“Οι μικροί αθλητές προστατεύουν τον εαυτό τους”: Το δωρεάν ebook που πρέπει να διαβάσει κάθε παιδί

Οι αποκαλύψεις της Σοφίας Μπεκατώρου για την σεξουαλική κακοποίηση που υπέστη από αθλητικό παράγοντα άνοιξαν τον ασκό του Αιόλου και έρχεται στο φως της δημοσιότητας μιας σειρά από αντίστοιχα περιστατικά που ήταν καλά κρυμμένα μυστικά στο χώρο του αθλητισμού αλλά και του θεάτρου.

Αυτά τα γεγονότα αποδεικνύουν ότι είναι πιο απαραίτητο από ποτέ οι γονείς να μιλάνε στα παιδιά τους για τους κινδύνους κακοποίησης και παρενόχλησης που ελλοχεύουν σε κάθε δραστηριότητα.

Ο χώρος του αθλητισμού είναι ένα πεδίο στο οποίο δραστηριοποιούνται εκατοντάδες χιλιάδες παιδιά και οι κίνδυνοι που παραμονεύουν πολλοί. Εκτός από τα φαινόμενα των παρενοχλήσεων και των κακοποιήσεων παιδιών σε αθλητικές δραστηριότητες, υπάρχει το ντόπινγκ, οι αντιαθλητικές συμπεριφορές και άλλα πολλά.

Το δωρεάν παιδικό ebook για την πρόληψη της ψυχολογικής και σωματικής παρενόχλησης στον αθλητισμό

Σε μια προσπάθεια να διασφαλιστεί η προστασία των παιδιών αθλητών δημιουργήθηκε το δωρεάν ebook“Οι μικροί αθλητές προστατεύουν τον εαυτό τους” που έχει σαν θέμα του την προστασία τους από τις καθημερινές δυσκολίες που μπορεί να συναντήσουν στις σχέσεις τους με τους συναθλητές τους, όπως και την ενημέρωσή τους για περιπτώσεις παρενόχλησης, είτε ψυχολογικής είτε σωματικής.

Στις σελίδες του βιβλίου που υπογράφει η ψυχολόγος και γυμνάστρια Λίνα Ψούνη,  τα παιδιά θα μάθουν πώς πρέπει να αντιμετωπίσουν όλες τις δύσκολες καταστάσεις που ενδέχεται να προκύψουν στους αθλητικούς χώρους όπως η χρήση ουσιών, τα ανταλλάγματα για την αθλητική ανάδειξη και επιδιώκουμε να γίνει κατανοητό το επικίνδυνο άγγιγμα της σεξουαλικής παρενόχλησης.

Μπορείτε να βρείτε και να διαβάσετε το βιβλίο πατώντας εδώ