδειγματική τήρηση των μέτρων και αφετέρου στο πάρα πολύ αυξημένο testing. Έχουμε επενδύσει παρά πολύ ως κυβέρνηση και στην προστασία της ατομικής και δημόσιας υγείας αλλά και στη λειτουργία των σχολειών μας», ανέφερε η υπουργός .
Εξήγησε πως εάν ένας μαθητής διαγνωστεί θετικός στον κορωνοϊό προφανώς ο ίδιος απομονώνεται αμέσως αλλά ταυτόχρονα όλες οι στενές του επαφές κάνουν έως και 7 δωρεάν test την εβδομάδα, κάτι που επιτρέπει τον περιορισμό της διασποράς του ιού στα σχολεία.
Τα ποσοστά εμβολιασμού σε μαθητές και εκπαιδευτικούς
Η κ. Κεραμέως τόνισε ότι το ποσοστό του εμβολιασμού στους καθηγητές έχει φτάσει στο 84% και ο εμβολιασμός στους μαθητές των Λυκείων προσεγγίζει το 50%. Στα Πανεπιστήμια έχει εμβολιαστεί το 93% των καθηγητών και το 82% των φοιτητών.
Τι θα γίνει με τους γονείς αρνητές που δεν στέλνουν τα παιδιά στο σχολείο
Για τους αρνητές γονείς που δεν στέλνουν τα παιδιά τους στο σχολείο, η υπουργός Παιδείας προειδοποίησε πως καθώς είναι θέμα δικαιοσύνης μπορεί να έχει επιπτώσεις στην επιμέλεια ενός γονέα.
Η κ. Κεραμέως είπε ότι έχουν γίνει συζητήσεις με το υπουργείο Δικαιοσύνης και αναμένεται διάταξη που θα προβλέπει κατά πάσα πιθανότητα, ακόμα και ποινή φυλάκισης δύο ετών σε γονείς.
«Θυμίζω ότι η εκπαίδευση είναι υποχρεωτική μέχρι και το Γυμνάσιο και συνεπώς θα προβλέπει αυτή η διάταξη ένα αυστηρότερο πλαίσιο για να προστατεύσουμε τα ίδια τα παιδιά», είπε η κ. Κεραμέως.
Διαβάστε επίσης:
«Καλπάζει» ο κορωνοϊός στα σχολεία – Το “50+1” φρενάρει το λουκέτο στις τάξεις
Άλιμος: Κάνουν μάθημα σε τάξεις χωρίς θέρμανση εξαιτίας…του διεθυντή – Τι καταγγέλει ο Δήμαρχος
Πανικός σε σχολείο της Λάρισας: Έδειραν μαθητή στο διάλειμμα – Σύλληψη 17χρονου
Το video της Φίνος Φιλμ για την εξάλειψη της βίας κατά των γυναικών ΠΡΕΠΕΙ να το δούμε όλοι μας