Παιδαγωγικό μέτρο η εξαίρεση των καταληψιών από την τηλεκπαίδευση – Τι θα γίνει με όσους μαθητές δεν έχουν εξοπλισμό

Στον απόηχο της σημερινής δήλωσης της υπουργού Παιδείας, Νίκης Κεραμέως, σύμφωνα με την οποία οι καταληψίες θα εξαιρούνται από την τηλεκπαίδευση και θα παίρνουν απουσία, η αναπληρώτρια κυβερνητική εκπρόσωπος, Αριστοτελία Πελώνη, ερωτηθείσα για το ζήτημα στο πλαίσιο της σημερινής ενημέρωσης των πολιτικών συντακτών απάντησε ότι “Είναι προφανές ότι αυτή η απόφαση έχει και έναν παιδαγωγικό χαρακτήρα, διότι δεν είναι δυνατόν όσοι παρεμποδίζουν την εκπαιδευτική διαδικασία να συμμετέχουν σε αυτήν.

Τι θα γίνει με την τηλεκπαίδευση όταν ο μαθητής δεν έχει τον απαραίτητο τεχνικό εξοπλισμό; Θα παίρνει απουσία;

Η κα Πελώνη κλήθηκε να απαντήσει και στο τι θα συμβεί αν ο μαθητής δεν έχει τον τεχνικό εξοπλισμό για να συμμετάσχει σε τηλεκπαίδευση και αν τίθεται ζήτημα να πάρει απουσία. Όπως εξήγησε “ Θα το δούμε αυτό.” Μάλιστα, όπως εξήγησε:

  • Έχει εξασφαλιστεί δωρεάν χρήση πλατφόρμας για την τηλεκπαίδευση η οποία έχει ήδη συνδεθεί από την αρχή του σχολικού έτους με το Πανελλήνιο Σχολικό Δίκτυο.
  • Έχουν εξασφαλιστεί δωρεάν δεδομένα (data) για τη χρήση πλατφορμών που χρησιμοποιεί το ΥΠΑΙΘ για την τηλεκπαίδευση.
  • Έχουν ενισχυθεί τα σχολεία με πάνω από 20.000 φορητές συσκευές οι οποίες διατίθενται ήδη, με απόφαση του Διευθυντή, σε αυτούς που τις έχουν ανάγκη. Αναμένονται άλλες περίπου 50.000 συσκευές μέσω ΕΣΠΑ.
  • Υπάρχει η δυνατότητα να συνδεθεί κανείς στην πλατφόρμα τηλεκπαίδευσης ακόμη και τηλεφωνικά, με απλή τηλεφωνική κλήση με αστική χρέωση.