Γονείς καταγγέλουν: “Στρίμωξαν παιδιά νηπιαγωγείου σε… αίθουσα ΕΠΑΛ και το διάλειμμα γίνεται εκ περιτροπής”

Γονείς καταγγέλουν: "Στρίμωξαν παιδιά νηπιαγωγείου σε… αίθουσα ΕΠΑΛ και το διάλειμμα γίνεται εκ περιτροπής"

Δεν έχουν τέλος τα παρατράγουδα με τις αίθουσες των νηπίων καθώς με την φετινή καθολική εφαρμογή της δίχρονης προσχολικής αγωγής σε όλους τους Δήμους της χώρας , δεν έχουν βρεθεί οι σχολικές μονάδες για να φιλοξενήσουν τον αυξημένο όγκο μαθητών με αποτέλεσμα νήπια και προνήπια να φιλοξενούνται σε  λυόμενους προκατ αίθουσες  και πρόχειρες στεγαστικές λύσεις.

Η λύση αυτή αν και προσωρινή, στην Ελλάδα έχει αποδειχτεί μέσα από τα παραδείγματα πολλών πόλεων ότι μπορεί να διαρκέσει ολόκληρες δεκαετίες.

Νέα Σμύρνη: Εικόνες ντροπής – Βάζουν τα νήπια σε τάξεις από ξύλινα πάνελ

Γονείς καταγγέλουν: "Στρίμωξαν παιδιά νηπιαγωγείου σε… αίθουσα ΕΠΑΛ και το διάλειμμα γίνεται εκ περιτροπής"

Το πρόβλημα είναι ιδιαιτέρως αυξημένο στο Δ. Νέας Σμύρνης καθώς όπως καταγγέλεται 140 περίπου παιδιά θα φοιτήσουν σε αίθουσες από ξύλινα πάνελ καθώς η Δημοτική Αρχή επέλεξε να χωρίσει το αμφιθέατρο του ΕΠΑΛ της περιοχής ώστε να φτιάξει επιπλέον αίθουσες.

Η εγκατάσταση των κοντέινερ που επρόκειτο να στεγάζουν αίθουσες για το 8ο, 3ο και 6ο νηπιαγωγείο της Νέας Σμύρνης, δεν έχει ολοκληρωθεί με αποτέλεσμα τα νήπια να αναγκαστούν να βρεθούν στις αίθουσες από τα ξύλινα πάνελ. Ακόμη, αίθουσες του 7ου νηπιαγωγείου επίσης θα στεγάζονται σε πρώην εργαστηριακές και αποθηκευτικές αίθουσες του ΕΠΑΛ.

Γονείς καταγγέλουν: "Στρίμωξαν παιδιά νηπιαγωγείου σε… αίθουσα ΕΠΑΛ και το διάλειμμα γίνεται εκ περιτροπής"

Για την το ίδιο ζήτημα ανακοίνωση – καταπέλτη εξέδωσε και ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Νέας Σμύρνης σημειώνοντας με αγανάκτηση ότι «τέσσερα χρόνια τώρα, από την ψήφιση του νόμου για την εφαρμογή της δίχρονης υποχρεωτικής αγωγής και εκπαίδευσης, ο Δήμος Νέας Σμύρνης δεν βρήκε άλλη λύση».

 Η καταγγελία μιας μητέρας στη Νέα Σμύρνη

Όπως κατήγγειλε η Ευαγγελία Αναστασοπούλου, τοποθέτησαν χωρίσματα νοβοπάν στους διαδρόμους, και έτσι εντός του ΕΠΑΛ, εκτός των μαθητών του, φιλοξενούνται και παιδιά από… τέσσερα νηπιαγωγεία της περιοχής. «Ήταν μεγάλο σοκ. Και ξεκινήσαμε το προνήπιο με κοπάνες. Γιατί το παιδί δεν το στέλνουμε. Αυτό δεν είναι σχολείο» είπε η Ευαγγελία Αναστασοπούλου.

Σύμφωνα με την ίδια, τα παιδιά του νηπιαγωγείου δεν έχουν καθόλου χώρο και υλικά, ενώ βγαίνουν στο προαύλιο εκ περιτροπής. «Δεν επικοινωνούν άμεσα τα παιδιά του ΕΠΑΛ με τα νηπιαγωγεία. Βλέπουν όμως τα παιδιά του νηπιαγωγείου το κυλικείο και το καπνιστήριο των παιδιών του ΕΠΑΛ» επισήμανε.

Την επόμενη εβδομάδα θα είναι έτοιμο το προκάτ που θα μεταφερθούν οι μαθητές του νηπιαγωγείου.

Διαβάστε επίσης:

Αρχαία Ελληνικά: Το πολύτιμο εκπαιδευτικό δώρο που αξίζει να δώσεις στα παιδιά σου

Παιδί μου, στο σχολείο με νοιάζει να πάρεις άριστα στην καλοσύνη, το σεβασμό και την ευγένεια

Νίκη Σερέτη: “Φοβόμουν να κάνω παιδί γιατί σκεφτόμουν το χρώμα του”

Ξεκινούν ηλεκτρονικά οι εγγραφές των νεοεισαχθέντων στα Πανεπιστήμια