Πέμπτη 30 Απριλίου, 09:50
NULL
Array
(
    [category] => Αποδράσεις - Ταξίδια
    [link] => https://www.infokids.gr/category/psychagogia/apodraseis-taksidia/
    [id] => 67
)

Πέτσας: “Όσοι λένε τα σχολεία να ανοίξουν τον Σεπτέμβριο, θα έχουν την ίδια φοβία και τότε”

Σε πρωινή τηλεοπτική του εμφάνιση στην ΕΡΤ, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας, ερωτηθείς για την λειτουργία των σχολείων δήλωσε πως ο σκοπός των μέτρων που ελήφθησαν είναι για βγούμε από τα σπίτια μας, όχι για να παραμείνουμε κλεισμένοι σε αυτά.

Μάλιστα, αναφερόμενος σε όσους εκφράζουν αντιρρήσεις για το άνοιγμα των σχολείων και επιθυμούν αυτό να συμβεί τον Σεπτέμβριο σχολίασε ότι  “Όσοι επικαλούνται ότι πρέπει να ανοίξουν τον Σεπτέμβριο να ξέρουν ότι θα έχουν την ίδια φοβία και τότε. Έχει σημασία να πάμε σταδιακά με προσοχή και να εξασφαλίσουμε πως όποια βαθμίδα ανοίξει, αυτό γίνεται με ασφάλεια. Δεν θα φύγει ο φόβος εάν δεν τον αντιμετωπίσουμε. Ακολουθούμε τις συμβουλές των ειδικών ώστε πραγματικά να προστατεύσουμε ό,τι κερδίσαμε με κόπο.”

Κοινή συνέντευξη Τύπου Τσιόδρα – Κεραμέως για την επανέναρξη των σχολείων

Κοινή συνέντευξη Τύπου αναμένεται να παραχωρήσουν αύριο, Τετάρτη 29 Απριλίου, ο καθηγητής Λοιμωξιολογίας Σωτήρης Τσιόδρας και η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως, για τα εξειδικευμένα μέτρα που αφορούν στην σταδιακή επαναλειτουργία των σχολικών μονάδων και των εκπαιδευτικών δομών . Η συνέντευξη θα πραγματοποιηθεί στις 18:00, στη διάρκεια της καθιερωμένης ενημέρωσης στο υπουργείο Υγείας, παρόντος και του υφυπουργού Πολιτικής Προστασίας, Νίκου Χαρδαλιά.

Πώς θα γίνει το άνοιγμα των σχολείων

Προτεραιότητα είναι οι μαθητές της Γ’ Λυκείου, οι οποίοι φαίνεται ότι θα επιστρέψουν πρώτοι στις τάξεις στις 11 Μαΐου. Οι υπόλοιπες τάξεις του Γυμνασίου και του Λυκείου προβλέπεται να ανοίξουν αργότερα, μία ή δύο εβδομάδες μετά ανάλογα και τα νέα δεδομένα εξάπλωσης του ιού και θα ακολουθήσει η επαναλειτουργία των δημοτικών σχολείων.

Οι πιθανές ημερομηνίες

Δευτέρα 11 Μαΐου: Έναρξη μαθημάτων στη Γ’ Λυκείου

Δευτέρα 25 Μαΐου: Έναρξη μαθημάτων γυμνασίου / λυκείου

Δευτέρα 1 Ιουνίου: Δημοτικά και Νηπιαγωγεία

Ροή Ειδήσεων