Οι μαθητές μυούνται στην οδική ασφάλεια με το μάθημα της Κυκλοφοριακής Αγωγής

Σε δράση για την ενημέρωση μαθητών και μαθητριών σχετικά με την οδική ασφάλεια, που έλαβε χώρα στο ΟΑΚΑ, συμμετείχαν από κοινού η Υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων, Νίκη Κεραμέως, και ο Υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη, Ελευθέριος Οικονόμου.

Την εκδήλωση διοργάνωσε το Υφυπουργείο Αθλητισμού μέσω του φορέα του MotorSportGreece.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, στελέχη της Ελληνικής Αστυνομίας ενημέρωσαν μαθητές από Δημοτικά και Γυμνάσια της Αττικής για τους κανόνες οδικής κυκλοφορίας και τη σωστή χρήση ποδηλάτου και πατινιού. Τα παιδιά είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν και την εκπαίδευση των αστυνομικών για την ασφαλή οδήγηση μοτοσυκλέτας.

Η Υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων, Νίκη Κεραμέως, δήλωσε: «Η κυκλοφοριακή αγωγή είναι δείγμα πολιτισμού, και είναι σημαντικό να αποτελεί αντικείμενο συνεχιζόμενης εκπαίδευσης για τα παιδιά μας και μάλιστα από πολύ μικρή ηλικία.

Μέσω των Εργαστηρίων Δεξιοτήτων, αλλά και δράσεων με συνεργαζόμενους φορείς, μαθητές και μαθήτριες ενημερώνονται για τους κανόνες οδικής κυκλοφορίας ήδη από το νηπιαγωγείο και καλλιεργούν ταυτόχρονα αξίες, όπως η υπευθυνότητα και ο σεβασμός στην ανθρώπινη ζωή.

Συγχαρητήρια στους διοργανωτές της ημερίδας, που έδωσε επιπλέον ερεθίσματα στους μαθητές μας για γόνιμη συζήτηση και προβληματισμό σχετικά με την ασφαλή κυκλοφορία και οδήγηση.»

Διαβάστε επίσης:

“Καμπάνα” σε καθηγητή που παρενόχλησε σεξουαλικά μαθήτρια σε σχολική εκδρομή

Μαθησιακές δυσκολίες: Μάθε τα πάντα για το τεστ αξιολόγησης

“Ο θησαυρός της Βαγίας”: Η υπέροχη ιστορία της Ζωρζ Σαρή αναβιώνει στο Θέατρο Alhambra Art (από 23/10)