Νηπιαγωγείο στο Ζωγράφου: 74 μαθητές σε κοντέινερ σε πρώην δημοτικό parking

Νηπιαγωγείο στο Ζωγράφου: Μάθημα σε κοντέινερ σε ακάλυπτο πολυκατοικίας

Μόλις πριν από μερικές ώρες δημοσιεύαμε τις καταγγελίες της Ένωσης Γονέων Ν. Σμύρνης, σύμφωνα με τους οποίου πολλά παιδιά προνηπίου και νηπίου παραμένουν “άστεγα” αναφορικά με τις κτιριακές εγκαταστάσεις που θα τα φιλοξενήσουν φέτος, καθώς δεν έχουν καν τοποθετηθεί κοντέινερ σε αυλές σχολείων, ώστε να αρχίσουν κανονικά τα μαθήματα την ερχόμενη Δευτέρα.

Αυτή τη φορά, η είδηση έρχεται από τον δήμο Ζωγράφου, όπου 74 μαθητές νηπιαγωγείου ετοιμάζονται να ξεκινήσουν τη χρονιά κάτω από εξαιρετικά ακατάλληλες συνθήκες.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τον ρεπορτάζ του Mega, αντί για κάποιο σχολικό συγκρότημα το πρώτο κουδούνι για τους συγκεκριμένους μαθητές στου Ζωγράφου θα χτυπήσει σε ένα πρώην δημοτικό πάρκινγκ που περιβάλλεται από πολυκατοικίες και το οποίο έχει μετατραπεί, σε συγκρότημα αιθουσών από κοντέινερ.

Ο Δήμος Ζωγράφου πέρυσι δεν εφάρμοσε τη δίχρονη προσχολική αγωγή και παρόλο που γνώριζε, ότι φέτος θα χρειαστεί να το κάνει, η λύση που είχε να προτείνει ήταν η παραπάνω.

Ο κ. Κώστας Γιαννόπουλος, πατέρας μαθήτριας που πρόκειται να φοιτήσει φέτος εκεί, λέει: «Οι υπάρχουσες δομές στο Δήμο μας δεν αρκούν για να εφαρμοστεί η προσχολική αγωγή», ενώ η κ. Πόπη Μακρυγιάννη, μητέρα μαθητή, προσθέτει: «Ο χώρος είναι άκρως ακατάλληλος. Τα παιδιά είναι αρκετά που πρέπει να έρθουν και να στεγαστούν σε αυτά τα υποτιθέμενα κτίρια».

Διαβάστε ακόμα:

Την Δευτέρα θα χτυπήσει το πρώτο κουδούνι της χρονιάς – Πώς θα γίνει ο αγιασμός

«Η μετάλλαξη Δέλτα πληγώνει και τα παιδιά»: Το νέο video για τον εμβολιασμό παιδιών από 12 ετών

Κερδίστε 10 διπλές προσκλήσεις για την μουσική παράσταση του Παν. Μάργαρη “Πρελούδιο στον έρωτα” στο Κηποθέατρο Παπάγου (16/9)