«Πάντα στο κόκκινο»: Η νέα ταινία της Disney-Pixar είναι μία ωδή στα άγχη της εφηβείας

«Turning Red»: Η νέα ταινία της Disney-Pixar είναι μία ωδή στο άγχος της εφηβείας

Η εφηβεία είναι ομολογουμένως μία δύσκολη περίοδος τόσο για το παιδί που περνά σε μία άλλη φάση ζωής, όσο και για τους γονείς που… βιώνουν τα επακόλουθα.

Από την αθωότητα της παιδικής ηλικίας το παιδί έρχεται να αντιμετωπίσει μπερδεμένα συναισθήματα, ανεπιθύμητη ακμή και τριχοφυΐα και φυσικά το αίσθημα της ντροπής να κυριαρχεί.

Όμως, φανταστείτε πόσο πιο δύσκολη θα ήταν αυτή η περίοδος, αν αυτή η μεταβατική περίοδος σε μεταμόρφωνε σε ένα τεράστιο, κόκκινο πάντα; Ε, αυτό ακριβώς, πραγματεύεται η νέα ταινία της Disney-Pixar με τίτλο «Turning Red» (Πάντα στο Κόκκινο).

Πρωταγωνίστρια η Μέι Λι, μία υπερενθουσιώδης, 13χρονη που καλείται να ανταπεξέλθει στις δυσκολίες της εφηβείας υπό το βλέμμα μιας υπερπροστατευτικής μητέρας. Σαν να μην έφτανε αυτό, μια μέρα ξυπνά κι ανακαλύπτει πως όποτε ενθουσιάζεται, μεταμορφώνεται σε ένα τεράστιο πάντα.

Το πρώτο τρέιλερ της ταινίας φανερώνει μια τέτοια στιγμή, όταν η μητέρα της Μέι την επισκέπτεται «ινγκόγνιτο» στο σχολείο για να την παρακολουθήσει όσο εκείνη βρίσκεται στην τάξη της.

Μετά το Οσκαρικό μικρού μήκους «Bao» το 2018, η Ντόμι Σι, η πρώτη γυναίκα που σκηνοθέτησε μικρού μήκους φιλμ για την Pixar, βάζει την υπογραφή της στην 25η μεγάλου μήκους ταινία της Pixar.

Με το Bao η Σι θέλησε να ασχοληθεί με μία περίπλοκη σχέση μητέρας – παιδιού μεταναστών πρώτης γενιάς, ωστόσο με το Turning Red το βλέπει ως μία ευκαιρία να βουτήξει πιο βαθιά σε αυτά τα ζητήματα από την οπτική ενός παιδιού.

«Η Μέι μεγαλώνει ανάμεσα σε δύο κόσμους, την Ανατολή και τη Δύση, σε μία περίοδο που ανθίζει η εφηβεία της. Και όλες αυτές τις αλλαγές δεν συμβαίνουν μόνο στο σώμα της, αλλά και στις σχέσεις με τη μητέρα και τους φίλους της», σημειώνει η σκηνοθέτις.

Η Μέι μαθαίνει, ότι μεταμορφώνεται κάθε φορά που αντιμετωπίζει ένα υπερβολοκό συναίσθημα και θα πρέπει να κινείται με αυτή τη φυσική παραξενιά, ενώ θα πρέπει να διαχειρίζεται την ταχύτατα μεταβαλλόμενη σχέση με την μητέρα της, εν μέσω τρελών ψυχολογικών μεταπτώσεων της εφηβείας.

Η υπερπροστατευτικότητα, η αγάπη, η ανησυχία για το καινούριο, οι διαφορετικές γενιές και η οπτική των πραγμάτων, τα χρώματα και ο ρόλος που αναλαμβάνουν, οι συμβολισμοί δίνουν μία υπόσχεση στον θεατή για ένα νέο αριστούργημα.

Η ταινία αναμένεται να κάνει πρεμιέρα στους κινηματογράφους στις 11 Μαρτίου.

Δείτε το τρέιλερ

Διαβάστε επίσης:

Μαθητές από τους Φούρνους ετοιμάζουν ιστοσελίδα με όλα όσα πρέπει να ξέρουν οι πολίτες

To ξέσπασμα της μάνας των 3 παιδιών από την Πάτρα: “Θα έπεφτα από την ταράτσα” – Tι είπε ο κουμπάρος του ζευγαριού

Η τρυφερή ευχή του Υπάτιου Πατμάνογλου για τα γενέθλια της πρωτότοκης κορούλας του