Παπαθεοδώρου: Στους 8 μεγαλύτερους παραβάτες διακίνησης παιδικής πορνογραφίας στην Ελλάδα

Ένας από τους μεγαλύτερους παραβάτες διακίνησης πορνογραφικού υλικού με ανήλικους φέρεται να είναι ο συγγραφέας Βασίλης Παπαθεοδώρου.

Ο συγγραφέας παιδικής λογοτεχνίας, που έχει προφυλακιστεί και κρατείται στις φυλακές Τριπόλεως, φέρεται να βρίσκεται ψηλά στη λίστα των ατόμων που εμπλέκονται σε υποθέσεις διακίνησης παιδικής πορνογραφίας.

Η «κόκκινη» λίστα μέσα στην οποία είχε τοποθετηθεί σε περίοπτη θέση ο 55χρονος άνδρας σχηματίστηκε από τον τεράστιο όγκο αρχείων που βρέθηκαν στην κατοχή του, αλλά και από τα ηλεκτρονικά ίχνη της διαδικτυακής του δραστηριότητας που έχουν καταγραφεί με τη βοήθεια του ειδικού λογισμικού εντοπισμού αρχείων παιδικής πορνογραφίας CPS (CHILD PROTECTION SYSTEM).

Όπως αναφέρει, μάλιστα, ο Ελεύθερος Τύπος, ο Βασίλης Παπαθεοδώρου, ο οποίος στην απολογία του υποστήριξε ότι είχε κατεβάσει τα αρχεία στο πλαίσιο έρευνας για επόμενο βιβλίο του, θεωρείται από τους αστυνομικούς ως ένας από τους 8 σημαντικότερους παραβάτες διακίνησης αρχείων πορνογραφίας ανηλίκων στην Ελλάδα.

Οι 284 IP διευθύνσεις και τα 301 αρχεία

Μετά τις διαδικασίες για την άρση του απορρήτου, προέκυψε το όνομα του πολυβραβευμένου συγγραφέα παιδικών και εφηβικών βιβλίων, Βασίλη Παπαθεοδώρου, για τον οποίο αποκαλύφθηκαν μετά σημεία και τέρατα. Ο συγγραφέας είχε μπει στο dark web και χρησιμοποιούσε το πρόγραμμα e-mule, για κοινή χρήση αρχείων με συγκεκριμένες λέξεις-κλειδιά.

Είναι συγκλονιστικό ότι ο συγγραφέας, που δήλωσε ότι έψαξε τα αρχεία για ερευνητικούς σκοπούς προκειμένου να εκδώσει βιβλίο, το έκανε αυτό για 6 χρόνια, χρησιμοποιώντας μέχρι και 284 διαφορετικές IP διευθύνσεις, με αποτέλεσμα να αντλήσει συνολικά 301 αρχεία σκληρής παιδικής πορνογραφίας.

Στο μεταξύ, ο Βασίλης Παπαθεοδώρου είναι αμίλητος μέσα στον θάλαμο στις φυλακές της Τρίπολης, εμφανίζεται ιδιαίτερα ταραγμένος και ο μόνος που τον έχει επισκεφθεί είναι ο πατέρας του.

Ο συγγραφέας παιδικών μυθιστορημάτων περνάει τις ημέρες του σε θάλαμο με άλλα 19 άτομα στις φυλακές Τρίπολης μετά την αποκάλυψη της δράσης, τη σύλληψη του στις 18 Οκτωβρίου για κατοχή σκληρού υλικού παιδικής πορνογραφίας με ανήλικους κάτω των 12 ετών και την προφυλάκιση του, στις 26 Οκτωβρίου.

Περιέγραφε απόπειρα βιασμού σε βιβλίο του -«Για να την εξευμενίσω, έγινα πιεστικός»

Μια σκηνή απόπειρας βιασμού περιγράφεται σε βιβλίο του Βασίλη Παπαθεοδώρου, το οποίο απευθύνεται σε ανήλικους.

Το Star αποκάλυψε ότι το βιβλίο έχει αποσυρθεί από όλα τα βιβλιοπωλεία, αφότου έγινε γνωστό ότι ο συγγραφέας συνελήφθη για κατοχή παιδικής πορνογραφίας.

Ωστόσο, βρέθηκε ένα αντίτυπο από το βιβλίο, που εκδόθηκε τον Νοέμβριο του 2018 και έχει πάρει βραβείο. Στο τρίτο κεφάλαιο του βιβλίου περιγράφεται σκηνή απόπειρας βιασμού μεταξύ εφήβων.

«Για να την εξευμενίσω, έγινα πιεστικός. Άρχισα να βάζω το χέρι μου μέσα από την μπλούζα της και μέσα στο παντελόνι της και μέσα στην κιλότα της, όχι πως δεν το είχα ξανακάνει βέβαια, αλλά αυτή μου έλεγε να σταματήσω γιατί δεν ήθελε. Υπέθεσα πως θα είχε ξενερώσει με την όλη φάση και τ’ αστέρια που της τα πρόσβαλα, μάλλον κι εγώ δεν σταματούσα, παρά μόνο γινόμουν πιο πιεστικός και κόλλαγα πάνω της. Με έσπρωξε, έπεσα από το κρεβάτι».

Έπειτα, ο πρωταγωνιστής αναρωτιέται: «Αυτό έγινε μόνο. Τέτοια γίνονται μεταξύ ζευγαριών. Τόσο φοβερό ήταν πια; Μα τι της έκανα;»

Στο βιβλίο ο συγγραφέας χρησιμοποιεί χυδαία φρασεολογία: «Ενώ ήθελα να το κάνουμε, ήμουν με το… στο χέρι. Στην κυριολεξία, δηλαδή, αφού έβλεπα συνέχεια στο youporn».

Στην απολογία του, ο Βασίλης Παπαθεοδώρου είχε ισχυριστεί ότι κατέβαζε υλικό για να αντλήσει έμπνευση για τη συγγραφή των βιβλίων του.

Διαβάστε επίσης:

Ζωή Ράπτη: “Αμείλικτα τα ευρήματα – 1 στα 4 παιδιά στην Ευρώπη αντιμετωπίζει πρόβλημα ψυχικής υγείας”

Η οικογένεια θρηνεί για τον 17χρονο Φώτη – «Πήγα πάνω από τον αδερφό μου και του φώναζα: Ξύπνα» είπε ο 14χρονος

Θρήνος στο ελληνικό χαντμπολ: “Έσβησε” η 42χρονη Μαίρη Ταράση, μαμά μιας 7χρονης