Πένες με κουνουπίδι και μπεσαμέλ

Τα ζυμαρικά είναι ένα από τα φαγητά που τα παιδιά πάντα τρώνε όπως κι αν τους τα σερβίρουμε. Δεν ξέρω για εσάς αλλά εγώ αρκετά συχνά «κρύβω» στις συνταγές των ζυμαρικών και τρόφιμα που τα παιδιά δεν πολυσυμπαθούν στην απλή τους μορφή. Ένα από αυτά είναι το κουνουπίδι. Δείτε λοιπόν πώς τους έμαθα να το τρώνε χωρίς φωνές και παρακάλια!

Υλικά

750 γρ. κουνουπίδι
400 γρ. πένες
4-5 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
100 γρ. βούτυρο
2 αυγά χτυπημένα
1 λίτρο γάλα
200 γρ. κεφαλογραβιέρα τριμμένη
100 γρ. παρμεζάνα τριμμένη
80 γρ. αλεύρι
αλάτι
πιπέρι
μοσχοκάρυδο

Εκτέλεση

Βράζετε το κουνουπίδι για 10′ σε αλατισμένο νερό και το στραγγίζετε. Στο μεταξύ λιώνετε το βούτυρο σε μικρή κατσαρόλα σε χαμηλή φωτιά και προσθέτετε σταδιακά το αλεύρι ανακατεύοντας συνεχώς. Προσθέτετε λίγο λίγο το γάλα και βράζετε ανακατεύοντας μέχρι να πήγει η μπεσαμέλ. Νοστιμίζετε με μοσχοκάρυδο, αλάτι και πιπέρι. Προσθέτετε τα τριμμένα τυριά και τα αυγά και ανακατεύετε.
Βράζετε τα ζυμαρικά σε αλατισμένο νερό σύμφωνα με τις οδηγηίες της συσκευασίας τους και τα στραγγίζετε. Ανακατεύετε τα ζυμαρικά με το κουνουπίδι και προσθέτετε τη μισή μπεσαμέλ. Βάζετε το μείγμα σε βουτυρωμένο πυρίμαχο ταψί και το σκεπάζετε με την υπόλοιπη μπεσαμέλ. Ψήνετε στους 200° C για 30′.