Παγωτό γιαούρτι στρατσιατέλα

Ξεκινάμε γλυκά και δροσερά τη μέρα μας με μια συνταγή για σπιτικό παγωτό με γεύση Στρατσιατέλα. Ένα παγωτό με άρωμα και γεύση από την γειτονική Ιταλία!

Υλικά

750 γρ. γιαούρτι στραγγιστό
400 γρ. γάλα ζαχαρούχο
400 γρ. κρέμα γάλακτος φυτική, παγωμένη
½ φλυτζάνι γάλα
2 κουτ. σούπας ζάχαρη
300 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα χοντροκομμένη

Εκτέλεση:

Βάζω την φυτική κρέμα στον κάδο του μίξερ μαζί με το γάλα και τα χτυπάω μέχρι να φτιάξω μια αφράτη σαντιγί. Προσθέτω το ζαχαρούχο γάλα, συνεχίζοντας το χτύπημα μέχρι να δημιουργηθεί ένα ωραίο μίγμα. Σταματάω το μίξερ και προσθέτω το γιαούρτι ανακατεύοντας απαλά με μια σπάτουλα.

Βάζω το μπολ στην κατάψυξη για 10 λεπτά. Στρώνω με μεμβράνη μια φόρμα για κέικ και απλώνω λίγη σοκολάτα. Βάζω το 1/3 της κρέμας στρώνοντας με μια σπάτουλα για να απλωθεί καλά. Πασπαλίζω με λίγη σοκολάτα και απλώνω άλλο 1/3 κρέμα.

Επαναλαμβάνω τη διαδικασία βάζοντας τις τελευταίες δόσεις των υλικών. Σκεπάζω με μεμβράνη και βάζω τη φόρμα στην κατάψυξη για 6-8 ώρες. Κόβω σε κομμάτια το παγωτό και σερβίρω!

Διαβάστε επίσης:

Παγωτό σοκολάτα μπανάνα

Δροσιζόμαστε με μια γρανίτα καρπούζι-πεπόνι

Χωνάκια παγωτού με βάφλα