Πέθανε ο γιος του σκηνοθέτη Δημήτρη Κολλάτου – Συγκλονίζει το μήνυμα της Νένας Χρονοπούλου

Η είδηση του θανάτου του 44χρονου γιου του γνωστού σκηνοθέτη Δημήτρη Κολλάτου από ανακοπή καρδιάς χθες το μεσημέρι, πέρα από τη θλίψη που προκάλεσε για τον χαμό ενός νέου ανθρώπου, επανέφερε τη συζήτηση των συνθηκών ζωής για τα άτομα που πάσχουν από βαριές μορφές διαταραχών, όπως ο αυτισμός.

Ο Άλκης Κολλάτος έπασχε από βαρύ αυτισμό, ο οποιός δεν του επέτρεπε να εξυπηρετηθεί μόνος του και ο πατέρας του έχει δώσει τρομερό αγώνα, όλα αυτά τα χρόνια, προκειμένου να τον στηρίξει, να σταθεί στο πλευρό του, αλλά και να κάνει γνωστή την κατάσταση, προκειμένου να ευαισθητοποιηθεί ο κόσμος με το τόσο σοβαρό αυτό ζήτημα.

Η συγκλονιστική ταινία του “Η ζωή με τον Άλκη”, στην οποία πρωταγωνιστεί ο μικρότερος γιος του Δημήτρη Κολλάτου υποδυόμενος τον Άλκη, περιγράφει με λεπτομέρεια την ζωή ενός παιδιού με μία τόσο σοβαρή διαταραχή, αλλά και των γονιών του που διανύουν έναν πραγματικό Γολγοθά.

Δείτε ολόκληρη την ταινία εδώ:

Ήταν ο ίδιος ο Δημήτρης Κολλάτος που με ανάρτησή του χθες έκανε γνωστό τον θάνατο του παιδιού του, γράφοντας: “Είναι άδικο να ζω εγώ και να φύγει ο Άλκης”.

Σήμερα το πρωί έφυγε ο Αλκης από ανακοπή στο Τζανειο νοσοκομείο, ο Αλέξανδρος ήταν διπλα του. Εγώ σπίτι μου τα ποδια μου με φοβερούς πόνους με κρατησαν σπίτι. Είναι άδικο να ζω εγώ και να φύγει ο Αλκης

Δημοσιεύτηκε από Dimitris Kollatos B στις Τετάρτη, 14 Απριλίου 2021

Λίγες ώρες αργότερα, η ηθοποιός Νένα Χρονοπούλου, η οποία επίσης μεγαλώνει ένα παιδί με διαταραχές, έγραψε ένα πραγματικά συγκινητικό κείμενο:

«Η θλίψη που μπορεί να νιώσει ένας γονιός που θα κλάψει για τον θάνατο του σπλάχνου του είναι απέραντη και αξεπέραστη. Όταν αυτό το παιδί έχει χαράξει τη ζωή σου και την πορεία της εξαιτίας της ιδιαιτερότητάς του, τότε ο χαμός του σημαίνει και τον δικό σου χαμό.

Ο Δημήτρης Κολλάτος, ένας άνθρωπος που πρωτοστάτησε στην αποκάλυψη της ιδιαιτερότητας του γιου του, ένας άνδρας και πατέρας σταθμός και παράδειγμα για όλους μας, σήμερα πονάει όσο κανείς, γιατί άδειασε η αγκαλιά του. Ο Άλκης πέταξε μακριά του και βρίσκεται πλέον μαζί με τους υπόλοιπους αγγέλους. Είμαι απολύτως σίγουρη πως αυτός ο πόνος έχει μαζί και την αίσθηση της λύτρωσης για την αποφυγή μιας μεγάλης αμαρτίας… Ας μη ξεχνάμε πως ο κ. Κολλάτος τόλμησε κάποτε να πει δημόσια για τον “θάνατο”, όλα όσα εμείς οι υπόλοιποι θέλουμε να πούμε, αλλά δεν τολμάμε.

Ο Άλκης πια είναι ελεύθερος και η αγνή ψυχή του βρίσκεται στον παράδεισο, κ. Κολλάτε. Θερμά συλλυπητήρια, έπραξες μοναδικά και υποδειγματικά όλα σου τα χρόνια, γι’ αυτό και όσο τραγικό και αν είναι το γεγονός του χαμού του πολυαγαπημένου σου γιου, του Άλκη, σήμερα γνωρίζεις πλέον, πως μετά από τον δικό σου χαμό κανένας δε θα μπορέσει να τον βλάψει.

Δεν έχεις πια αυτή τη μαύρη αγωνία που έχουμε όλοι εμείς οι υπόλοιποι… Κουράγιο κ. Κολλάτε, είναι πολύ μικρά τα λόγια μπροστά στο μεγαλείο της δύναμής σας».