Πάτρα: Τα ερωτήματα για την ώρα θανάτου της 6,5 μηνών Ίριδας και το σήμα του ΕΚΑΒ

Συνεχίζεται η διερεύνηση των συνθηκών θανάτου των 3 κοριτσιών που “‘εφυγαν” αιφνίδια μέσα σε 3 χρόνια. Η έρευνα για την υπόθεση συνεχίζεται, με τον φάκελο της να βρίσκεται στο τμήμα Ανθρωποκτονιών της Αθήνας και τα ερωτήματα παραμένουν αναπάντητα και προβληματίζουν.

Στο «μικροσκόπιο» των Αρχών έχει μπει και ο θάνατος της μόλις 6.5 μηνών Ίριδας

Σε χθεσινές της δηλώσεις η αδερφής της χαροκαμένης μητέρα των 3 παιδιών, Δήμητρα Πισπιρίγκου, στην εκπομπή “Αλήθειες με τη Ζίνα” αναφέρθηκε εκτενώς στις τελευταίες στιγμές της 6.5 μηνών της Ίριδας. 

Το βρέφος – όπως αναφέρει η ιατροδικαστική έκθεση – πέθανε από «αγενεσία φλεβοκόμβου», δηλαδή εκφυλισμό κυττάρων της καρδιάς που οδηγούν σε σταμάτημα των ηλεκτρικών διεγέρσεων και κατ’ επέκταση ανακοπή. Προκύπτουν όμως ακόμα πιο πολλά ερωτήματα μετά το «καταγραφικό» από το ΕΚΑΒ, το οποίο επικαλείται η εφημερίδα «Πελοπόννησος».

Ειδοποίησαν το ΕΚΑΒ 45 λεπτά αργότερα;

Η μικρή Ίριδα, σύμφωνα με τα όσα έχει δηλώσει η θεία της, βρέθηκε νεκρή πριν τις 11:00 το πρωί. Η θεία υποστήριξε ότι γύρω στις 7.30 το πρωί το κοριτσάκι ξύπνησε και η μητέρα σηκώθηκε και της έδωσε την πιπίλα της. Πριν τις 11:00 όταν πήγαν να την ξυπνήσουν, η θεία της κατάλαβε ότι δεν ενέπνεε. Η θεία του παιδιού τόνισε μάλιστα ότι «κακώς λένε οι δημοσιογράφοι ότι το παιδί πήγαν να το ξυπνήσουν στις 11:30», καθώς αυτό είχε γίνει νωρίτερα.

Η σειρά των γεγονότων, σύμφωνα με τις δηλώσεις της θείας των παιδιών, έχει ως εξής: Το παιδί εντοπίστηκε χωρίς τις αισθήσεις του, ειδοποιήθηκε ο πατέρας, στη συνέχεια οι δύο γυναίκες έκαναν προσπάθεια αναζωογόνησης (ΚΑΡΠΑ) στο κοριτσάκι και μετά ειδοποιήθηκε το ΕΚΑΒ.

Σύμφωνα όμως με την εφημερίδα «Πελοπόννησος» το ΕΚΑΒ ειδοποιήθηκε στις 11:30 και χρειάστηκε 7 λεπτά για να φτάσει στο σπίτι της οικογένειας. Προκύπτει επομένως το εξής εύλογο ερώτημα:

Αν το παιδί όντως εντοπίστηκε πριν τις 11:00 το πρωί, για ποιο λόγο το ΕΚΑΒ ειδοποιήθηκε σχεδόν μία ώρα αργότερα;

Υπενθυμίζεται ότι το 6 μηνών κοριτσάκι βρήκαν νεκρό η θεία του, που βρίσκονταν στο σπίτι της οικογένειας από το προηγούμενο βράδυ.

«Το παιδί ήταν παγωμένο»

Σε σχέση με το χρονικό της τραγωδίας, η Δήμητρα Πισπιρίγκου ανέφερε: «Γύρω στις 7.30 περίπου, το παιδί έκλαψε, το ακούσαμε και οι δύο. Της λέω της Ρούλας πήγαινε εσύ, γιατί μέσα στον ύπνο μου , δεν ήθελα να σηκωθώ εγώ.

Πήγε η Ρούλα, της έβαλε την πιπίλα, το σκέπασε και ξανακοιμήθηκε. Είχαμε συνεννοηθεί ότι το πρωί που ξημέρωνε, την Κυριακή δηλαδή, θα πηγαίναμε για έναν καφέ με τα παιδιά μαζί.

Σηκωθήκαμε γύρω στις 10.30, ντυθήκαμε, η Ρούλα έφτιαχνε την κρέμα του παιδιού και μου λέει θα την ξυπνήσεις εσύ; Της λέω άσε πάω εγώ να ξυπνήσω το παιδί».

Και προσθέτει: «Πήγα και ήταν σκοτάδι γιατί η Τζωρτζίνα κοιμόταν και είδα ότι δεν ήταν σκεπασμένη, γιατί δεν ήταν και ήσυχη στον ύπνο της. Λέω, ξεσκεπάστηκε, είναι πάγος το παιδί, έπιασα το χέρι του και είδα ότι ήταν παγωμένο. Στο μεταξύ δεν έβλεπα να κινείται η κοιλιά της, ότι ανασαίνει και εκεί κατάλαβα ότι κάτι είχε γίνει.

Πιάνω το παιδί, βλέπω ότι δεν κουνιέται η κοιλιά της, ανάβω το φως, κοιτάω, βλέπω ότι ήταν μελανά τα χείλια της. Νομίζω ότι ήταν ό,τι πιο σοκαριστικό έχω ζήσει στη ζωή μου.

Έπιασα το παιδί ασυναίσθητα και το έφερα από εδώ στη Ρούλα και ήταν η πρώτη φορά στη ζωή μου που κατάλαβα ότι τα χέρια μου τρέμανε. Πρώτη φορά. Αφήσαμε το παιδί κάτω, ξεκινήσαμε ΚΑΡΠΑ, ανάνηψη και οι δύο, γιατί και εγώ έχω πάρει κάποιες γνώσεις πρώτων βοηθειών και μου λέει η Ρούλα σταμάτα και πάρε το ΕΚΑΒ, συνεχίζω εγώ. Παίρνω τον Μάνο πρώτα να του πω να έρθει γρήγορα σπίτι γιατί εκείνη την ώρα θα γύριζε, παίρνω και το ΕΚΑΒ. Ο Μάνος ήρθε τουλάχιστον 5 λεπτά νωρίτερα από το ΕΚΑΒ».

Διαβάστε ΕΠΙΣΗς:

Η ιατροδικαστική εξέταση της Μαλένας (ντοκουμέντο) – Τι δηλώνει η αδερφή της μαμάς για τους θανάτους των 3 παιδιών

Ένα κακοποιημένο βρεφάκι 2 μηνών βρήκε αγάπη και μία ζεστή αγκαλιά

Αυτό είναι το μωράκι που γεννήθηκε στις 22/2/22 στις 2:02 σε ελληνικό μαιευτήριο!