Βullying σε Γυμνάσιο του Αγρινίου: Video στο Tik Tok με ξυλοδαρμό 13χρονου – Μηνύσεις από τη μητέρα

Βullying σε Γυμνάσιο του Αγρινίου: Video στο Tik Tok με ξυλοδαρμό 13χρονου - Μηνύσεις από τη μητέρα

Θύμα άγριου bullying από συμμαθητές του στις 11 Νοεμβρίου έπεσε ένας 13χρονος σε Γυμνάσιο του Αγρινίου σύμφωνα με το agriniopress.gr . Μια επίθεση μάλιστα που καταγράφηκε σε κινητά μαθητών και κυκλοφόρησε στο TikTok και στο Instagram.

To επίμαχο νideo με το bullying

Στο σοκαριστικό βίντεο διακρίνεται μια συμμαθήτρια του αγοριού να το χτυπά με βία στο κεφάλι. Στη συνέχεια όσοι παρακολουθούσαν την επίθεση, γελούσαν και χλεύαζαν τον 13χρονο, που κρατούσε προτεταμένο το χέρι του, σε μια προσπάθεια να αποκρούσει τα χτυπήματα, χωρίς όμως να απαντά σε αυτά.

Το βίντεο διακινείται τάχιστα στη μαθητική κοινότητα μέσω του TikTok και του Instagram ο ανήλικος σταματά να πηγαίνει στο μάθημα για 15 ολόκληρες ημέρες. Tελικά επέστρεψε στις 24 Νοεμβρίου όπου εντάχθηκε σε άλλο τμήμα.

«Τον χτύπησαν και ανέβασαν το βίντεο στα social media» λέει ο δικηγόρος του 13χρονου που δέχθηκε bullying

“Του επιτίθεται η ανήλικη με σφοδρότητα, με κλωτσιές, με μπουνιές, με άγρια χτυπήματα στο κεφάλι. Και το χειρότερο είναι αυτό βιντεοσκοπείται, το έχουν ανεβάσει σε Instagram και στο tik tok”, αναφέρει ο δικηγόρος Παντελής Βαμβακάς.

Οι δηλώσεις του κ. Βαμβακά για την υπόθεση:

Μηνύσεις κατέθεσε η μητέρα του

Αμέσως η μητέρα του μαθητή ενημέρωσε τη διεύθυνση του σχολείου, η οποία, όπως καταγγέλεται, αδιαφόρησε και στη συνέχεια κατέθεσε μήνυση στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αγρινίου για εκφοβισμό και σωματική κακοποίηση του 13χρονου από 7 ανηλίκους.

Τι απαντά το Υπουργείο Παιδείας

«Δεν είχαμε καμία επίσημη ενημέρωση για το συμβάν, σήμερα το μαθαίνουμε. Θα ερευνήσω το περιστατικό διεξοδικά και θα αποδοθούν ευθύνες. Έχουν παρατηρηθεί τέτοια φαινόμενα τώρα τελευταία, είναι κοινωνικό φαινόμενο. Τίποτα να μην μένει κρυφό. Είναι υπευθυνότητα και αρμοδιότητα του σχολείου να διαχειριστεί το πρόβλημα», δήλωσε αρχικά ο Γενικός Γραμματέας Υπουργείου Παιδείας, Αλέξανδρος Κοπτσής.

«Έχουμε δημιουργήσει έναν φορέα, που θα διαπερνά από το επίπεδο σχολικών μονάδων έως και το εκπαιδευτικό προσωπικό και προγράμματα επιμόρφωσης και πλατφόρμα καταγραφής περιστατικών. Πρέπει να δημιουργήσουμε μία παιδαγωγική κουλτούρα στα σχολεία και μηδενική ανοχή», ανέφερε ο κ. Κοπτσής.

Διαβάστε επίσης:

“Είμαι 43, έχω δύο παιδάκια. Νοσηλεύομαι. Αν είχα κάνει το εμβόλιο….”:Το μήνυμα διασωληνωμένης λίγο πριν πεθάνει

Δίκη ψευτογιατρού- Μήτερα 16χρονου που πέθανε από θεραπείες του: “Ροκάνισε την ζωή του παιδιού μου”

Χαμόγελο του Παιδιού: Εξαφανίστηκε η 4χρονη Αθηνά από την Καλλιθέα