Πάτρα: Η ατάκα του καθηγητή στην μαθήτρια “‘αναψε φωτιές” – Η καταγγελία για παρενόχληση και η αποχή των συμμαθητών

Αναβρασμός και αναστάτωση επικρατεί σε Λύκειο της Πάτρας με τους μαθητές της Γ Λυκείου να είναι στα κάγκελα εξαιτίας της συμπεριφοράς ενός καθηγητή σε 17χρονη μαθήτρια εν ώρα διαλείμματος

Έξω φρενών η μητέρα της 17χρονης μαθήτριας, ζητάει την τιμωρία του καθηγητή

Τα παιδιά της Γ’ Λυκείου, υποστηρίζουν ότι παρενόχλησε μια μαθήτρια κατά τη διάρκεια διαλείμματος. Η μητέρα της πήγε στο γραφείο των καθηγητών και ζήτησε την παραδειγματική του τιμωρία. Ο εκπαιδευτικός αρνείται τα πάντα, με τα παιδιά την περασμένη Παρασκευή να κάνουν αποχή από τα μαθήματά τους, σε μια προσπάθεια να πιέσουν τη διεύθυνση να μην κλείσει το θέμα.

Κλήση των εμπλεκόμενων σήμερα από τη Δευτεροβάθμια

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της εφημερίδας «Πελοπόννησος» η καταγγελία έχει περιέλθει σε γνώση της Προϊσταμένης της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ευγενίας Πιερρή, η οποία δήλωσε πως σήμερα Δευτέρα έχουν κληθεί όλοι οι εμπλεκόμενοι ώστε να διερευνηθεί πλήρως η καταγγελία.

Tο πρωί της περασμένης Παρασκευής (27-01-2023) πήγε στο σχολείο η εξαγριωμένη μητέρα της μαθήτριας και κατήγγειλε τον καθηγητή, εξιστορώντας παράλληλα τα όσα της μετέφερε η κόρη της.

Η απαράδεκτη φράση που ξεσήκωσε αντιδράσεις

Όπως δήλωσε η μητέρα, την Πέμπτη 26 Ιανουαρίου, η 17χρονη μαζί με μία συμμαθήτριά της, κάθονταν και διάβαζαν εν ώρα διαλείμματος αγγλικά! Κάποια στιγμή ο καθηγητής πλησίασε την μαθήτρια, κοίταξε τι διάβαζε και όπως τόνισε η μητέρα της μαθήτριας, της είπε «αγγλικά διαβάζεις; Γιατί εγώ ξέρω ότι «φτιάχνεσαι» με Ρώσικα»!

Ο υπαινιγμός προκάλεσε την έντονη αντίδραση της μαθήτριας η οποία μάλιστα έβαλε τα κλάματα. Πληροφορίες αναφέρουν πως ο εν λόγω καθηγητής είχε καταγγελθεί και στο παρελθόν και όταν εκλήθη αρνήθηκε τα πάντα, ενώ έβαλε και τις φωνές λέγοντας πως και παλαιότερα τον είχαν κατηγορήσει αλλά δεν είχε αποδειχθεί το παραμικρό.

Θα πρέπει να τονιστεί πως την Παρασκευή μαθητές του Λυκείου έκαναν αποχή από το μάθημα την ώρα του συγκεκριμένου καθηγητή. Κανείς δεν μπήκε στην τάξη σε ένδειξη συμπαράστασης στην συμμαθήτριά τους.

Διαβάστε επίσης:

Η απίθανη σχέση ενός μικρού αυτιστικού κοριτσιού με το σκυλάκι της ένα μάθημα ενσυναίσθησης για όλους μας (video)

Τριών Ιεραρχών: Πώς θα λειτουργήσουν σχολεία και φροντιστήρια

Το σκάκι μπαίνει επίσημα στα ελληνικά σχολεία ξεκινώντας από το Νηπιαγωγείο