Τετάρτη 19 Νοεμβρίου
bool(true)
Array
(
    [category] => Αποδράσεις - Ταξίδια
    [link] => https://www.infokids.gr/category/psychagogia/apodraseis-taksidia/
    [id] => 67
)

Ο ΣΙΚΕ στο πλευρό των εργαστηριακών γιατρών στην πανελλαδική κινητοποίηση για δίκαιη χρηματοδότηση της Υγείας 

Την πανελλαδική κινητοποίηση που προγραμματίζουν οι εργαστηριακοί γιατροί την Παρασκευή 7 Νοεμβρίου 2025, οι οποίοι αναζητούν άμεσα λύσεις στο αδιέξοδο και διαχρονικό πρόβλημα του clawback, στηρίζει ο Σύνδεσμος Ιδιωτικών Κλινικών Ελλάδος (ΣΙΚΕ), με ομόφωνη απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου.

Όπως αναφέρει η σχετική ανακοίνωση:

«Για τον λόγο αυτόν, έχει προγραμματιστεί συγκέντρωση στις 12:00 στο Υπουργείο Οικονομικών ενώ την ημέρα της κινητοποίησης  όλα τα ιδιωτικά ιατρικά εργαστήρια της χώρας θα παραμείνουν κλειστά. Ο ΣΙΚΕ  καλεί  όλα τα μέλη του να λάβουν μέρος στην κινητοποίηση μαζικά, εκφράζοντας και έμπρακτα τη συμπαράστασή του στους εργαστηριακούς ιατρούς.

Το claw back είναι ένα άδικο μέτρο που στραγγαλίζει την ιδιωτική υγεία στην Ελλάδα.  Οι φορείς του ιατρικού κόσμου κάνουν λόγο για επιτακτική ανάγκη αναπροσαρμογής αυτού του δυσβάστακτου εισπρακτικού μηχανισμού και καλούν τον Πρωθυπουργό να παρέμβει άμεσα με μέτρα που θα εκτονώσουν την κατάσταση. 

Ζητούν:
Κατάργηση του clawback και  διαγραφή των συσσωρευμένων χρεών
Εφαρμογή επιστημονικών πρωτοκόλλων εξετάσεων για περιορισμό της υπερσυνταγογράφησης,
Δίκαιη και βιώσιμη χρηματοδότηση της Πρωτοβάθμιας Υγείας

Η Πρόεδρος του Συνδέσμου Ιδιωτικών Κλινικών Ελλάδος (ΣΙΚΕ) κα Βανέσα Δεληχρήστου, επισημαίνοντας την κρισιμότητα της κατάστασης δήλωσε σχετικά:  «Ως εκπρόσωποι του Συνδέσμου Ιδιωτικών Κλινικών (ΣΙΚΕ), στηρίζουμε πλήρως τον αγώνα των εργαστηριακών γιατρών, οι οποίοι υπηρετούν , όπως και όλες οι κλινικές μέλη του Συνδέσμου μας,  καθημερινά την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας. Είναι γεγονός πως η συνεχιζόμενη οικονομική πίεση του clawback απειλεί τη βιωσιμότητα του ιδιωτικού τομέα υγείας στο σύνολο της και για αυτό ζητούμε την άμεση παρέμβαση της Πολιτείας, με μέτρα που θα διασφαλίσουν δίκαιη χρηματοδότηση όλων των δομών υγείας, προς όφελος της δημόσιας υγείας και της κοινωνίας στο σύνολό της».

Διαβάστε επίσης:

Κατερίνα Καινούργιου: Η ατάκα για την εγκυμοσύνη και το υπονοούμενο για το φύλο του μωρού

Το Φωτεινό Αστέρι: Μια μητέρα, άνεργη, μόνη με τρία μικρά παιδιά μας χρειάζεται

Ροή Ειδήσεων