Μαμά καταγγέλει στο Infokids: “Για το bullying της κόρης μου κατηγορώ πρώτα τη διευθύντρια”

Μαμά καταγγέλει στο Infokids: "Για το bullying της κόρης μου κατηγορώ πρώτα τη διευθύντρια"

Πριν λίγες μέρες λάβαμε την καταγγελία μιας μητέρας μαθήτριας Γυμνασίου στη Βόρεια Ελλάδα (σ.σ. έχουμε τα πλήρη στοιχεία της αναγνώστριας) όπου μας εξιστόρησε τα γεγονότα και τα περιστατικά που βιώνει το παιδί της που έχει πέσει θύμα bullying από μαθητή του σχολείου της.

Τα όσα καταγγέλει η μητέρα εξοργίζουν. Ενώ έχει κάνει όλες τις  απαραίτητες ενέργειες προκειμένου να δοθεί ένα τέλος στις εφιαλτικές στιγμές που ζει η κόρη της εξαιτίας αυτού του συμμαθητή εντούτοις η απροθυμία και η συμπεριφορά της διευθύντριας του σχολείου να λάβει θέση και να πράξει τα δέοντα έχει φτάσει την κατάσταση στο απροχώρητο.

Η καταγγελία της μητέρας

Η κόρη μου ήταν μια μαθήτρια του 20. Ένα χαρούμενο και κοινωνικό παιδί με πολλούς επαίνους στον αθλητισμό και σε άλλες δραστηριότητες. Τα πάντα άλλαξαν στην Β Γυμνασίου εξαιτίας ενός νταή συμμαθητή της που ήταν κατ΄εξακολούθηση βίαιος, της έκανε ανελέητο bullying, και την κορόιδευε. 

Σιγά σιγά το παιδί μου έπεσε σε μια βαθιά μελαγχολία. Όταν την ξυπνούσα για σχολείο έκανε εμετό. Την έχω μοναχοπαίδι και την ρώτησα τι συμβαίνει. Όλα καλά έλεγε. Ώσπου πήρε τον ελέγχο πρώτου τριμήνου. Και από 19 και 9 έπεσε στα 12 . Δεν με πείραξαν η χαμηλή της βαθμολογία. Ήθελα όμως να μάθω τι της συνέβαινε. 

Πήγα στο Γυμνάσιο στο γραφείο της διευθύντριας και της ζήτησα να με ενημερώσει αν κάτι συμβαίνει με το παιδί μου. Με καθησύχασε ότι όλα βαίνουν καλώς και άδικα ανησυχώ.

Είχα ησυχάσει ώσπου μια μέρα η κόρη μου επέστρεψε σπίτι με σκισμένη την τσάντα της. Όταν τη ρώτησα να μου πει τι έγινε μου είπε ότι ο νταής μαθητής την έσκισε με διαβήτη. 

Πήρα την τσάντα όπως ήταν και πήγα στη Διευθύντρια του σχολείου. Όταν της ζήτησα να μου πει τι έγινε, με διαβεβαίωσε ότι τίποτα δεν πάει στραβά στο σχολείο και δεν τίθεται θέμα ανησυχίας. 

Οι μήνες περνούσαν με την κορη μου να φτάνει στα όρια της. Μετά από πολλή κουβέντα με το παιδί, μου άνοιξε την καρδιά της και μου εμπιστεύτηκε τον εφιάλτη που βίωνε στο σχολείο της από τον νταή συμμαθητή. 

Η λεκτική βία που ζούσε καθημερινά στο σχολείο εξαιτίας του ήταν μαρτύριο. Την έβριζε μπροστά σε όλα τα παιδιά με χυδαία λόγια και εκφράσεις απαράδεκτες. “Χοντρή….Λεσβία…” ήταν μόνο μερικές από τις χυδαιότητες που άκουγε να της φωνάζει όπου την έβλεπε. 

Ήρθε η καραντίνα και το κλείσιμο των σχολείων και η κατάσταση έφτασε στα άκρα από πλευράς του νταή.

Το παιδί μου δεν έχει προσωπικό λογαριασμό στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης αλλά ως οικογένεια έχουμε ένα προφίλ κοινό για να επικοινωνούμε.

Εκείνο το διάστημα, ο νταής έστειλε ένα video παρέα με τα φιλαράκια του που βρίζουν χυδαία το παιδί μου και την αποκαλούν με αισχρόλογα. 

