Παγκόσμια κατακραυγή για τη σεξουαλικοποίηση μικρών κοριτσιών από γνωστή εταιρεία εσωρούχων

Σάλος έχει ξεσπάσει στην Ουκρανία με αφορμή τη φωτογράφιση έξι μικρών κοριτσιών που πόζαραν ως μοντέλα για την καμπάνια παιδικών εσωρούχων της φίρμας Alla Frenkel. Η αναστάτωση προκλήθηκε από το γεγονός ότι τα μικρά μοντέλα ηλικίας 8 έως 14 ετών φωτογραφήθηκαν σε σέξι πόζες πάνω σε καναπέδες και σε πολλά καρέ το βλέμμα τους θεωρήθηκε  λάγνο και προκλητικό.

Με κεντρικό μήνυμα της διαφημιστικής καμπάνιας των παιδικών εσωρούχων «Σήμερα τα νέα κορίτσια μπορούν να φορέσουν ωραία και ελκυστικά εσώρουχα» πολλοί ήταν αυτοί που αντέδρασαν αρνητικά, καυτηρίασαν τις φωτογραφίες που είδαν το φως της δημοσιότητας και καταφέρθηκαν ανοιχτά εναντίον της σχεδιάστριας αλλά και των γονέων που επέτρεψαν στα παιδιά τους να συμμετάσχουν σε αυτό το φθηνό και άκρως παιδοφιλικό θέαμα.

Από την πρώτη στιγμή που οι εν λόγω φωτογραφίες δημοσιεύθηκαν στην ιστοσελίδα της εταιρείας αρκετοί έσπευσαν να τις χαρακτηρίσουν «αρρωστημένες», «χαρά του παιδόφιλου», «πορνογραφικές». Μάλιστα πολλοί κάνουν λόγο για σεξουαλικοποίηση των παιδιών και σεξουαλική «αντικειμενοποίηση» τους καθώς με τέτοιες πρακτικές μετατρέπονται άθελά τους σε φιγούρες για την σεξουαλική ικανοποίηση των άλλων.

Λόγω του σάλου που προκλήθηκε η επικεφαλής του τμήματος ανηλίκων της ουκρανικής αστυνομίας ανακοίνωσε ότι θα ασκήσει διώξεις και κατά των γονέων των έξι κοριτσιών. Το είδος των διώξεων θα συγκεκριμενοποιηθεί μετά την γνώμη που θα εκφέρουν οι ειδικοί στους οποίους έχει απευθυνθεί η ουκρανική αστυνομία.

Στον αντίποδα, η σχεδιάστρια των εσωρούχων, Anna Dombrovska, υποστηρίζει ότι «δεν υπάρχει κάτι λάθος» στη φωτογράφιση.

Δείτε τις προκλητικές φωτογραφίες της συλλογής: