Μιχάλης Οικονόμου: “Το παιδί μου μπορεί να γίνει στόχος επειδή είμαστε μια ομόφυλη οικογένεια”

Μιχάλης Οικονόμου: "Το παιδί μου μπορεί να γίνει στόχος επειδή είμαστε μια ομόφυλη οικογένεια"

O Μιχάλης Οικονόμου, ο γνωστός ηθοποιός που συμμετέχει στο σίριαλ της ΕΡΤ “Τα καλύτερα μας χρόνια” έχει δημιουργήσει μια ευτυχισμένη οικογένεια με τον Γιώργο Μακρή.

Το ζευγάρι λατρεύει τον 2,5 ετών γιο τους, Νικηφόρο, που έχει επισφραγίσει την ευτυχία τους.

Ο ηθοποιός  βρέθηκε καλεσμένος στην εκπομπή DOT του ΣΚΑΙ και προχώρησε σε μια εκ βαθέων εξομολόγηση για τα ομόφυλα ζευγάρια και το πώς εκείνοι επιλέγουν να μεγαλώσουν τον γιο τους.

Ένα παιδί χρειάζεται σεβασμό, αγάπη και κάποια όρια. Αυτά μπορεί να τα πάρει από ομόφυλους γονείς

Μιχάλης Οικονόμου: "Το παιδί μου μπορεί να γίνει στόχος επειδή είμαστε μια ομόφυλη οικογένεια"

«Το παιδί μου μπορεί να να γίνει στόχος εύκολα επειδή είμαστε μια ομόφυλη οικογένεια. Είμαστε σε μια εποχή με γενικότερη αφύπνιση σε όλα τα επίπεδα. Η δύναμη του καθενός μας είναι να μοιραστούμε την ιστορία μας. Ένα παιδί χρειάζεται σεβασμό, αγάπη και κάποια όρια. Αυτά μπορεί να τα πάρει από ομόφυλους γονείς. Μάλιστα αν υπάρχει ο κίνδυνος ένα παιδί να μεγαλώσει σε ένα ίδρυμα, τότε ακόμα πιο πολύ».

«Στην Ελλάδα μπορεί ένα ομόφυλο ζευγάρι να πάρει την αναδοχή ενός παιδιού. Μπορεί να το πάρει για 3 μήνες και μετά το ίδρυμα να το πάρει πίσω. Μπορεί μια ομόφυλη οικογένεια να γίνει ανάδοχη, αλλά όχι να υιοθετήσει. Όπως υπάρχει το σύμφωνο συμβίωσης, αλλά δεν είναι γάμος.»

Είναι δικαίωμα του παιδιού να καλύπτεται νομικά από μια πολύχρωμη οικογένεια

«Δεν υπάρχει υιοθεσία στα ομόφυλα ζευγάρια, ο ένας γονιός, επειδή έχει σύνδεση συγγενική με το παιδί, παίρνει την επιμέλεια. Ο άλλος γονιός δεν έχει κανένα δικαίωμα, δεν καλύπτεται και αναρωτιέμαι αν υπάρχει δημοκρατία. Είναι δικαίωμα του παιδιού να καλύπτεται νομικά από μια πολύχρωμη οικογένεια» δήλωσε ο Μιχάλης Οικονόμου.

Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΟΥ ΖΕΥΓΑΡΙΟΥ

Η ευρεία δημοσιοποίηση της οικογενειακής του κατάστασης έλαβε χώρα τον Σεπτέμβριο του 2020, όταν ο Μιχάλης Οικονόμου και ο σύντροφός του Γιώργος Μακρής έδωσαν συνέντευξη στη Vogue Greece και μίλησαν για την προσωπική τους ιστορία, ως γονείς του μικρού Νικηφόρου.

Το ζευγάρι γνωρίστηκε πριν από 5 χρόνια και από νωρίς είχαν την επιθυμία να γίνουν γονείς. Το παιδί τους, τελικά, τους βρήκε, όπως εξομολογήθηκαν οι ίδιοι: «Ήταν μια μέρα που έμαθα ότι μια εξ’ αίματος συγγενής μου, που ζει χρόνια στο περιθώριο, έμεινε ξανά έγκυος. Ήξερα ότι αυτό το παιδί, αν κατάφερνε να γεννηθεί, θα κατέληγε σε κάποιο ίδρυμα, δεδομένης της κατάστασης της μητέρας του, που ήταν ανίκανη να το φροντίσει. Κοιταχτήκαμε με τον Μιχάλη στα μάτια και πήραμε αμέσως την απόφαση».

Στην ίδια συνέντευξη, το ζευγάρι εξήγησε, ότι έκαναν μια κλασική συγγενική αναδοχή, έπειτα από αίτηση για την επιμέλεια του παιδιού. Την επιμέλεια την έχει μόνο ο Γιώργος, ωστόσο αυτή είναι η πρώτη φορά που ελληνικό δικαστήριο παραχωρεί συγγενική επιμέλεια τέκνου σε γονιό, γνωρίζοντας, ότι βρίσκεται σε ομοφυλοφιλική σχέση.

"Kαι το όνομα αυτού...Νικηφόρος": Μιχάλης Οικονόμου & Γιώργος Μακρής βάφτισαν τον γιο τους

Πολύτιμο ρόλο στην απόφασή τους να μεγαλώσουν μαζί αυτό το παιδί έχουν παίξει οι γονείς τους. Ο Μιχάλης Οικονόμου εξηγεί, ότι αφού τους μίλησε για τον σεξουαλικό του προσανατολισμό στα 35 του χρόνια, είχε να κάνει με δύο πολύ ανοιχτόμυαλους ανθρώπους που βοηθούν στην ανατροφή του παιδιού: «Η μητέρα μου με συγκινεί. Τη ρωτάνε στη γειτονιά “Ποιανού είναι το μωρό, της κόρης σας;” και απαντάει αυθόρμητα: “Όχι, του γιου μου και του συντρόφου του”»

Διαβάστε επίσης:

Τέλος στους μαυροπίνακες – “‘Ερχονται” διαδραστικοί πίνακες σε όλα τα σχολεία

Κατερινόπουλος για θάνατο 3 κοριτσιών: “Θεωρώ ότι είναι σε μεγάλο βαθμό εγκληματική ενέργεια” (video)

«Τα Μαγικά Καρυδότσουφλα»: Η κουκλοθεατρική παράσταση για τη δύναμη της φιλίας έρχεται στο Θέατρο Αλκμήνη (από 12/3)