Ποιο παιδί δεν θα ήθελε να φοιτά σε ένα δημόσιο νηπιαγωγείο βγαλμένο από τα παραμύθια;

Ποιο παιδί δεν θα ήθελε να φοιτά σε ένα δημόσιο νηπιαγωγείο βγαλμένο από τα παραμύθια;

Μέσα από την στήλη μας “Τα Νέα των Σχολείων” αναδεικνύουμε καθημερινά τις καλές δράσεις σχολείων, πρακτικές που πάνε ένα βήμα μπροστά τον χώρο της εκπαίδευσης και καινοτόμες πρωτοβουλίες που αξίζει να υιοθετηθούν από τα σχολεία.

Σήμερα σας παρουσιάζουμε το ολοκαίνουργιο βιοκλιματικό σχολικό συγκρότημα Νηπιαγωγείων του Δήμου Γλυφάδας στην Τερψιθέα (επί της οδού Αγίου Νεκταρίου), χτισμένο με πολύ κόπο, αλλά προπαντός με αγάπη και μεράκι. Το εν λόγω συγκρότημα  στεγάζει έξι τμήματα νηπίων, λύνοντας ένα μεγάλο πρόβλημα που ταλάνιζε την περιοχή της Άνω Γλυφάδας με την καθιέρωση της δίχρονης προσχολικής αγωγής.

Ποιο παιδί δεν θα ήθελε να φοιτά σε ένα δημόσιο νηπιαγωγείο βγαλμένο από τα παραμύθια;

Πρόκειται για ένα εντυπωσιακό για τα ελληνικά δεδομένα συγκρότημα Νηπιαγωγείων που ευχόμαστε να αποτελέσει φωτεινό παράδειγμα και για τους υπόλοιπους Δήμους που αντιμετωπίζουν πρόβλημα με τις αίθουσες προσχολικής και καταφεύγουν στις λύσεις των προκάτ αιθουσών που κάθε άλλο παρά ελκυστικές είναι για τους λιλιπούτειους μαθητές.

Οι φωτογραφίες από το υπέροχο αυτό σχολείο μας εντυπωσίασαν καθώς θυμίζει έντονα σχολεία που βλέπουμε σε ταινίες της Αμερικής ή της Βόρειας Ευρώπης. Κι όμως χάρη στις συντονισμένες ενέργειες της Δημοτικής Αρχής, οι δημότες της Γλυφάδας απέκτησαν ένα Νηπιαγωγείο εκπαιδευτικό στολίδι.

Ποιο παιδί δεν θα ήθελε να φοιτά σε ένα δημόσιο νηπιαγωγείο βγαλμένο από τα παραμύθια;

Οι δηλώσεις του δημάρχου

Όπως δήλωσε και ο δήμαρχος κ. Γιώργος Παπανικολάου “Καταργούμε έτσι παλιές εγκαταστάσεις νηπιαγωγείων σε ισόγεια πολυκατοικιών, ενώ χάρη στα φωτοβολταϊκά στη στέγη μηδενίσαμε ουσιαστικά το ενεργειακό κόστος !

Το σχολείο κατασκευάστηκε με δαπάνες του Δήμου μας σε έκταση που παραχωρήθηκε από την ΚΤΥΠ (ο φορέας διάδοχος του Οργανισμού Σχολικών Κτιρίων) και ευχαριστούμε θερμά τον πρόεδρό της Τίμο Κατσίμπο και τον διευθύνοντα σύμβουλο Θανάση Γιάνναρη.

Μέσα από την καρδιά μου ένα τεράστιο μπράβο σε όλους τους εργαζόμενους για τη σκληρή δουλειά τους. Το έργο ολοκληρώθηκε ταχύτατα και χωρίς την παραμικρή έκπτωση στην ποιότητα.

Πλέον, με την προσθήκη και του νηπιαγωγείου αυτού, η υποχρεωτική προσχολική εκπαίδευση εφαρμόζεται στη Γλυφάδα μας με τον πλέον άρτιο τρόπο. Η ζωή μας στη Γλυφάδα συνεχίζει να αλλάζει με έργα.

Ας δούμε φωτογραφίες από το Νηπιαγωγείο

Διαβάστε επίσης:

Το κράτος κατά της οικογένειας του 11χρονου Μάριου που έπεσε νεκρός στο σχολείο του στο Μενίδι

“Το φιλάκι στο χέρι”: Η ιδέα Ελληνίδας νηπιαγωγού για να μην στεναχωριούνται τα παιδιά τις πρώτες μέρες στο σχολείο

“Πατέρας αρνητής απείλησε ότι θα σκοτώσει τη διευθύντρια με καραμπίνα”: Όσα συνέβησαν σε Γυμνάσιο της Ηλείας

“Τα αγόρια δεν κλαίνε”: Αγορογονείς, σταματήστε να λέτε αυτή τη φράση γιατί μόνο κακό κάνετε στα παιδιά