Ο καλύτερος φίλος μένει μια ζωή, όχι μόνο στην παιδική ηλικία

Νέα έρευνα εμπνευσμένη από τη φιλία των κλασικών ιστοριών του Γουίνι το Αρκουδάκι αποκαλύπτει ότι το 48% των Ελλήνων διατηρούν τον καλύτερο φίλο της παιδικής τους ηλικίας έως και την ενηλικίωση, με το 58% να έχουν γνωρίσει τον καλύτερο φίλο της παιδικής τους ηλικίας μέχρι τα οκτώ τους χρόνια.

Μερικά από τα σημάδια μιας δυνατής φιλίας για τους Έλληνες είναι να λέει πάντα την αλήθεια, να είναι περήφανος για τα επιτεύγματα του φίλου του και να μπορεί εύκολα να τον κάνει να γελά!

Η έρευνα που κυκλοφόρησε για να σηματοδοτήσει τη μοναδική φιλία των κλασικών ιστοριών μεταξύ του Γουίνι και των χαρακτήρων του Δάσους των Γαλάζιων Ονείρων, αποκαλύπτει ότι το 63% των Ελλήνων δηλώνουν ότι οι πιο ευτυχισμένες παιδικές τους αναμνήσεις ήταν με τον καλύτερό τους φίλο, ενώ το σχολείο θεωρείται το πιο σύνηθες μέρος για να γνωρίσεις τον αγαπημένο σου φίλο. Μια νέα συλλογή με αποκλειστικά σκίτσα που απεικονίζουν τον Γουίνι και την παρέα του, κυκλοφόρησε σήμερα (18 Ιανουαρίου, Η Ημέρα του Γουίνι σηματοδοτεί τα γενέθλια του διάσημου συγγραφέα του κλασικών ιστοριών Winnie-the-Pooh stories, A.A. Milne) τα οποία έχουν σχεδιαστεί για να «μοιραστούν» στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και μεταξύ αγαπημένων προσώπων.

Η Δρ. Irene S. Levine, ψυχολόγος και ειδικός στον τομέα της φιλίας σχολιάζει: «Τόσο τα παιδιά όσο και οι ενήλικες μπορούν να μάθουν πολλά για τη φιλία από τον Γουίνι. Οι σχέσεις του με τους άλλους ήρωες στις ιστορίες, όπως με το Γουρουνάκι, μας δείχνουν ότι υπάρχουν οι φίλοι και η οικογένεια, αλλά υπάρχουν και οι φίλοι που είναι οικογένεια. Σε όλο τον κόσμο και για όλη μας τη ζωή, η ανάγκη για φίλους δεν σταματά. Αυτό είναι απόλυτα λογικό, αφού η σημασία των φίλων στην κοινωνική και συναισθηματική μας ανάπτυξη είναι τεράστια. Οι πρώτοι μας φίλοι βοηθούν στο σχηματισμό της προσωπικότητάς μας, των αξιών και του χαρακτήρα μας. Αυτές οι πρώτες φιλίες είναι πολύ σημαντικές, γιατί θέτουν τις βάσεις για υγιείς σχέσεις στην ενήλικη ζωή και προσφέρουν ευτυχία, συντροφιά και πρακτική βοήθεια».

Άλλα ευρήματα* περιλαμβάνουν:

• Το 71% των Ελλήνων θεωρούν τον καλύτερό τους φίλο μέλος της οικογένειάς τους
• Περισσότερο από το ένα τρίτο των ανθρώπων (36%) έκαναν τον παιδικό τους φίλο/η κουμπάρο ή παράνυμφο στο γάμο τους
• Ενώ ο μέσος χρήστης του Facebook έχει 338 φίλους, η μελέτη έδειξε ότι το 78% των Ελλήνων μετρά τους στενούς τους φίλους στα δάχτυλα του ενός χεριού, ενώ το 43% από τους καλύτερους φίλους μιλάνε κάθε μέρα

* Ανεξάρτητη έρευνα από την εταιρεία Fly Research με 1,000 ενήλικες 18 ετών και πάνω τον Σεπτέμβριο 2016 σε όλη τη χώρα.

ΤΑ 5 ΠΙΟ ΣΗΜΑΝΤΙΚΑ ΣΗΜΑΔΙΑ ΠΟΥ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΖΟΥΝ ΤΟΥΣ ΚΑΛΥΤΕΡΟΥΣ ΦΙΛΟΥΣ
1. Λένε πάντα την αλήθεια
2. Θα έκαναν τα πάντα ο ένας για τον άλλον
3. Νιώθουν πραγματικά υπερήφανοι για τις επιτυχίες των φίλων τους
4. Μπορούν πάντα να κάνουν το άλλο πρόσωπο να γελά
5. Έχουν πάντα την στήριξή των άλλων

Ο Γουίνι είναι το πιο διάσημο αρκουδάκι στον κόσμο και παραμένει αγαπητός στα παιδιά όλου του κόσμου, εδώ και 90 χρόνια. Με πλούσια κληρονομιά ιστοριών, οι περιπέτειες του Γουίνι και των φίλων του στο Δάσος των Γαλάζιων Ονείρων, αντιπροσωπεύουν τη φιλία, τις απλές χαρές και την γεμάτη περιέργεια και ευγένεια φύση της παιδικής φαντασίας.