Δωρεάν στα σχολεία το παραμύθι του Τριβιζά «Όχι! Δεν θα μας μπείτε στη μύτη»

Δωρεάν στα σχολεία το παραμύθι του Τριβιζά «Όχι! Δε θα μας μπείτε στη μύτη»

Ο αγαπημένος παραμυθάς των παιδιών, ο Ευγένιος Τριβιζάς, με αφορμή την πανδημία του κορωνοϊού, εμπνεύστηκε και έγραψε το παραμύθι «ΟΧΙ Δεν θα μας μπείτε στη μύτη» σε εικονογράφηση Παναγιώτη Ράππα, θέλοντας να συμβάλλει στην ενημέρωση των παιδιών για το ιό αλλά και για το πώς θα προστατευτούν από την διασπορά του τηρώντας τα απαραίτητα μέτρα υγιεινής.

To παραμύθι θα διανεμηθεί δωρεάν σε όλους τους μαθητές Νηπιαγωγείου και Δημοτικού

Δωρεάν στα σχολεία το παραμύθι του Τριβιζά «Όχι! Δε θα μας μπείτε στη μύτη»

Σε ανακοίνωση του Υπουργείου Παιδείας αναφέρεται η έγκριση της διανομής του παραμυθιού σε μαθητές των Νηπιαγωγείων και όλων των τάξεων των Δημοτικών σχολείων της χώρας, για το σχολικό έτος 2021 -22. Η διανομή του βιβλίου σε όλες σχολικές μονάδες της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης θα πραγματοποιηθεί από το ΙΤΥΕ-ΔΙΟΦΑΝΤΟΣ. Εξαιρούνται οι σχολικές μονάδες που έλαβαν το σχετικό εκπαιδευτικό υλικό κατά το διάστημα Απριλίου-Μαΐου 2021.

Υπενθυμίζεται ότι το εν λόγω βιβλίο είχε μοιραστεί σε ορισμένα σχολεία και την περσινή σχολική χρονιά.

Δείτε τη σχετική εγκύκλιο ΔΙΑΝΟΜΗ ΠΑΡΑΜΥΘΙΟΥ ΤΡΙΒΙΖΑ

Η ιστορία του βιβλίου

Σε έναν μακρινό πλανήτη, εξωγήινοι μυρμηγκοφάγοι εξυφαίνουν ένα ύπουλο σχέδιο για να κατακτήσουν τη Γη και να εξολοθρεύσουν τους κατοίκους της. Πρώτος και κύριος στόχος τους τα παιδιά! Έτσι, λοιπόν, ένα πρωί, με μια άγρια ιαχή που στο σύμπαν αντηχεί, ο διαστημικός στόλος των εισβολέων, με επικεφαλής τον αποτρόπαιο στρατηγό Κόβιντ-19 τον Μικροπρεπή, επελαύνει ακάθεκτος. Ποιος θα επικρατήσει στην τρομερή αναμέτρηση που θα ακολουθήσει; Θα πετύχει το σχέδιο των εξωγήινων εισβολέων ή τα παιδιά της Γης θα βρουν τρόπους να τους κατατροπώσουν; Μια καθηλωτική περιπέτεια γεμάτη εκρηκτικές εκπλήξεις.

Διαβάστε επίσης:

Πώς θα πάρουν τους βαθμούς του Α’ τριμήνου οι μαθητές Δημοτικού;

Σέρρες: Θρήνος για τον 13χρονο Φώτη – Το άσχημο παιχνίδι της μοίρας- Ραγίζει καρδιές η θεία του

Κερατσίνι: 16χρονη έσβησε το τσιγάρο της στο μάτι μαθήτριας μέσα στο σχολείο

40χρόνος πέθανε από κορωνοϊό την ώρα που η γυναίκα και το μωρό του έβγαιναν από το μαιευτήριο