Αυτή η αλλαγή στην διατροφή σου όταν θηλάζεις θα βοηθήσει το μωρό σου να λάβει όλα τα απαραίτητα θρεπτικά συστατικά!

Αυτή η αλλαγή στην διατροφή σου όταν θηλάζεις θα βοηθήσει το μωρό σου να λαμβάνει όλα τα απαραίτητα θρεπτικά συστατικά!

Αν είσαι νέα μαμά και θηλάζεις δεν υπάρχει στιγμή στο 24ωρο της ημέρας σου που το σώμα σου να μην λειτουργεί καλύτερα και από την πιο τέλεια μηχανή, προκειμένου να δημιουργήσει και να παράγει μητρικό γάλα για το μωρό σου. Αυτός είναι και ο λόγος που αμέτρητες μαμάδες που θηλάζουν αναφέρουν συχνά, ότι διαρκώς πεινούν! Είναι λογικό. Το σώμα καταναλώνει πολλές θερμίδες, προκειμένου να δημιουργήσει την απαραίτητη τροφή για το βρεφάκι.

Εύκολα καταλαβαίνει, λοιπόν, κανείς, ότι κατά την περίοδο του θηλασμού είναι πολύ σημαντικό η νέα μαμά όχι μόνο να τρώει αρκετά, αλλά και να είναι πολύ επιλεκτική σε ό,τι καταναλώνει. Μόνο έτσι εφοδιάζει σωστά το σώμα της -και το μωρό της!

Τι πρέπει να περιλαμβάνει η διατροφή της θηλάζουσας μαμάς

Καταρχάς, να ξεκαθαρίσουμε έναν “μύθο”. Η μαμά που θηλάζει δεν χρειάζεται να τρώει ΠΟΛΥ παραπάνω. Σύμφωνα με τους ειδικούς (*), οι επιπλέον ανάγκες της μπορούν να καλυφθούν με περίπου 330 έως 400 θερμίδες την ημέρα.

Χρειάζεται, όμως, οι τροφές που καταναλώνει να είναι πλούσιες σε θρεπτικά συστατικά! Μια φέτα ψωμί ολικής άλεσης αλειμμένη με φυστικοβούτυρο, μία μπανάνα ή ένα μήλο και περί τα 225 γραμμάρια γιαούρτι, για παράδειγμα, αποτελούν ένα άριστο πρωινό!

Στα γεύματα της υπόλοιπης ημέρας είναι σημαντικό να περιλαμβάνονται το άπαχο κρέας, τα αυγά, τα γαλακτοκομικά, τα φασόλια και τα θαλασσινά με χαμηλή περιεκτικότητα σε υδράργυρο. Τα δημητριακά, τα φρούτα και τα λαχανικά δεν πρέπει να λείπουν από το καθημερινό τραπέζι.

Η ποικιλία στα γεύματα είναι, επίσης, απαραίτητη. Επιλέγοντας πολλές, διαφορετικές γεύσεις, δίνεις την ευκαιρία και στο μωρό σου να τις δοκιμάσει. Έτσι, θα του είναι και πιο εύκολο να δεχθεί τις στέρεες τροφές, όταν έρθει αυτή η ώρα.

Παίρνω έτσι όλες τις βιταμίνες που χρειάζομαι;

Γεγονός είναι, ότι λίγες είναι οι νέες μανούλες που έχουν τον χρόνο ή το κουράγιο να ασχοληθούν τόσο ενδελεχώς με την διατροφή τους και να λάβουν μέσω αυτής όλες τις απαραίτητες βιταμίνες για τις ίδιες και το μωρό τους. Τι κάνουμε σε αυτή την περίπτωση; Eπιλέγουμε ένα είδικο πολυβιταμινούχο συμπλήρωμα διατροφής, κατάλληλο για όλη την διάρκεια του θηλασμού.

Το Iofolen Lactancia είναι ένα εξειδικευμένο συμπλήρωμα για την περίοδο του θηλασμού.  Υπερέχει γιατί περιλαμβάνει ακριβώς εκείνα τα θρεπτικά συστατικά που χρειάζονται η μητέρα και το βρέφος, στις κατάλληλες ποσότητες, σύμφωνα με τις Διεθνείς Κατευθυντήριες Οδηγίες.

Η σύνθεση του Iofolen Lactancia είναι εμπλουτισμένη με Ω3 λιπαρά οξέα, ταυρίνη, βιταμίνες και ανόργανα στοιχεία. Έτσι, εξασφαλίζει τη δημιουργία ικανών αποθεμάτων θρεπτικών ουσιών για την παραγωγή πλούσιου σε θρεπτικά συστατικά μητρικού γάλακτος, συμβάλλοντας στην ανάπτυξη των οφθαλμών, του εγκεφάλου και των νοητικών λειτουργιών, ενώ παράλληλα ενισχύει το ανοσοποιητικό και διατηρεί την υγεία των οστών και δοντιών του μωρού που θηλάζει.

Ακολουθώντας τις παραπάνω διατροφικές οδηγίες και λαμβάνοντας το σωστό συμπλήρωμα διατροφής, η νέα μανούλα εξασφαλίζει, ότι τόσο εκείνη όσο και το μωρό της λαμβάνουν όλα τα απαραίτητα θρεπτικά συστατικά για τον οργανισμό τους.

 

(*) Πηγή: Mayoclinic.org