“Ο κύριος Κιχ και το μυστικό κουτί των ήχων” κάθε Κυριακή συναντούν τα παιδιά στο Θέατρο OLVIO

Η ομάδα ΚΟΠΕΡΝΙΚΟΣ (www.kopernikos.gr) συμπληρώνει φέτος 15 χρόνια δημιουργικής πορείας, έχοντας στις αποσκευές της επιτυχημένες, ποιοτικές παραστάσεις που έγραψαν ιστορία στον χώρο του θεάτρου για παιδιά! Το παράδειγμα της παράστασης: «Ο κύριος ΚΙΧ και το μυστικό κουτί των ήχων» είναι ίσως το πιο χαρακτηριστικό!

Πρόκειται για την παράσταση φαινόμενο, που πρωτοπαρουσιάστηκε στο Ίδρυμα Μείζονος Ελληνισμού το 2012 και, από τότε, παίζεται αδιάκοπα, με συνεχή sold out, περιοδεύοντας σε όλη την Ελλάδα, την Κύπρο αλλά και σε θέατρα του εξωτερικού (Στουτγάρδη, Βρυξέλλες, Χάγη κ.α.), σημειώνοντας ρεκόρ παρουσιάσεων και αποσπώντας ενθουσιώδεις κριτικές! Από τον περσινό Νοέμβρη επέστρεψε στην Αθήνα και φέτος, θα παιχτεί για 2η συνεχόμενη χρονιά, στο Θέατρο OLVIO

Πρόκειται για μία ευρηματική παράσταση, ένα σύγχρονο παραμύθι, που συνδυάζει μοναδικά τη θεατρική αφήγηση, τη σωματική έκφραση και τους προηχογραφημένους ήχους, δημιουργώντας ένα ιδιαιτέρως εντυπωσιακό αποτέλεσμα. Πρωτοπαρουσιάστηκε στο Ίδρυμα Μείζονος Ελληνισμού πραγματοποιώντας πάνω από 150 παραστάσεις.

H υπόθεση της παράστασης

Τί θα συμβεί όταν ο κύριος ΚΙΧ αποφασίσει να εγκαταλείψει την Πόλη της Φασαρίας ακολουθώντας την καρδιά του; Μια φυλακισμένη πριγκίπισσα, ένας τρομερός δράκος και ένα μυστικό κουτί που πρέπει να γεμίσει με ξεχασμένους ήχους, τον ωθούν σε μια μαγική περιπέτεια!

Η παράσταση είναι ιδιαίτερα διαδραστική και τα παιδιά συμμετέχουν ενεργά καθ’ όλη τη διάρκειά της, συζητώντας με τους ηθοποιούς, απαντώντας στις ερωτήσεις τους, αναγνωρίζοντας ήχους, διακρίνοντας τα μουσικά ηχοχρώματα και βοηθώντας τον κύριο ΚΙΧ να μαγέψει τον φοβερό δράκο Μουσικόδοντα (χωρίς βέβαια να σηκωθούν από τη θέση τους). Το κείμενο υπογράφουν οι πολυβραβευμένοι συγγραφείς και ιδρυτές της ομάδας ΚΟΠΕΡΝΙΚΟΣ, Άγγελος Αγγέλου και Έμη Σίνη (Κρατικό Βραβείο 2007 και 2015, διεθνής διάκριση White Ravens το 2016, Βραβείο ΙΒΒΥ το 2020 κ.α.) και βασικά του υλικά είναι το χιούμορ, η περιπέτεια και –φυσικά- οι ήχοι!

Συντελεστές

Ερμηνεύουν: Χαρά Δημητριάδη, Μιχαήλ Μελίσσης

Κείμενο: Άγγελος Αγγέλου, Εμη Σίνη
Σκηνοθεσία: Γκάυ Στεφάνου
Σκηνικά – Κοστούμια: ομάδα ΚΟΠΕΡΝΙΚΟΣ
Κινησιολογία – Βοηθ. Σκηνοθεσίας: Άννα Τσάφα
Επιμέλεια μουσικής – Ήχοι: Άγγελος Αγγέλου
Φωτισμοί: Μιχάλης Κλουκίνας
Βοηθ. Οργάνωσης Παραγωγής: Κατερίνα Μουχταρίδη
Αφίσα: Κωνσταντίνος Γεωργαντάς
Φωτογραφίες: Άγγελος Αγγέλου

Από 23 Οκτωβρίου 2022 και κάθε Κυριακή στις 12:00

Κάθε Κυριακή στις 12:00 και καθημερινά σε σχολεία και χώρους πολιτισμού κατόπιν συνεννόησης.

Ηλικίες: 3 – 9 ετών
Διάρκεια: 55 λεπτά χωρίς διάλειμμα

Προπώληση εισιτηρίων: www.viva.gr Ι Είσοδος θεάτρου
ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΣΧΟΛΕΙΑ και ΟΜΑΔΙΚΕΣ ΚΡΑΤΗΣΕΙΣ:
τηλ. 210-8674657, 210-8665144, (Δευτ. – Παρ. 9.30-13.30, theatropol@otenet.gr)

ΘΕΑΤΡΟ OLVIO

Αθήνα, Βοτανικός

Ιερά Οδός 67 & Φαλαισίας 7

210 3414118