Οι γονείς είναι περισσότερο αφοσιωμένοι στη δουλειά τους από τους εργαζόμενους χωρίς παιδιά, λέει νέα έρευνα

Μπορεί η οικογένεια να αποτελεί βασική προτεραιότητα για τους περισσότερους γονείς, όμως η δουλειά παίζει εξίσου θεμελιώδη ρόλο στη ζωή μας. Περισσότερο, ίσως, από όσο μέχρι πρότινος πίστευαν πολλοί, όπως τουλάχιστον αποδεικνύεται από νέα έρευνα: Μπορεί, λοιπόν, η εξισορρόπηση καριέρας και οικογενειακής ζωής να είναι εξαιρετικά δύσκολη υπόθεση, πνευματικά και συναισθηματικά εξαντλητική, όμως αυτό δεν σημαίνει, ότι οι γονείς συγκεντρώνονται λιγότερο στη δουλειά τους. Το αντίθετο μάλιστα: Η έρευνα του οργανισμού Great Place to Work, η οποία μελέτησε 400.000 εργαζόμενους, έδειξε, ότι οι εργαζόμενοι που είναι και γονείς είναι πιο αφοσιωμένοι από τους μη γονείς.

Για παράδειγμα, οι 9 από τους 10 γονείς είπαν, ότι έχουν σκοπό να παραμείνουν στη δουλειά τους για πολλά χρόνια ακόμα. Το 88% των μαμάδων και το 87% των μπαμπάδων είπε, ότι αντιμετωπίζει την εργασία του ως κάτι παραπάνω από «μια απλή δουλειά». Οι μαμάδες και οι μπαμπάδες, εν γένει, νιώθουν, ότι η δουλειά που κάνουν είναι σημαντική και γι’ αυτό δεν θέλουν να την αφήσουν.

Σας κάνουν εντύπωση τα συμπεράσματα της έρευνας; Αν είστε γονείς, μάλλον όχι. Γιατί ξέρετε καλά πόση σημασία έχει για τη ζωή σας η σταθερότητα και πόσες ευθύνες έχετε πλέον. Μπορεί πριν τα παιδιά να σκεφτόσασταν, ότι κι αν χάσετε τη δουλειά σας, θα βρείτε άλλη –δεν χάλασε κι ο κόσμος. Πλέον, όμως, δεν υπάρχει κανένα τέτοιο περιθώριο.

Και είναι τόσο άδικο να υπάρχει αυτή η εντύπωση που θέλει τις μαμάδες -κυρίως- εργαζόμενες να νοιάζονται μόνο για να φύγουν στην ώρα και τους και να επιστρέψουν στα παιδιά τους, ενώ οι υπόλοιποι συνεχίζουν να δουλεύουν. Έχει σκεφτεί, όμως, κανείς, ότι οι ίδιες αυτές μαμάδες μπορεί να «μη σηκώνουν κεφάλι» όση ώρα βρίσκονται στην εργασία τους;

Το συμπέρασμα είναι ένα: Ο σταθερός μηνιαίος μισθός είναι πολύτιμος όταν είσαι γονιός. Έτσι, το να νοιάζεσαι για τη δουλειά σου είναι αναπόφευκτο. Γιατί δεν έχεις να φροντίσεις μόνο τον εαυτό σου, μα και ένα ή περισσότερα μικρά πλασματάκια που βασίζονται σε εσένα για να τα ταΐσεις, να τα ντύσεις, να τους παρέχεις στέγη και να διασφαλίσεις την καλή τους υγεία και ευμάρεια. Δεν υπάρχει σπουδαιότερο κίνητρο για δουλειά από αυτό…

Πηγή: scarymommy.com