“Βιβλία σε Ρόδες”: 60 βαλίτσες με 1500 βιβλία μπαίνουν τη Δευτέρα σε σχολικές τάξεις – Πώς θα έρθουν και στη δική σας;

Σχεδόν μια δεκαετία συμπληρώνει φέτοςτο εξαιρετικό πρόγραμμα “Βιβλία σε Ρόδες” που φέρνει μικρές, κινητές, θεματικές, δανειστικές βιβλιοθήκες στις τάξεις των δημόσιων δημοτικών σχολείων και των Νηπιαγωγείων όλης της Ελλάδας.

Το πρόγραμμα ξεκίνησε το 2012 από τη μη κερδοσκοπική πολιτιστική εταιρεία “Η ΠΥΡΝΑ” (www.pyrna.gr), με τη συνεργασία του Γραφείου Περιβάλλοντος της Α Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, με σκοπό να προκαλέσει το ενδιαφέρον των παιδιών για το βιβλίο.

Μέσα από τις βαλίτσες που καταφθάνουν στα σχολεία και παραμένουν για 4 εβδομάδες, οι οποίες είναι γεμάτες ενδιαφέροντα βιβλία διάφορων θεματικών, τα παιδιά ενθαρρύνονται να τα δανειστούν στο σπίτι, να τα διαβάσουν, να τα ξεφυλλίσουν ή να τα ακούσουν. Μέσα από αυτά, μάλιστα, μπορούν να προκύψουν δραστηριότηρες, θεατρικά εργαστήρια, εικαστικές εκθέσεις κ.α.

Φέτος, 60 βαλίτσες με 1500 βιβλία, ξεκινούν το ταξίδι τους για να φτάσουν τη Δευτέρα στις τάξεις των παιδιών που θα επιστρέψουν στα σχολεία με την πιο μεγάλη έκπληξη!

Η κάθε βαλίτσα έχει μια συγκεκριμένη θεματική βιβλίων, όπως ΜΥΘΟΛΟΓΙΑ, ΔΕΝΤΡΑ & ΔΑΣΗ, ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ Κ.Α.

Μάλιστα, στην τελευταία της ανάρτηση η Οργανώση καλεί εκπαιδευτικούς να διεκδικήσουν βαλίτσες για τις δικές τους τάξεις:

Επιτέλους έφτασε η μεγάλη μέρα! Αύριο ξεκινάμε τα ταξίδια μας, με 60 βαλίτσες και 1500 βιβλία, τη Δευτέρα θα φτάσουμε…

Δημοσιεύτηκε από Βιβλία σε Ρόδες στις Πέμπτη, 6 Μαΐου 2021