Η οικογένεια θρηνεί για τον 17χρονο Φώτη – «Πήγα πάνω από τον αδερφό μου και του φώναζα: Ξύπνα» είπε ο 14χρονος

Δραματικές ώρες ζει η οικογένεια των δύο παιδιών από τη Μάνδρα, που μέσα σε λίγα λεπτά βρέθηκε το ένα στο χώμα και το άλλο στη φυλακή.

Ο 14χρονος που ομολόγησε ότι σκότωσε τον 17χρονο αδερφό του, με τον οποίο είχαν πάει να φροντίσουν τα ζώα της οικογένειας, περιέγραψε εκείνες τις φρικτές στιγμές.

«Πήγα πάνω από τον αδερφό μου και του φώναζα: Ξύπνα» είπε ο 14χρονος

«Μετά τον πυροβολισμό πήγα πάνω από τον αδερφό μου. Του φώναζα ξύπνα, ξύπνα. Είδα ότι δεν γινόταν τίποτα. Τρομοκρατήθηκα. Φοβήθηκα τόσο πολύ που δεν ήξερα πώς να αντιδράσω. Αποφάσισα να φύγω και να πάω στο σπίτι μου με τα πόδια».

Αυτά είπε στους αστυνομικούς σύμφωνα με το policenews ο 14χρονος, σε βάρος του οποίου ασκήθηκε δίωξη για ανθρωποκτονία από πρόθεση με ενδεχόμενο δόλο. Χθες, στα δικαστήρια, εκτός από τον πατέρα του -που κατηγορείται και ο ίδιος, για παραμέληση- ήταν και η υπόλοιπη οικογένεια για να του συμπαρασταθεί.

Πήγαιναν σε νυχτερινό σχολείο

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, ο 14χρονος πήγαινε σε νυχτερινό σχολείο, όπως φοιτούσε και ο μεγαλύτερος αδερφός του.

Σύμφωνα με το καθημερινό τους πρόγραμμα, τα αδέλφια πήγαιναν στη στάνη στις 11.00 το πρωί. Ο ένας βοσκούσε τα πρόβατα και ο άλλος τα κατσίκια. Τελείωναν στις 17.00 το απόγευμα και τότε, οι γονείς έπαιρναν τα παιδιά από τη στάνη και τα πήγαιναν γύρω στις 19.00 στο νυχτερινό σχολείο.

Ο 14χρονος πήρε προθεσμία για να απολογηθεί την ερχόμενη Τρίτη στον Ανακριτή Ανηλίκων

Σύμφωνα με τον δικηγόρο της οικογένειας, «είναι ξεκάθαρο ότι πρόκειται για δυστύχημα. Έγινε κατά λάθος. Ο 14χρονος θρηνεί, όπως και ολόκληρη η οικογένεια. Πρόκειται για ένα δυστύχημα και για μία οικογένεια από τη Μάνδρα που θρηνεί».

Πάντως η ιατροδικαστική εξέταση αλλά και τα στοιχεία που έχει στη διάθεσή της η Αστυνομία, δείχνουν να συμπίπτουν με αυτά που είπε ο 14χρονος κατηγορούμενος. Υπενθυμίζεται ότι είχαν γίνει δύο καταγγελίες στο «Χαμόγελο του Παιδιού» για κακοποίηση και παραμέληση των παιδιών της οικογένειας…

Διαβάστε επίσης:

Μάνδρα: «Σκότωσα κατά λάθος τον αδερφό μου» ψέλλισε ο 14χρονος για τον 17χρονο – Ερευνάται ο ρόλος του πατέρα

Βιασμός 12χρονης: Συνελήφθησαν 43χρονος ηλεκτρολόγος και 55χρονος προπονητής ακαδημιών ποδοσφαίρου

Ζωή Ράπτη: “Αμείλικτα τα ευρήματα – 1 στα 4 παιδιά στην Ευρώπη αντιμετωπίζει πρόβλημα ψυχικής υγείας”

Μάνδρα: Θρήνος για τον 17χρονο Φώτη – Τι ισχυρίστηκε ο 14χρονος αδελφοκτόνος – Προσωρινά κρατούμενος