Ο 8χρονος Αλέξανδρος έχει σπαστική τετραπληγία και πρέπει να χειρουργηθεί για να καταφέρει να περπατήσει

Έκκληση για βοήθεια απευθύνει η οικογένεια του 8χρονου Αλέξανδρου από τη Μακρακώμη που γεννήθηκε με σπαστική τετραπληγία και εγκεφαλική παράλυση.

Ο διαρκής αγώνας, ο δικός του και των επίσης ακούραστων γονιών του με φυσικοθεραπείες και εργοθεραπείες τον έφεραν να περπατά τα τελευταία δύο χρόνια με περπατήρα.

Οι γονείς του, Γιάννης και Χριστίνα Μπογιαντζή, μίλησαν στο LamiaReport για τον αγώνα ζωής του παιδιού τους ώστε να καταφέρει να ζήσει μερικώς αυτόνομος και να αφήσει τα βοηθητικά στηρίγματα.

H χειρουργική επέμβαση που θα του δώσει αυτονομία και θα μπορέσει να περπατήσει

Αυτή τη στιγμή φορά κηδεμόνες και στα δύο του πόδια. Το κυριότερο πρόβλημά του είναι η υπερτονία (σπαστικότητα). Αυτός είναι και ο λόγος που χρειάζεται να μεταβεί στην Αμερική σε ειδικό κέντρο (Children’s Hospital, Saint Louis, Misouri), προκειμένου να υποστεί μια εξειδικευμένη επέμβαση που θα αλλάξει ολοκληρωτικά τη ζωή του.

Η επέμβαση λέγεται Selected Dorsal Rizotomy – Εκλεκτική Ραχιαία Ριζοτομή), και πρόκειται για παρέμβαση στον σπονδυλικό σωλήνα. Μετά θα ακολουθήσει και δεύτερη χειρουργική επέμβαση στο ίδιο κέντρο. Οι γιατροί εικάζουν πως μετά τις δύο επεμβάσεις και με καθημερινή φυσιοθεραπεία για περίπου ένα έτος ο Αλέξανδρος θα περπατά με μπαστούνι.

Η διαμονή στην Αμερική θα είναι για 30 ημέρες. Το κόστος του συνολικού εγχειρήματος πλησιάζει το ποσό των 70.-75.000 €.

Πώς μπορούμε να βοηθήσουμε

Ο τραπεζικός λογαριασμός που έχει ανοιχθεί στην Εθνική Τράπεζα για αυτόν τον σκοπό είναι:

GR78 0110 3960 0000 3960 0966 012.

Δικαιούχοι: Μπογιαντζής Αλέξανδρος του Ιωάννη, Μπογιαντζής Ιωάννης του Γεωργίου, Ρηγοπούλου Χριστίνα του Ιωάννη.