Πίστεψε ότι το μήνυμα θα το διαβάσει η κόρη μου και δεν σκεφτηκε ότι θα το δει κανείς άλλος. Βλέποντας αυτές τις εικόνες κατάλαβα το μαρτύριο και τον εφιάλτη που ζούσε η κόρη μου. 

Μόλις άνοιξαν τα σχολεία, πήγα κατευθείαν στη διευθύντρια με τα πειστήρια του video ανά χείρας, απαιτώντας της να κάνει τα δέοντα για να προστατέψει το παιδί μου και την ψυχική του υγεία.

Εκείνη δεν έδειξε να εκπλήσσεται και στην προειδοποίησή μου ότι θα κάνω τα πάντα για να προστατέψω το παιδί μου, μου απάντησε εντελώς ατάραχη πως “Δεν πέφτω στο επίπεδό σου να δω χαζομάρες σε video”

H αντιμετώπιση που εξέλαβα από τους εκπαιδευτικούς και το Σύλλογο Γονέων του σχολείου ήταν εντελώς διαφορετική. Από εκείνους πληροφορήθηκα ότι ο νταής πειράζει και αλλά παιδιά με προτίμηση όσα παιδιά είναι  ήπιοι χαρακτήρες. 

Έφτασα να βρω το δίκιο μου μέχρι την Δευτεροβάθμια Διεύθυνση Εκπαίδευσης. Μου είπαν ότι ορθά έπραξα που απευθύνθηκα σε αυτούς όμως τα όσα επακολούθησαν δείχνουν πως κανείς δεν ήθελε να με βοηθήσει εμπράκτως. 

Μήνυσα τον μαθητή και με μεγάλη μου έκπληξη ενημερώθηκα ότι η διευθύντρια πήγε πήγε και κατάθεσε υπέρ του. Δεν ήταν η πρώτη φορά που ο μαθητής είχε κατηγορηθεί για τη συμπεριφορά του, όμως εκείνη αδιαφόρησα για όσα της είχα πει στη συνάντησή μας και προτίμησε να τον υπερασπιστεί. 

Εκ των υστέρων έμαθα και τους λόγους που η διευθύντρια τάχθηκε υπέρ του και κατέρριψε τις κατηγορίες μας. Βέβαια, και εγώ τη μήνυσα γιατί η συμπεριφορά της σε καμία περίπτωση δεν αρμόζει στη θέση της. 

Επιτρέψτε μου να σας παραθέσω και ένα περιστατικό που συνέβη στο σχολείο μας λίγους μήνες πριν και είδε το φως της δημοσιότητας. Μπορείτε να δείτε λεπτομέρειες του συμβάντος εδώ και εδώ 

Δεν είναι η πρώτη φορά που η διευθύντρια έχει δημιουργήσει προβλήματα, όμως έχει καταφέρει πάντα να αποφεύγει τις συνέπειες και να μην της ασκείται κανένας έλεγχος. 

Το μόνο που με νοιάζει πραγματικά είναι η κόρη μου και κανείς άλλος. Της έχει στοιχίσει όλη αυτή η κατάσταση. Είναι ψυχικά πιεσμένη εξαιτίας ενός παιδιού και οι αρμόδιοι κάνουν τα στραβά μάτια.

Για να καταλάβετε τι περνά το παιδί μου, να σας ενημερώσω ότο παρακολουθείται εδώ και 3 χρόνια από παιδοψυχολόγο και παιδοψυχίατρο. Λαμβαίνει και φαρμακευτική αγωγή.

Θέλω να ακουστεί η ιστορία του παιδιού μου και να τιμωρηθεί παραδειγματικά τόσο  ο νταής μαθητής όσο και η διευθύντρια που κάθε άλλο παρά πράττει αυτά που ορίζει ο νόμος και οι αρμοδιότητές της.”

Διαβάστε επίσης:

Ποιο παιδί δεν θα ήθελε να φοιτά σε ένα δημόσιο νηπιαγωγείο βγαλμένο από τα παραμύθια;

Προσοχή! Αυτές είναι οι μάσκες που ανακαλούνται – Είναι ακατάλληλες και επικίνδυνες

Πότε θα δοθούν τα νέα self test στους μαθητές για να πάνε σχολείο τον Οκτώβρη

“1 παιδί την ημέρα στην Ελλάδα σκέφτεται ή επιχειρεί να αυτοκτονήσει” σύμφωνα με το 1056