Πατέρας 6χρονου Ράινερ: «Να μην γίνει η Ελλάδα καταφύγιο για εγκληματίες απαγωγείς παιδιών»

Τις δικές του απαντήσεις σε όσα έχουν συμβεί επιχείρησε να δώσει ο πατέρας του μικρού Ράινερ με ανακοίνωσή του που προβλήθηκε στην εκπομπή του MEGA “Kοινωνία Ώρα MEGA”.

Όπως επισημαίνει, αν το δικαστικό σύστημα της χώρας είχε δείξει περισσότερο ενδιαφέρον για την περίπτωσή του τα πράγματα δε θα είχαν φτάσει σ αυτό το σημείο και δε θα είχε χρειαστεί το παιδί να φύγει με τέτοιο τρόπο από το σπίτι του.

«Είμαι απογοητευμένος για το ελληνικό δικαστικό σύστημα. Η Σύμβαση της Χάγης του 1980 διασφαλίζει την “ταχεία επιστροφή” των απαχθέντων παιδιών στην πατρίδα τους. Το νομικό κενό που υπάρχει στην Ελλάδα δεν είναι προς το συμφέρον οποιονδήποτε απαχθέντων παιδιών», αναφέρει και προσθέτει:

«Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο αποφάσισα να ενεργήσω προς το συμφέρον του αγοριού μου, που απήχθη το 2020 και να το φέρω στο σπίτι μας, σύμφωνα με τα όσα προβλέπει για την αρχή της επιστροφής η Σύμβαση της Χάγης. Όταν τα ελληνικά δικαστήρια δεν μπόρεσαν να εξασφαλίσουν την ασφαλή επιστροφή του παιδιού μετά από παράνομη απαγωγή, αναγκάστηκα να ενεργήσω με τις εξουσίες που μου έδωσε η πλήρης γονική μέριμνα και η πλήρης επιμέλεια που έχω κερδίσει με απόφαση Νορβηγικού δικαστηρίου».

«Ελπίζω ότι καμία άλλη μητέρα, πατέρας ή παιδί δε θα βιώσει την ίδια δοκιμασία που βίωσε το αγόρι μου.

Τον απομάκρυναν ξαφνικά από τον κύριο κηδεμόνα του, τα ξαδέρφια, την οικογένεια και τους φίλους του στο νηπιαγωγείο, τον Ιούλιο του 2020 και του στέρησαν τα νόμιμα δικαιώματά του για σχεδόν δύο χρόνια», λέει ακόμα και προσθέτει:

«Ελπίζω ότι το ελληνικό δικαστικό σύστημα – το υπουργείο και οι αξιότιμοι δικαστές- θα πάρουν ένα μάθημα από την υπόθεση, θα δώσουν ιδιαίτερη προσοχή στα όσα προβλέπει η Χάγη και θα επιταχύνουν τις επιστροφές των παιδιών σε μελλοντικά παρόμοια ζητήματα.

Γνωρίζω ότι τα ζητήματα επιστροφής για παιδιά αντιμετωπίζονται εντός εβδομάδων στη Νορβηγία

Προτρέπω τον αξιότιμο Υπουργό Δικαιοσύνης στην Ελλάδα να εξετάσει τη Σύμβαση της Χάγης του 1980, να αντιμετωπίσει την αρχή της «ταχείας επιστροφής» στο δικαστικό σύστημα, για να αποφύγει η όμορφη χώρα της Ελλάδας να γίνει ελεύθερο καταφύγιο για εγκληματίες απαγωγείς παιδιών».

Αυτός είναι ο δικαστικός συμβιβασμός που είχαν υπογράψει οι δύο γονείς – Τι είχαν συμφωνήσει για το παιδί

Στο ”φως” της δημοσιότητας έρχεται ένα έγγραφο σύμφωνα με το οποίο οι γονείς του μικρού Ράινερ είχαν συμφωνήσει δικαστικά να έχουν γονική μέριμνα από κοινού, το παιδί να έχει μόνιμη κατοικία το σπίτι του πατέρα στη Νορβηγία και ότι η μητέρα θα το βλέπει το παιδί κάθε δεύτερο Σαββατοκύριακο. Το έγγραφο που έδωσε στη δημοσιότητα η εκπομπή ”Χαμογέλα και πάλι” είναι υπογεγραμμένο και από τη μητέρα του αγοριού.

”Ο συμβιβασμός έγινε κάτω από εκβιαστικές συνθήκες”

Η εκπομπή επικοινώνησε με τη μητέρα του μικρού Ράινερ, προκειμένου να σχολιάσει τα του δικαστικού συμβιβασμού. “Όπως έγραψα και στην επιστολή μου ο συμβιβασμός έγινε κάτω από εκβιαστικές συνθήκες. Υπογράφτηκε μετά από δύο δικαστικές συναντήσεις, στις οποίες επέμεναν να αγνοούν τη βίαιη και επιθετική συμπεριφορά του πρώην συζύγου μου και συνέχιζαν να προτείνουν επικοινωνία κάθε δεύτερο Σαββατοκύριακο μαζί μου”, περιέγραψε η μητέρα του 6χρονου.

“Το απόγευμα μετά τη δεύτερη συνάντηση ο πρώην μου πρότεινε να κάνουμε αυτή τη συμφωνία, με την προϋπόθεση ότι θα γύριζα σε εκείνον και υπαινισσόμενος ότι, αν δεν το έκανα, θα προχωρούσε με την οικογένειά του να με πετάξουν και έξω από τη χώρα”, συνέχισε.

“Ο δικηγόρος που υπέγραψε το συμβιβασμό μού ανατέθηκε μία εβδομάδα πριν την υπογραφή του. Ξέρω πως θα τον βγάλετε μέχρι και ήρωα για ό,τι έχει κάνει. Να δεις που θα καταλήξω εγώ στη φυλακή. το παιδί μου βρίσκεται και πάλι στα χέρια των εγκληματιών με τον κόσμο να τους στηρίζει. Εγώ δεν είμαι άνθρωπος της τηλεόρασης για να διαχειριστώ συνεντεύξεις κλπ. Έστειλα την επιστολή γιατί είδα ότι είχατε μόνο τα άρθρα του πατέρα στη Νορβηγία. Δε θέλω να συνεχίσω την αντιπαράθεση δημόσια, χωρίς τη δυνατότητα να δώσουμε αποδείξεις λόγω προσωπικού απορρήτου αλλά και γιατί οι δικαστικές υποθέσεις είναι ακόμα σε εξέλιξη”, κατέληξε η μητέρα του μικρού Ράινερ.

Διαβάστε επίσης:

Μαρτυρία για Πισπιρίγκου – Δασκαλάκη: «Αντί να κάνουν το τάμα για την Τζωρτζίνα έβγαζαν selfie και ήταν χαρούμενοι»

Επίτιμη διδάκτωρ του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας η σπουδαία ηθοποιός Ξένια Καλογεροπούλου

Τροχαίο σοκ στη Λάρισα: Σε σοβαρή κατάσταση 2χρονη