Παιχνίδι όπως παλιά: Νέες παιδικές χαρές-έργα τέχνης μαθαίνουν στα παιδιά να παίρνουν ρίσκα

Νέες παιδικές χαρές-έργα τέχνης μαθαίνουν στα παιδιά να παίρνουν ρίσκα

Φανταστείτε αυτό: Μια σωρός από πολύχρωμους κουβάδες, στιβαγμένους τον έναν πάνω στον άλλον, έτσι ώστε να σχηματίζουν μια γέφυρα αναρρίχησης. Ακατέργαστους ογκόλιθους να συγκρατούν μια ετοιμόρροπη τσουλήθρα και κομμάτια τσιμέντου να λειτουργούν ως παγκάκια, για ξεκούραση.

Και σε κάθε σημείο παιδιά να προσπαθούν να ισορροπήσουν, να τεντωθούν, να κρεμαστούν και τελικά να… επιβιώσουν! Θα αφήνατε τα παιδιά σας να παίξουν σε ένα τέτοιο μέρος; Πρόκειται για τον νέο παιδότοπο στο Southbank της Μελβούρνης, ο οποίος αποτελεί ένα έργο του καλλιτέχνη Mike Hewson που μπερδεύει τους γονείς. Πρόκειται πράγματι για παιδότοπο ή για ένα ατελές δημόσιο έργο;

Τα νέα πάρκα του Hewson στο Σίδνεϊ και τη Μελβούρνη είναι γνωστά ως “επικίνδυνα” -όμως το ρίσκο ορίζεται διαφορετικά για τον καθένα. Και αυτός είναι ο λόγος που τα μέρη αυτή έχουν κερδίσει το ενδιαφέρον.

Το ρίσκο του μηδενικού ρίσκου

Το αστικό παιχνίδι έχει εδώ και χρόνια γίνει συνώνυμο με την πολιτιστική ζωής της τέχνης στην πόλη. Τις τελευταίες δεκαετίες όλο και περισσότερες παιδικές χαρές εμφανίζονται, επικεντρωμένες στο “ελεύθερο παιχνίδι” που… μόνο ελεύθερο δεν είναι. Καμία σχέση δεν έχουν με τον τρόπο που έπαιζαν τα παιδιά πριν την δεκαετία του ‘60, εντελώς ελεύθερα στις αλάνες.

Διαβάστε τη συνέχεια στο Infokids.cy.

Διαβάστε ακόμα:

Γιατί το ελεύθερο παιχνίδι είναι το καλύτερο δώρο που μπορείς να κάνεις στα παιδιά σου το καλοκαίρι

Η ολοκαίνουργια παιδική χαρά της Αττικής με τα πιο διασκεδαστικά παιχνίδια που είδατε ποτέ σας περιμένει!

Τα βιντεοπαιχνίδια προκαλούν επικίνδυνες καρδιακές αρρυθμίες σε παιδιά – Οδηγούν σε λιποθυμίες