Θεσσαλονίκη: Καταγγελία για bullying 13χρονης από έφηβες – Την χλευάζουν συστηματικά για την εμφάνισή της

Ακόμα ένα περιστατικό bullying αποδεικνύει ότι πολλά παιδιά βιώνουν τον χλευασμό, δέχονται απειλές, και υφίστανται κάθε είδους βία στα χέρια συνομιλήκων  τους που τους έχουν βάλει στο στόχαστρο.

Ένα 13χρονο κορίτσι θύμα bullying

Ένα απίστευτο περιστατικό bullying με θύμα ένα ανήλικο κορίτσι, καταγγέλλει με ανάρτηση στα social media, μία γυναίκα στο Ωραιόκαστρο της Θεσσαλονίκης. Όπως αναφέρει η καταγγελία όλα συνέβησαν το βράδυ του Σαββάτου στον αύλειο χώρο του Κονταξοπούλειου.

Αναλυτικά η καταγγελία:

«Ένα απίστευτο, αλλά δυστυχώς όχι ασυνήθιστο περιστατικό , συνέβη χτες, Σάββατο, γύρω στις 8 το βράδυ στην περιοχή μας.

Δύο κορίτσια 13 ετών, ενώ βρισκοντουσαν στον αυλειο χώρο του Κονταξοπουλειου, δέχτηκαν φραστική αρχικά επίθεση από 4 άλλα εφηβα κοριτσια. Η επίθεση στόχευε στη μία εκ των δύο 13 χρόνων, η οποία τις γνώριζε προσωπικά και όπως έγινε αργότερα γνωστό, δέχεται bulling από αυτές επί σειρά μηνών διαδικτυακά κυρίως, λόγω μη αποδεκτής εξωτερικής εμφάνισης της 13χρονης.

Την χλευάζουν και την χτυπούν για την εμφάνισή της

Με λίγα λόγια, δεν ήταν αρκετά όμορφη για την αισθητική τους. Η επίθεση συνεχίστηκε πάρα τις παρακλήσεις των δύο κοριτσιών,τα οποία σε μια προσπάθεια να γλιτώσουν τα χειρότερα και ενώ ο τραμπουκισμος συνεχιζόταν, έφτασαν στα Αλώνια, όπου υπήρχε ως συνήθως πλήθος παιδιών. Εντωμεταξύ γύρω τους, και κυρίως γύρω από την Σ., κατέληξε να κινείται ένα μπουλουκι 15 περίπου ατόμων,που δεν άφηναν σε ησυχία τα κορίτσια. Μάλιστα όταν η Σ. προσπάθησε να φυγει, την επιασαν από τα μαλλιά και την κράτησαν στο σημείο αρχίζοντας να την χτυπούν. Η φίλη της Δ, που προσπαθούσε όλη αυτή την ώρα να προστατεύσει το κοριτσακι, είχε την ψυχραιμία να καλέσει το 100 και τους γονείς τους, οι οποίοι κατέφθασαν αλλοφροντες στο σημείο και αφού είχαν εξαφανιστεί οι επιτιθεμενες στο άκουσμα της αστυνομίας.

H σωτήρια παρέμβαση μιας 17χρονης

Όσο συνέβαιναν αυτά, μόνο ένα κοριτσι17 ετων που έγινε μάρτυρας του συμβάντος, άρχισε να φωνάζει επικριτικά στους νταήδες να σταματήσουν την επίθεση,με δεκάδες άλλα παιδιά να παρακολουθούν απαθη, ή γελώντας. Η αστυνομία που κατέφθασε λίγο μετά τις 9, ήταν ξεκάθαρη ότι τέτοιες συμπεριφορές είναι αξιοποινες και συμβούλευσε τους γονείς της Σ, να κινηθούν νομικά.

Και ερωτω: ποια θα ήταν η κατάληξη αν η Δ. δεν είχε το θάρρος να καλέσει το 100;

Με ποιο δικαίωμα καταδικαζεται ένα κοριτσάκι να ζει και να περπατά στο – ανεβασμένου επιπεδου- Ωραιόκαστρο, μεσα στο φόβο;;;; ΚΑΜΜΙΑ ΑΝΟΧΉ ΣΕ ΚΑΝΕΝΟΣ ΕΙΔΟΥΣ BULLING, μιλήστε, αντιδράσετε, καταγγειλτε!!!! Αύριο μπορεί η Σ. να είναι το δικό σας παιδί….»