Η σημασία της ενυδάτωσης κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης

Η σημασία της ενυδάτωσης κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης

Η εγκυμοσύνη είναι μια περίοδος όπου το σώμα της γυναίκας περνάει από πολλές αλλαγές, μιας και μέσα της μεγαλώνει μια καινούργια ζωή. Η σωστή ενυδάτωση καθ’ όλη τη διάρκεια της εγκυμοσύνης είναι εξαιρετικά σημαντική τόσο για την υγεία της μητέρας, όσο και για τη σωστή ανάπτυξη του εμβρύου.

Είναι γεγονός πως σε αυτή την περίοδο, οι ανάγκες της γυναίκας για ενυδάτωση αυξάνονται. Σε κάθε περίπτωση όμως, το νερό που καταναλώνει η έγκυος θα πρέπει να είναι καθαρό υγιεινό για να διασφαλίσει την υγεία του εμβρύου. Με σύγχρονα και πιστοποιημένα φίλτρα νερού όπως είναι της Camelot, κάθε γυναίκα επωφελείται από τις ευεργετικές ιδιότητες του νερού, χωρίς να ανησυχεί για τα χημικά και τα φυτοφάρμακα.

Η Σημασία της Ενυδάτωσης στην Εγκυμοσύνη

Κατά τη διάρκεια της κύησης, η ανάγκη για ενυδάτωση αυξάνεται δραματικά αφού το 62% της συνολικής αύξησης του βάρους μιας εγκύου είναι νερό. Αυτό συμβαίνει γιατί το σώμα της γυναίκας πρέπει να παράγει πολλά περισσότερα υγρά για να συμβάλλει στην ανάπτυξη του μωρού.

Κατά το πρώτο διάστημα, ο γυναικείος οργανισμός παράγει περισσότερο αίμα, το οποίο αποτελείται σε μεγάλο ποσοστό από νερό. Ακόμα, το σώμα τροφοδοτεί τον πλακούντα με νερό, μέσω του οποίου τρέφεται το έμβρυο. Την ίδια στιγμή πρέπει να παράγει και το αμνιακό υγρό, μέσα στο οποίο αναπτύσσεται το μωρό.

Όλα αυτά τα σωματικά υγρά απαιτούν την κατανάλωση μιας επαρκούς ποσότητας νερού από πιστοποιημένα φίλτρα νερού που ανέρχεται σε 10-12 ποτήρια την ημέρα.

Γιατί ο Κίνδυνος Αφυδάτωσης Αυξάνεται

Αυτές οι αυξημένες απαιτήσεις για ενυδάτωση μπορεί να οδηγήσουν στην αφυδάτωση της εγκύου. Παράλληλα, η ναυτία και ο εμετός που αποτελούν συχνά συμπτώματα της κύησης, επιβαρύνουν ακόμα περισσότερο τον οργανισμό. Εκτός από τον εμετό, αφυδάτωση κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης μπορεί να προκληθεί από την έντονη άσκηση, τη διάρροια, τον πυρετό, τον υπερβολικό ιδρώτα, αλλά και την ελλιπή κατανάλωση νερού.

Η αφυδάτωση στην εγκυμοσύνη μπορεί να προκαλέσει αρκετές επιπλοκές, μερικές από τις οποίες είναι οι ακόλουθες:

 • Μειωμένο αμνιακό υγρό,
 • Ελλείματα του νευρικού σωλήνα,
 • Πρόωρο τοκετό,
 • Μειωμένο μητρικό γάλα.Ωστόσο, πρέπει να σημειώσουμε πως το νερό που καταναλώνει η έγκυος πρέπει να είναι καθαρό, κι για αυτό, είναι απαραίτητη η χρήση των φίλτρων νερού Camelot.
Συμπτώματα της Ήπιας Αφυδάτωσης στην Εγκυμοσύνη

Όταν ο οργανισμός έχει αφυδατωθεί δίνει κάποια σημάδια. Σε αυτή την περίπτωση, η εγκυμονούσα πρέπει να πιει αρκετό νερό και να ξεκουραστεί. Ορισμένα από τα συμπτώματα της ήπιας αφυδάτωσης είναι τα εξής:

 • Υπερθέρμανση του οργανισμού,
 • Σκουρόχρωμα ούρα,
 • Αίσθημα δίψας,
 • Υπνηλία,
 • Ξηρό στόμα,
 • Δυσκοιλιότητα,
 • Πονοκέφαλος,
 • Ζάλη.

Μυστικά για τη Διατήρηση της Ενυδάτωσης

Όπως αντιλαμβάνεστε, κάθε εγκυμονούσα πρέπει να διατηρεί τον οργανισμό της καλά ενυδατωμένο. Αρχικά, καλό θα ήταν να ξεκινάει και να τελειώνει τη μέρα της με ένα ποτήρι χλιαρό νερό. Επίσης, κάθε φορά που πηγαίνει τουαλέτα, θα ήταν καλό να αναπληρώνει τα υγρά που έχασε πίνοντας μερικές γουλιές νερό.

Ακόμα ένα σημαντικό μυστικό είναι πως η γυναίκα πρέπει να παρατηρεί τις αλλαγές στο σώμα της. Αν παρατηρήσει κάποιο από τα συμπτώματα της αφυδάτωσης, θα πρέπει να καταναλώσει άμεσα νερό.

Η περίοδος της εγκυμοσύνης αναδεικνύει τη σημασία που έχουν τα φίλτρα νερού Camelot για την υγεία τόσο της μητέρας όσο και του μωρού. Με την επαρκή κατανάλωση καθαρού φιλτραρισμένου νερού, η εγκυμονούσα θα παραμείνει ενυδατωμένη.