Καλοκαίρι στα Εκπαιδευτήρια Γείτονα με βιωματική μάθηση, στοχευμένη κατάρτιση και απίθανες αθλητικές δράσεις!

Ένα διαφορετικό και εξαιρετικά ενδιαφέρον Summer Camp περιμένει τους μαθητές Νηπιαγωγείου, Δημοτικού και Γυμνασίου, από τις 28 Ιουνίου έως και τις 16 Ιουλίου στα Εκπαιδευτήρια Γείτονα.

Βασισμένα στη βασική αρχή των Εκπαιδευτηρίων Γείτονα, ότι η μάθηση πρέπει να είναι κυρίως βιωματική, αλλά και λαμβάνοντας υπόψιν την αγωνία πολλών γονιών για δημιουργική και ουσιαστική απασχόληση των παιδιών τους, όταν τα σχολεία θα κλείσουν και μέχρι να έρθει η ώρα των διακοπών, τα θερινά προγράμματα του σχολείου πραγματικά ξεχωρίζουν: Υπό τον τίτλο “Exploring my Potential“, η εκπαιδευτική ομάδα του σχολείου σχεδίασε ποικίλα προγράμματα βιωματικής μάθησης, στοχευμένης γνωστικής κατάρτισης και αθλητικής δράσης, τα οποία απευθύνονται κατάλληλα στους μαθητές κάθε εκπαιδευτικής βαθμίδας.

Συγκεκριμένα, για τους μαθητές του Νηπιαγωγείου τα προγράμματα “τρέχουν” σε τρεις περιόδους και είναι ημερήσια, από τις 8:00 το πρωί έως τις 15:45 το απόγευμα, ενώ για τους μαθητές Δημοτικού και Γυμνασίου προβλέπεται διαμονή μίας εβδομάδας (από Δευτέρα έως και Παρασκευή) σε ειδικά διαμορφωμένες αίθουσες με 6 παιδιά ανά θάλαμο των 50 τ.μ., προκειμένου να τηρηθούν όλα τα μέτρα προστασίας κάτα του Covid-19.

Η εκπαίδευση συναντά τον αθλητισμό και την ψυχαγωγία

Στα θερινά εκπαιδευτικά προγράμματα των Εκπαιδευτηρίων Γείτονα κάθε παιδί εξασφαλίζει τις κατάλληλες συνθήκες για να δημιουργήσει, να προβληματιστεί, να αναλύσει, να συγκρίνει, να καταγράψει, να ταξινομήσει, να χρησιμοποιήσει την εγκατεστημένη γνώση για την κατάκτηση νέας, να ανακαλύψει τον απλό κόσμο της φύσης, να αθληθεί, να αναπτύξει τις διαπροσωπικές του σχέσεις και -το κυριότερο να λυτρωθεί από τον ψυχαναγκασμό της ΤV και του διαδικτύου!

Οι εκπαιδευτικοί του σχολείου φρόντισαν, μέσα από αυτά, τα παιδιά όχι μόνο να έχουν να επιλέξουν αυτά που προτιμούν, αλλά και που αναδεικνύουν τα χαρίσματά τους.

Πώς θα απασχοληθούν δημιουργικά τα παιδιά

Βόλτες με ποδήλατα, κολύμβηση, εικαστικές δημιουργίες, θεατρικό παιχνίδι, ζαχαροπλαστική και μαγειρική, δραστηριότητες στα Αγγλικά κ.α. για τους μικρούς μαθητές, αλλά και προγράμματα βιωματικής μάθησης (αστρονομίας & μυθολογίας ή στρατηγικής & φαντασίας), αθλητικές δραστηριότητες και κατασκηνωτικά παιχνίδια για τα παιδιά Δημοτικού και Γυμνασίου είναι ενδεικτικά μερικές από τις δραστηριότητες που παρέχει το summer camp.

Στόχος των προγραμμάτων είναι η ανάπτυξη του ανθρώπινου νου και η απελευθέρωση της δημιουργικότητας. Η αύξηση του δείκτη ευκαιριών για διάλογο και καλλιέργεια της ανθρώπινης ευφυΐας, ενώ είναι σχεδιασμένα πάνω στην άποψη του Πίνδαρου: «Έργον προ πάντων βιότω φάος» (Η εργασία είναι προ πάντων φως για τη ζωή).