Κρουασάν με μαρμελάδα

Κρουασάν με μαρμελάδα

Τα κρουασάν είναι ένα αγαπημένο έδεσμα των παιδιών που μπορούν να το γευτούν τόσο με το πρωινό τους γάλα όσο και στο σχολείο ως κολατσιό.

Υλικά

500γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις

50γρ βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου

1 φακελάκι μαγιά

150 γρ γάλα χλιαρό

100 γρ ζάχαρη

2 αβγά σε θερμοκρασία δωματίου

Για την επικάλυψη

1 αυγό χτυπημένο με λίγο γάλα

μαρμελάδα

Εκτέλεση

Διαλύουμε την μαγιά στο χλιαρό γάλα. Βάζουμε σε ένα μπολ, το αλεύρι, το βούτυρο και την ζάχαρη, ανακατεύουμε, προσθέτουμε ένα ένα τα αβγά, συνεχίζουμε το ανακάτεμα, ρίχνουμε στο τέλος το γάλα με την μαγιά και ζυμώνουμε μέχρι να μην κολλάει στα χεριά. Δε θέλουμε η ζύμη να είναι σφικτή. Τοποθετούμε το μπολ σε ζεστό σημείο για περίπου 2 ώρες μέχρι να διπλασιαστεί ό όγκος της ζύμης.

Έπειτα χωρίζουμε την ζύμη σε 3 μπάλες ή και περισσότερες ανάλογα του μεγέθους των κρουασάν που επιθυμούμε. Κάνουμε ένα στρόγγυλο φύλλο πάχους 2 χιλ. και το κόβουμε σε 8 τρίγωνα, τα κάνουμε ρόλο από την μεγάλη πλευρά προς την μύτη και γυρνάμε τις άκρες καμπυλωτά.

Τα βάζουμε σε ταψί και τα αφήνουμε για 20 λεπτά να φουσκώσουν. Αλείφουμε απαλά με το πινέλο την επιφάνεια κάθε κρουασάν με το αβγό, τα ψήνουμε για 15 λεπτά σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς.

Λίγο πριν τα ψήσουμε βάζουμε μαρμελάδα στην άκρη στις 2 γωνιές και τα τυλίγουμε ώστε να γίνουν γεμιστά. Καλύτερα όμως να τα ψήσουμε χωρίς τη γέμιση και να προσθέσουμε όση μαρμελάδα θέλουμε όταν τα σερβίρουμε!