Η ιστορία πίσω από τη γυναίκα που εφηύρε τις πάνες μιας χρήσης και έκανε χαρούμενες εκατομμύρια μαμάδες!

Μια βοηθός αρχισυντάκτη σε θέματα ομορφιάς στο περιοδικό Vogue, που άφησε τη δουλειά της για να μεγαλώσει τις δύο κόρες της, είναι το πρόσωπο που βρίσκεται πίσω από την ανακάλυψη της πάνας μιας χρήσης, όπως τη γνωρίζουμε σήμερα.

Όταν γεννήθηκε η δεύτερη κόρη της, η Μάριον Ντόνοβαν ήταν πραγματικά εξαντλημένη από τη φροντίδα των δύο παιδιών της. Οι πάνες βρέχονταν, τα σεντόνια πότιζαν και όλα χρειάζονταν συνεχώς μπουγάδα. Η έξυπνη μητέρα δοκίμασε να ντύσει τις πάνες με πλαστικά μωρουδιακά παντελονάκια, αλλά το λάστιχο ερέθιζε τα πόδια και τα χέρια του μωρού και προκαλούσε εξανθήματα.

Η Ντόνοβαν είχε μεγαλώσει σε οικογένεια εφευρετών και ήταν δαιμόνια! Μια μέρα έκοψε μια γωνία από την κουρτίνα του μπάνιου και δοκίμασε να ράψει στη ραπτομηχανή της κάτι σαν αδιάβροχη πάνα, που θα συγκρατούσε την υγρασία χωρίς να εμποδίζει τον αερισμό. Μετά από τρία χρόνια και αρκετές κουρτίνες μπάνιου είχε έτοιμο το προϊόν της. Το ονόμασε «Boater» (από το αγγλικό boat που σημαίνει πλοίο) επειδή βοηθούσε τα μωρά να μην «πνίγονται» στις ακαθαρσίες τους! Η εφεύρεσή της είχε κι ένα επιπρόσθετο πλεονέκτημα: κλείσιμο που σφράγιζε χωρίς παραμάνες.

Όταν τα διέθεσε στην αγορά από το πολυτελές Saks Fifth Avenue προκάλεσαν αίσθηση. Η Ντόνοβαν πούλησε την ευρεσιτεχνία της για ένα εκατομμύριο δολάρια και προχώρησε στην επόμενη σπουδαία ιδέα της: τη χάρτινη πάνα μιας χρήσης! Έδειξε την πάνα σε στελέχη της χαρτοβιομηχανίας, οι οποίοι όμως θεώρησαν την ιδέα για γέλια. Δεν μπορούσαν να φανταστούν για ποιο λόγο να χρειαστεί κάποιος κάτι τέτοιο. Λογικό, αφού ήταν άνδρες και δεν άλλαζαν εκείνοι τα παιδιά τους όταν βρέχονταν. Έτσι, πέρασαν άλλα δέκα χρόνια μέχρι να αρχίσει η Procter and Gamble να φροντίζει την υγιεινή των μωρών με τις πάνες της.

Μετά το πρώτο της προϊόν που έφερε την επανάσταση στη φροντίδα των μωρών, η Μάριον Ντόνοβαν συνέχισε το έργο της και τελικά συγκέντρωσε πάνω από δέκα πατέντες για χρήσιμα βοηθήματα της νοικοκυράς. Ανάμεσα στις άλλες εφευρέσεις της ήταν ένα ελαστικό φερμουάρ, ένα σύστημα για την οργάνωση στις ντουλάπες και έτοιμα κομμένα οδοντικά νήματα.

Πηγή: www.mixanitouxronou.gr