“10χρονος ρίχνει κλωτσιές και μπουνιές σε συμμαθητές τους” – Η καταγγελία για bullying σε σχολείο της Ρόδου

Ανάστατη είναι η τοπική κοινωνία της Ρόδου από τα περιστατικά bullying που λαμβάνουν χώρα στη Δ τάξη Δημοτικού Σχολείου του νησιού και ήρθαν στο φως της δημοσιότητας κατόπιν εξώδικης διαμαρτυρίας γονέων που τα παιδιά τους έχουν πέσει θύματα της απαράδεκτης συμπεριφοράς 10χρονου συμμαθητή τους.

“Ρίχνει κλωτσιές, πετάει πέτρες στα παιδιά, τα χτυπάει με δύναμη”

Στο εξώδικο, που αποστέλλεται στον Συντονιστή Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης και κοινοποιείται επίσης στο υπουργείο Παιδείας, αναφέρεται μεταξύ άλλων πως ο 10χρονος έχει πιάσει παιδιά από τον λαιμό, έχει εκσφενδονίσει πέτρες εναντίον τους, ενώ έχει προβεί και σε βίαιες ενέργειες με χτυπήματα κατά συμμαθητών του.

Όπως καταγγέλλεται στο σχετικό έγγραφο, που φέρνει στη δημοσιότητα το protothema.gr, ο εν λόγω μαθητής εδώ και πολύ καιρό, συγκεκριμένα τα τελευταία τέσσερα χρόνια, κινείται απειλητικά κατά άλλων παιδιών, θέτοντας σε άμεσο κίνδυνο τη σωματική και την ψυχική τους υγεία, ενώ έχει στραφεί και εναντίον δασκάλων.

Στα περιστατικά bullying, όπως αναγράφονται στην εξώδικη διαμαρτυρία των γονέων, αναφέρεται πως ο 10χρονος ρίχνει μπουνιές στην κοιλιά των μαθητών, δίνει κλωτσιές προκαλώντας τραυματισμούς και μώλωπες, και πετά καρέκλες στους τοίχους της τάξης και στα σκαλοπάτια.

Επιπλέον δεν είναι λίγες οι φορές που έχει ανοίξει το παράθυρο της αίθουσας διδασκαλίας, κατά τη διάρκεια του μαθήματος, με σκοπό να βγει έξω, ενώ έχει αποπειραθεί επίσης να πηδήξει από εσωτερικό μπαλκόνι του σχολείου, ύψους τριών περίπου μέτρων, βάζοντας σε κίνδυνο και την ίδια του τη ζωή.

Η εξώδικη διαμαρτυρία των γονέων

Γονείς και κηδεμόνες εκφράζουν την έντονη διαμαρτυρία τους για το γεγονός ότι δεν έχουν ληφθεί δραστικά μέτρα ώστε να δοθεί τέλος σε αυτήν την κατάσταση σχολικού εκφοβισμού. «Θεωρούμε ότι δεδομένης της ήδη έως τώρα αναποτελεσματικότητας των ενεργειών σας δεν αρκεί μονο η απλή θεσμική υπαγωγή τουπροβλήματος στην Επιτροπή του Κέντρου Εκπαιδευτικής και Συμβουλευτικής Υποστήριξης(Κ.Ε.Σ.Υ.), αλλά και να προβείτε εγκαίρως σε κάθε ενέργεια που θα θεραπεύει το πρόβλημα και θα παράσχει ασφάλεια στα παιδιά μας», καταλήγει η επιστολή διαμαρτυρίας των γονέων.