«Ο ιππότης με τη σκουριασμένη πανοπλία»: Απολαύστε online το υπέροχο παραμύθι που μας μαθαίνει να αγαπάμε τον εαυτό μας

«Μια φορά κι έναν παλιό καιρό, σε μια πολύ μακρινή χώρα, ζούσε ένας ιππότης που περνιόταν για καλός, ευγενικός και στοργικός. Έκανε όλα αυτά που κάνουν οι καλοί, ευγενικοί και στοργικοί ιππότες. Πολεμούσε εχθρούς που ήταν κακοί, τρισάθλιοι, μοχθηροί…».

Κάπως έτσι ξεκινά το υπέροχο παραμύθι του Ρόμπερτ Φίσερ, το οποίο στα σχεδόν 10 χρόνια κυκλοφορίας του έχει μεταφραστεί σε πολλές γλώσσες έχει λάβει εξαιρετικές κριτικές, για τα νοήματα που μεταφέρει, αλλά και για το γεγονός, ότι μπορεί να διαβαστεί ευχάριστα τόσο από μικρούς όσο και από μεγάλους.

Πρόκειται για μια ιστορία που μιλά κατευθείαν στην καρδιά όσων αποζητούν ένα βαθύτερο νόημα στη ζωή τους. Μια απάντηση και μια διέξοδος στους φόβους, τις αγωνίες και τη μοναξιά μας. Μιλώντας για τις «σκουριασμένες πανοπλίες» μας, που (νομίζουμε πως) μας προφυλάσσουν από τον πόνο τον οποίο μας προξενούν οι άλλοι, ο Ρόμπερτ Φίσερ δημιουργεί μια ταξιδιωτική περιπέτεια που οδηγεί τον αναγνώστη στο «γνώθι σαυτόν». Γεμάτος χιούμορ, «Ο ιππότης με τη σκουριασμένη πανοπλία» μας καλεί να ανακαλύψουμε τον ίδιο μας τον εαυτό, να ανασάνουμε βαθιά και να γελάσουμε. Μας μαθαίνει, τελικά, να αγαπήσουμε τον εαυτό μας!

Την ιστορία αυτή που έχει διασκευαστεί και ανεβεί στο θεατρικό σανίδι αμέτρητες φορές, μπορείτε να απολαύσετε σε ένα σύντομο animation εδώ:

…ή δραματοποιημένο από το εφηβικό εργαστήρι του C. for Circus “Ο μυθομανής Τσάρλι” εδώ: