Το Ειδικό Δημοτικό και Νηπιαγωγείο Γλυφάδας θα είναι ένα από τα ωραιότερα σχολεία της χώρας

Η εκπαίδευση είναι ένας από τους ακρογωνιαίους λίθους στους οποίους πρέπει να επενδύσει ένας Δήμος προς όφελος των αυριανών πολιτών, των παιδιών.

Μέσα από την στήλη μας “Φάκελος Σχολείο αναδεικνύουμε καθημερινά τις καλές δράσεις σχολείων, πρακτικές που πάνε ένα βήμα μπροστά τον χώρο της εκπαίδευσης και καινοτόμες πρωτοβουλίες που αξίζει να υιοθετηθούν από τα σχολεία.

Στο πλαίσιο αυτό δεν θα μπορούσαμε να μην ασχοληθούμε με το σημαντικό εκπαιδευτικό έργο που βρίσκεται σε εξέλιξη στη Γλυφάδα και αφορά την ανέγερση ενός ειδικού σχολείου μοναδικού για τα ελληνικά δεδομένα που ευχόμαστε να αποτελέσει φωτεινό παράδειγμα και για τους υπόλοιπους Δήμους.

Πρόκειται για ένα σημαντικό εκπαιδευτικό έργο που ο Δήμος Γλυφάδας με πρωτοστάτη το δήμαρχό της, κ. Γιώργο Παπανικολάου, έχει θέσει ως προτεραιότητα του.

Όπως αποκάλυψε ο κ.Παπανικολάου Είναι ένα από τα πιο σημαντικά έργα που υλοποιούμε στη θητεία μας. Το πρώτο – και αληθινά ξεχωριστό – ειδικό σχολείο στη Γλυφάδα μας. Ένα έργο που μπορεί να αλλάξει τις ζωές πολλών συνανθρώπων μας προς το καλύτερο, με τον μοναδικό ασφαλή δρόμο που υπάρχει, την παιδεία. Τι είναι αυτό το σχολείο; Ένα σχολείο που θα στεγάσει τα όνειρα και τις φιλοδοξίες των παιδιών με ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες από όλη την Αττική. Που θα δώσει μια τεράστια ανάσα στις οικογένειές τους. Που θα αποδείξει στην πράξη ότι δεν υπάρχουν παιδιά δύο ταχυτήτων. Όλοι δικαιούνται ίσες ευκαιρίες στην εκπαίδευση!

Ειδικό Νηπιαγωγείο και Δημοτικό Γλυφάδας: Ένα σχολείο εκπαιδευτικό στολίδι

Την υλοποίηση του έργου έχει αναλάβει ο αρχιτέκτονας Κωνσταντίνος Λαμπρινόπουλο και την ομάδα του KLab που υπόσχονται ότι η ανέγερση του Ειδικού Νηπιαγωγείου και Δημοτικού Γλυφάδας θα αλλάξει συνολικά τον τρόπο με τον οποίο προσεγγίζουμε την ειδική αγωγή και εκπαίδευση στη χώρα. Το σχολείο θα ανεγερθεί στη θέση του παλιού εγκαταλελειμμένου 18ο δημοτικού σχολείου (Βέμπο & Λόντου) που σύντομα θα γκρεμιστεί.

Αναμένεται να ολοκληρωθεί σε ένα έτος και θα περιλαμβάνει 12 τάξεις Δημοτικού, δύο Νηπιαγωγείου, γυμναστήριο, εσωτερική πισίνα, φυσικοθεραπευτήριο, χώρους που υποστηρίζουν την ομαλή κοινωνική προσαρμογή και ένα αμφιθέατρο

Είδαμε τις πρώτες φωτογραφίες από την μακέτα και το πώς θα είναι το σχολείο όταν παραδοθεί και πραγματικά εντυπωσιαστήκαμε. Μακάρι το σχολείο να ολοκληρωθεί και είμαστε σίγουροι ότι οι μαθητές που θα περάσουν τις πόρτες τους θα έρθουν σε επαφή με μια πρωτοποριακή εκπαιδευτική προσέγγιση της Ειδικής Αγωγής που θα συμβάλλει στην άμβλυνση των ανισοτήτων και θα προσφέρει δεξιότητες και προσόντα στους μαθητές.