Πάτρα: Γιατί οι γιατροί ήθελαν κάμερες στο δωμάτιο της Τζωρτζίνας; – Nέα στοιχεία έρχονται στο φως

Πάτρα: Γιατί οι γιατροί ήθελαν κάμερες στο δωμάτια των 3 παιδιών; - Nέα στοιχεία έρχονται στο φως

Στραμμένες στην υπόθεση του θανάτου των τριών κοριτσιών στην Πάτρα είναι οι έρευνες του Τμήματος Ανθρωποκτονιών, καθώς επικρατεί μυστήριο για τα αίτια, για τα οποία δεν μπόρεσαν να δώσουν απαντήσεις ούτε οι γιατροί ούτε οι ιατροδικαστές.

Σύμφωνα με τον Βασίλη Λαμπρόπουλο, αστυνομικό συντάκτη των εφημερίδων «Το Βήμα» και «Τα Νέα», οι γιατροί στα δύο νοσοκομεία που νοσηλεύτηκαν τα παιδιά σκέφτονταν να τοποθετήσουν κάμερες.

Οι γιατροί ήθελαν να τοποθετήσουν κάμερες στους χώρους των νοσοκομείων που νοσηλεύτηκαν τα νεκρά παιδιά της Πάτρας

Συγκεκριμένα, οι γιατροί ανέφεραν ότι τους είχε προβληματίσει ιδιαίτερα το γεγονός ότι τα κορίτσια παρουσίαζαν προβλήματα υγείας όταν βρίσκονταν στο μονόκλινο δωμάτιο, χωρίς την επίβλεψη γιατρών, ενώ όταν βρίσκονταν στην ΜΕΘ δεν παρουσίαζαν επεισόδια που να προκαλούν ανησυχία.

Όλα αυτά είχαν δημιουργήσει σαφείς υπόνοιες στους γιατρούς και είχαν εξετάσει το ενδεχόμενο να τοποθετήσουν κάμερες στους χώρους που νοσηλευόταν η Τζωρτζίνα, αν και τελικά δεν υλοποιήθηκε αυτό το σχέδιο.

Επιπλέον, η μητέρα σε συνέντευξη που έδωσε είχε ισχυριστεί ότι τα παιδιά έμειναν σε μονόκλινο, γιατί έτσι είχαν προτείνει οι γιατροί. Ωστόσο, όσα δηλώνει η μητέρα έρχονται σε αντίθεση με όσα ισχυρίζονται οι γιατροί, οι οποίοι αποκάλυψαν πως η διαμονή σε μονόκλινο ήταν επίκλιση της μητέρας των κοριτσιών, η οποία τους ανέφερε ότι ήταν έγκυος λίγων εβδομάδων και ζαλιζόταν.

Τι είπε ο ιατροδικαστής που νεκροτόμησε την Τζωρτζίνα

Σύμφωνα με τον ιατροδικαστή Σωκράτη Τσαντίρη, στο θάνατο της 9χρονης Τζωρτζίνας δεν προέκυπτε βλάβη από γιατρό ή φάρμακο.

«Δεν προέκυπτε βλάβη από ιατροφαρμακευτικό χειρισμό. Αυτό κατέγραψα στην έκθεσή μου. Είχα συστήσει να γίνουν επανεξετάσεις τότε. Θεωρώ ότι όλα αυτά θα γίνουν με μέριμνα του ιατροδικαστή και της ιατροδικαστικής υπηρεσίας Αθηνών που διαχειρίζεται το περιστατικό», δήλωσε ο κ. Τσαντίρης στο LIVE NEWS.

Ο κ. Τσαντίρης τόνισε πως πρόκειται για σπάνιες περιπτώσεις που θα πρέπει να εξεταστούν τα πάντα, αν και θεωρεί ότι είναι εξαιρετικά δύσκολο να τύχουν στην ίδια οικογένεια τρία σπάνια νοσήματα.

Διαβάστε επίσης:

Μιχάλης Οικονόμου: “Το παιδί μου μπορεί να γίνει στόχος επειδή είμαστε μια ομόφυλη οικογένεια”

«Θα μεγαλώσουμε όλοι μαζί τα 2 παιδιά»: Συγκινεί ο αδερφός της 35χρονης εγκύου που “‘εφυγε” από κορωνοϊό

Οι “αιχμές” Κατερινόπουλου για τον υδράργυρο και άλλες ουσίες που αξίζει να ερευνηθούν

Η πορεία των κρουσμάτων στα παιδιά – Τελικά τα σχολεία είναι εστίες υπερμετάδοσης του ιού;