Καταγγελία για bullying σε Δημοτικό της Πάτρας – “Κάρφωσε το μολύβι στο μέτωπο του γιου μου”

Καταγγελία για bullying σε Δημοτικό της Πάτρας – "Κάρφωσε το μολύβι στο μέτωπο του γιου μου"

Το bullying και τα φαινόμενα σχολικής βίας αποτελούν μάστιγα για τα ελληνικά σχολεία καθώς συχνά πυκνά έρχονται στο φως της δημοσιότητας περιστατικά και καταγγελίες που δείχνουν πως για πολλά παιδιά το σχολείο είναι “εφιάλτης” και τόπος βασανιστηρίων που πολλές φορές μένουν αναμολόγητα.

Συγκλονίζει η καταγγελία μαμάς για όσα συμβαίνουν σε Δημοτικό της Πάτρας

Μητέρα δύο παιδιών προχώρησε σε σημαντική καταγγελία για περιστατικά bullying που διαδραματίζονται  σε Δημοτικό Σχολείο της Πάτρας με θύμα το παιδί της.  Όπως καταγγέλλει στην «Πολιτεία» το παιδί της δέχεται επί 4 χρόνια σχολικό μπούλινγκ από ένα άλλο παιδάκι!

“Πρόπερσι του κάρφωσε το μολύβι στο μέτωπο και δεν με ειδοποίησαν από το σχολείο”

«Το στριμώχνει πίσω από τα σχολείο και του ασκεί τόσο λεκτική όσο και χειρονακτική βία. Πρόπερσι του κάρφωσε το μολύβι στο μέτωπο και δεν με ειδοποίησαν από το σχολείο.Τον μετέφερα στον Ερυθρό Σταυρό και εκεί κατάφεραν και του αφαίρεσαν τη μύτη του μολυβιού από το μέτωπο. Έχω αγανακτήσει. Έχω προβεί σε δεκάδες επισημάνσεις σε διευθυντές, δασκάλους, αλλά δεν βλέπω καμία απολύτως διαφορά. Αναγκάστηκα να πάω μέχρι και την πρωτοβάθμια εκπαίδευση αλλά ούτε εκεί βρήκα ανταπόκριση» καταλήγει η μητέρα.

Για το περιστατικό με το μολύβι, είχε απευθυνθεί στην τότε Διευθύντρια του σχολείου, είχε διαμαρτυρηθεί για το γεγονός ότι δεν την είχαν ειδοποιήσει και είχε λάβει την απάντηση πως… δεν θεωρήθηκε κάτι σοβαρό.

“Ζω κάθε μέρα με τον φόβο τι θα συμβεί στο  παιδί μου”

Η γυναίκα συγκλονίζει με την περιγραφή της: “Ζω με τον φόβο κάθε μέρα. Για ό,τι συμβεί στο παιδί μου. Μην το σπρώξει στην σκάλα, μην του βγάλει το μάτι κλπ. Οι δάσκαλοι την έχουν ενημερώσει πως ο συμμαθητής του γιο της αντιμετωπίζει κάποια προβλήματα, όμως αυτό δεν μπορεί να είναι η δικαιολογία για την μη παρέμβαση των υπευθύνων της σχολικής κοινότητας”.

Ως πότε οι υπεύθυνοι θα αδιαφορούν;

Πριν από ένα μήνα, ο γιος της δέχθηκε μία δυνατή μπουνιά στο στομάχι. Και πάλι από το ίδιο πρόσωπο. Η γυναίκα ευελπιστεί πως κάποιος θα παρέμβει ώστε να σταματήσει ο εφιάλτης που ζει ο μικρός μαθητής. «Τέσσερα χρόνια η ίδια κατάσταση. Μήπως πρέπει να απευθυνθώ στην Αστυνομία;» αναρωτιέται.

Διαβάστε επίσης:

Εριέττα Κούρκουλου Λάτση: Μετά την ανακοίνωση της εγκυμοσύνης της, λέει πώς θα μεγαλώσει το παιδί της

Η απίθανη απάντηση μαθητή στο σχόλιο της δασκάλας που του διόρθωσε το τετράδιο

Λάρισα: «Έφυγε» από τη ζωή 51χρονη εκπαιδευτικός