«Από απόσταση»: Μεγάλο ιδιωτικό εκπαιδευτήριο συνεργάζεται με τον Αρκά σε μια online έκθεση σκίτσων

Μπορεί έναν χρόνο τώρα η ζωή όλων να  έχει έρθει άνω-κάτω, μπορεί τα παιδιά να έχουν αλλάξει εντελώς τον τρόπο που διδάσκονται και μαθαίνουν, όμως γεγονός είναι, ότι οι εκπαιδευτικοί έχουν κάνει το καλύτερο που μπορούν, για να διατηρήσουν το ενδιαφέρον τους στη γνώση και να μην αφήσουν μεγάλα κενά στην ύλη.

Τα μεγάλα ιδιωτικά εκπαιδευτήρια, μάλιστα, έχουν εκμεταλλευτεί στο έπακρο την τεχνολογία, φροντίζοντας να μη χάσουν οι μαθητές τους τίποτα από τις δράσεις που θα έκαναν στη φυσική τάξη!

Μεταξύ αυτών και η Ελληνογερμανική Αγωγή που, όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος, διοργανώνει εικαστική έκθεση με το επίκαιρο θέμα των ημερών. Αυτή τη φορά, όμως, η έκθεση λαμβάνει χώρα διαδικτυακά, σε συνεργασία με έναν πασίγνωστο καλλιτέχνη, και… μπορούμε να την απολαύσουμε όλοι!

«Από απόσταση» είναι ο τίτλος της ξεχωριστής εικαστικής έκθεσης σκίτσων του Αρκά που εγκαινιάζεται διαδικτυακά από την Ελληνογερμανική Αγωγή, από την Πέμπτη 22 Απριλίου 2021, στις 6.00 μ.μ.

Πρόκειται για μία εικαστική έκθεση με 42 προσεγμένες αναπαραγωγές έργων του Αρκά που διαμορφώθηκαν κι εκτυπώθηκαν αρχικά ως κόμικς από τον δημιουργό τους, κατά το διάστημα των δύο τελευταίων χρόνων (2020-2021), με αφορμή την πανδημία του κορονοϊού.

Την επιμέλεια της έκθεσης έκανε η Ιστορικός Τέχνης και Θεωρίας του Πολιτισμού (ΕΚΠΑ), κυρία Αθηνά Σχινά.

Η έκθεση θα φιλοξενείται από τις 22 Απριλίου έως και τις 22 Μαΐου 2021 στις διαδικτυακές διευθύνσεις www.ea.gr/arkas και www.ea.gr/arkas/katalogos.