«Ο μικρός Ρήγας και τα μυστικά σύμβολα της Χάρτας»: Διαβάστε το online παιδικό βιβλίο για τον Ρήγα Βελεστινλή

Η ηρωική ιστορία του Ρήγα Βελεστινλή αποτέλεσε έμπνευση για τη δημιουργία μιας νέας έκδοσης, μέσα από την οποία παιδιά ηλικίας 8-12 ετών θα ανακαλύψουν τα μυστικά ενός χάρτη που φτιάχτηκε για να υποκινήσει τον ξεσηκωμό των Ελλήνων.

Η συγγραφέας και εικονογράφος Λήδα Βαρβαρούση, σε συνεργασία με την Ωνάσειο Βιβλιοθήκη, τα Γενικά Αρχεία του Κράτους και το Αρχείο Χαρτογραφικής Κληρονομιάς, δημιούργησε ένα δωρεάν online παιδικό βιβλίο με θέμα τη Χάρτα του Ρήγα, τους μύθους και τα σύμβολά της.

Ας γνωρίσουμε το βιβλίο «Ο μικρός Ρήγας και τα μυστικά σύμβολα της Χάρτας»

Η παιδική έκδοση «Ο μικρός Ρήγας και τα μυστικά σύμβολα της Χάρτας» μας μεταφέρει στον ελλαδικό χώρο πριν από περίπου 250 χρόνια. Εκείνη την εποχή, πριν ξεσπάσει η Επανάσταση του 1821, δεν υπήρχε ελληνικό κράτος, παρά μόνο σκλαβιά. Ένα μικρό παιδί, ο Ρήγας, τολμά να σκεφτεί ελεύθερα και συγκρίνει τον αρχαίο πολιτισμό και τη δόξα της πατρίδας του, της Ελλάδας, με την άθλια κατάσταση στην οποία αυτή έχει περιέλθει. Αποφασίζει λοιπόν να αναλάβει δράση.

Μέσα από ένα φανταστικό ταξίδι, παρέα με ένα αγιοπούλι, θα περιηγηθεί σε αρχαίους τόπους, θα γνωρίσει μυθικούς ήρωες, θα παρακολουθήσει αρχαία δρώμενα, θα παρευρεθεί σε ιστορικές μάχες και, γεμάτος έμπνευση και πάθος, θα προσπαθήσει να μεταφέρει το μήνυμα της ελευθερίας και της δικαιοσύνης σε όλους τους λαούς. Για να πετύχει τον στόχο του, συλλαμβάνει την ιδέα να κατασκευάσει μια μεγάλη Χάρτα με μυστικά σύμβολα. Άραγε, θα καταφέρει να ξυπνήσει το λιοντάρι που κρύβεται μέσα στην ψυχή των υπόδουλων Ελλήνων;

Μπορείτε να βρείτε και να διαβάσετε το βιβλίο πατώντας εδώ 

Τα σύμβολα της Χάρτας ζωντανεύουν

Ο Ρήγας Βελεστινλής έκρυψε πολλά μυστικά σύμβολα μέσα στη Χάρτα του. Παρατήρησε προσεκτικά το αντίτυπο της Χάρτας και προσπάθησε να τα εντοπίσεις.

Κατέβασε την εφαρμογή επαυξημένης πραγματικότητας (Augmented Reality) για τη Χάρτα του Ρήγα και δες 14 μυστικά σύμβολα να ζωντανεύουν μπροστά σου. Δοκίμασε το επάνω στη σμίκρυνση της Χάρτας ή ακόμα σε μουσεία και βιβλιοθήκες που έχουν τη Μεγάλη Χάρτα του Ρήγα. Λειτουργεί ακόμα και στα ψηφιακά αρχεία της Χάρτας που θα βρεις στο ίντερνετ.