“Το Διαγώνισμα του Κολλητήρη”: Η online παράσταση του 1ου Δημοτικού Σχ. Πόρτο Ράφτη για το 1821 (video)

Έξι μαθητές της ΣΤ τάξης 1ου Δημοτικού Σχολείου Πόρτο Ράφτη με καθοδηγήτρια την εκπαιδευτικό των Τεχνολογιών της Πληροφορίας και της Επικοινωνίας του σχολείου, κα Νικολάκη Δήμητρα ένωσαν τις δυνάμεις τους και έφτιαξαν την ξεκαρδιστική online παράσταση “Το Διαγώνισμα του Κολλητήρη” στο πλαίσιο της συμμετοχής τους στον Πανελλήνιο Διαγωνισμό Προγραμματισμού που διοργανώνει η WRO HELLAS για τον εορτασμό των 200 ετών από την Ελληνική Επανάσταση.

Με σεβασμό στην ιστορία, οδηγό τη φαντασία και βοηθό τον Καραγκιόζη, οι μαθητές κλήθηκαν να σχεδιάσουν φιγούρες της Ελληνικής Επανάστασης και να τις προγραμματίσουν συνθέτοντας έτσι μία διασκεδαστική ψηφιακή παράσταση. Τα παιδιά έβαλαν τα δυνατά τους, επιστράτευσαν το χιούμορ και τη δημιουργικότητά τους στήνοντας από το μηδέν μια αξιόλογη παράσταση.

Η υπόθεση της παράστασης

Η ιστορία ξεκινάει με τον Καραγκιόζη να προετοιμάζει τον Κολλητήρη για το διαγώνισμά του στο μάθημα της Ιστορίας. Σε κάθε ερώτηση του Καραγκιόζη ο Κολλητήρης ταξιδεύει με όπλο του τη φαντασία πίσω στο χρόνο, στην Ελληνική Επανάσταση. Δίνει τον όρκο της Φιλικής Εταιρείας μπερδεύοντας τα λόγια του, πανηγυρίζει τη νίκη στην Τριπολιτσά με τον Κολοκοτρώνη, θαυμάζει τις επιτυχίες της Μπουμπουλίνας στη θάλασσα και πολεμά στο πλευρό του Καραΐσκάκη. Από την ιστορία μας δεν θα μπορούσε να λείπει το γλέντι για τη νίκη και την λευτεριά. Η πίστη, ο ηρωισμός, η αυτοθυσία, ο ενθουσιασμός, ανταμώνουν με το χιούμορ, το τραγούδι, το γλέντι σε μια λέξη: «ΕΛΛΗΝΑΣ».

Στηρίξτε την προσπάθειά τους

Αν σας άρεσε η δημιουργία τους και διασκεδάσατε παρακολουθώντας το ταινιάκι τους μπορείτε να τους στηρίξετε, ψηφίζοντας τη δημιουργία τους, πατώντας LIKE  (είναι απαραίτητο να διαθέτετε λογαριασμό gmail) κάτω από το video.

Aπολαύστε την παράσταση των μαθητών