Πάτρα: Καταδικάστηκε ηλικιωμένος σάτυρος – Ασελγούσε κατ’ εξακολούθηση στον ανήλικο ΑμΕΑ ανιψιό του

Φρίκη στη Βοιωτία: Πατέρας κατηγορείται ότι ασελγούσε στον 14χρονο γιο του

Με την ανώτερη προβλεπόμενη ποινή κάθειρξης δέκα ετών, καταδικάστηκε χθες από το Μικρό Ορκωτό Εφετείο Πατρών ο θείος ενός αγοριού μειωμένης διανοητικής αντίληψης, που είχε ασελγήσει σε βάρος του, πάνω από 40 φορές.

Ο ηλικιωμένος εκτίει ήδη πρωτόδικη ποινή κάθειρξης 15 ετών για κατάχρηση σε ασέλγεια κατ΄εξακολούθηση, αλλά, σε λίγες ημέρες θα αφεθεί ελεύθερος, λόγω της μείωσης των ποινών σε αυτού του είδους τα αδικήματα από τον τελευταίο ποινικό κώδικα σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Pelop.gr.

Οι ακατονόμαστες πράξεις του σάτυρου θείου γίνονταν στον ανιψιό από την ηλικία των 14 ετών και για διάστημα τριών χρόνων περίπου

Ο 25χρονος σήμερα νεαρός περιέγραψε στο δικαστήριο με κάθε λεπτομέρεια, τι του έκανε ο θείος του, αφήνοντας άφωνους τους πάντες. Ο κατηγορούμενος που είχε αναπτύξει σχέση απόλυτης εμπιστοσύνης με την οικογένεια του παιδιού, το έπαιρνε στη δουλειά του, όπου εκμεταλλευόμενος την διανοητική του υστέρηση, το απομόνωνε σε διάφορους χώρους και έκανε πάνω στο σώμα του κάθε ακατονόμαστη πράξη ασέλγειας.

Με κατέστρεψαν

«Με κατέστρεψαν σαν άτομο και σαν προσωπικότητα. Μου συμπεριφέρονταν σαν να ήμουν ένα τίποτα» είπε ο νεαρός στο δικαστήριο, που επικαλέστηκε αισθήματα ντροπής, φόβου και ψυχολογικής πίεσης από τον θείο του, όταν κλήθηκε από το δικαστήριο να απαντήσει στην ερώτηση, γιατί τόσα χρόνια δεν έλεγε τίποτα.

Ολα ήρθαν στην επιφάνεια από την αδελφή της μητέρας του παιδιού, που διαπίστωσε ότι κάτι ύποπτο συνέβαινε με τον ανιψιό της. Κατέθεσε και χθες μαινόμενη κατά του σάτυρου συγγενή.

«Του κατακρεούργησε την ψυχή. Τον χρησιμοποίησε με τον πιο ελεεινό τρόπο, τον βίαζε κατ΄εξακολούθηση ο παλιόγερος», είπε στο δικαστήριο η θεία.

«Τιμωρείστε με»

Ο κατηγορούμενος ζήτησε συγνώμη από το δικαστήριο, παραδεχόμενος όσα είχε κάνει. «Είναι φυσιολογικά αυτά; Εχετε συναίσθηση τι κάνατε στο παιδί;» του είπε η πρόεδρος του δικαστηρίου. «Εκανα λάθος και η δικαιοσύνη ας με τιμωρήσει» ήταν η απάντηση του ηλικιωμένου.

Ο συνήγορος υπεράσπισης Θεόδωρος Χρονόπουλος, προσπάθησε να μειώσει την επιβαρυντική περίσταση της εμπίστευσης του 14χρονου από τους γονείς στον θείο, κάτι που απέρριψε το δικαστήριο, όπως και τον ισχυρισμό ότι όλες οι πράξεις ασέλγειας έγιναν με την συναίνεση και πολλές φορές με την συμμετοχή του νεαρού.

Ο συνήγορος πολιτικής αγωγής Παναγιώτης Κεφαλληνός, δήλωσε ότι η απόφαση ήταν δίκαιη, αλλά, ο συγκεκριμένος κατηγορούμενος είχε ένα δώρο που λέγεται νέος ποινικός κώδικας, ο οποίος μείωσε από τα 20 στα 10 χρόνια κάθειρξης την συγκεκριμένη πράξη.

Διαβάστε επίσης:

Φρίκη: Τα αρρωστημένα μηνύματα του Μίχου με την 12χρονη που προκαλούν ανατριχίλα

“Μα πώς είναι δυνατόν, μικρό κορίτσι;”: Το σκίτσο της Δ. Αδαμοπούλου στέλνει ηχηρό μήνυμα σε όλους τους γονείς! (φωτο)

Βιασμός 12χρονης: Άνδρας εμφανίστηκε αυτοβούλως στη ΓΑΔΑ – “Έρχονται” 5 νέες συλλήψεις – Σοκάρει η κατάθεση του παιδιού «για οίκο ανοχής»