Ο 2 μηνών Νεκτάριος -Εφραίμ κέρδισε τον κορωνοϊό – Κρίσιμες ώρες για τον 4χρονο με οξύ δριμύ άσθμα

Αγωνία στην Πάτρα: 4χρονος διασωληνωμένος με εγκεφαλίτιδα

«Κερδίσαμε το στοίχημα για τον μικρό Νεκτάριο…». Με αυτά τα λόγια περιέγραψε ο υπεύθυνος της Μονάδας Εντατικής Θεραπείας Παίδων του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Πατρών, Ανδρέας Ηλιάδης, την έξοδο του 2 μηνών Νεκτάριου Εφραιμ από την κρίσιμη κατάσταση της υγείας του.

13 μέρες πάλεψε σκληρά και κερδίσε τον κορωνοϊό

Ο μικρούλης από το Αγρίνιο, μετά από 13 μέρες νοσηλείας στη ΜΕΘ Παίδων, ξεπέρασε τον κίνδυνο και όπως δήλωσε στην ΕΡΤ Πάτρας ο κ. Ηλιάδης σύντομα θα παραδοθεί στην αγκαλιά των γονιών του.

«Αυτή ήταν η πρώτη νίκη στη ζωή του…» πρόσθεσε ο γιατρός φανερά συγκινημένος και τόνισε ότι το θετικό αποτέλεσμα προέκυψε μέσα από τη συλλογική δουλειά του ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού της ΜΕΘ Παίδων του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου.

Κρίσιμες ώρες για τον 4χρονο με οξύ δριμύ άσθμα

Μιλώντας για την περίπτωση του τετράχρονου παιδιού από την Κέρκυρα που νοσηλεύεται στη ΜΕΘ Παίδων, ο Ανδρέας Ηλιάδης είπε ότι η κατάστασή του χαρακτηρίζεται σοβαρή. Το παιδί υπέστη σοβαρή ασθματική κρίση και υποστηρίζεται από αναπνευστήρα.

Στην πρώτη θεραπεία που δέχτηκε από τους γιατρούς με μίγμα ηλίου παρουσίασε μικρή βελτίωση. «Έχουμε δρόμο ακόμα μπροστά μας. Είναι μια σπάνια περίπτωση…» επισήμανε ο υπεύθυνος της ΜΕΘ Παίδων.

ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΟΞΥ ΔΡΙΜΥ ΑΣΘΜΑ

Ο 4χρονος εμφάνισε status asthmaticus, μια κρίση οξέος δριμέος άσθματος που δεν που δεν βελτιώνεται με τις παραδοσιακές θεραπείες, όπως τα εισπνεόμενα βρογχοδιασταλτικά. Το οξύ δριμύ άσθμα είναι ένα επείγον ιατρικό περιστατικό το οποίο θα πρέπει να αξιολογηθεί και να αντιμετωπιστεί γρήγορα. Αιτίες πυροδότησής του είναι λοιμώξεις, κάποιο αλλεργιόγονο, μόλυνση του αέρα ή ανεπαρκή ή ακατάλληλη φαρμακευτική αγωγή.

Διαβάστε επίσης:

Έκκληση: Η μικρή Ελευθερία διαγνώσθηκε με ρετινοβλάστωμα και πρέπει να χειρουργηθεί άμεσα

Πρ. Ελ. Παιδιατρικής: “Δεν θα εμβολιάζαμε τα παιδιά κορωνοϊό, αν είχαν εμβολιαστεί επαρκώς οι ενήλικες”

Γονείς τέρατα σκότωσαν στο ξύλο το 2 μηνών μωράκι τους – Του έσπασαν 60 κόκκαλα