Πέτσας: Όταν τα παιδιά επιστρέψουν στο σχολείο, στο σχόλασμα δεν θα τα παίρνουν οι παππούδες – Τι θα γίνει με την άδεια ειδικού σκοπού

Η αντίστροφη μέτρηση για το άνοιγμα των σχολείων και την επιστροφή των μαθητών στα θρανία μετά την 40ημερη αποχή λόγω κορωνοϊού έχει ξεκινήσει και όπως δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας, σε πρωινή εκπομπή του ΑΝΤ1, σταδιακά θα γίνει το πέρασμα στην «επόμενη φάση» καθώς στις αρχές της επόμενης εβδομάδας ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης θα απευθύνει διάγγελμα για την σταδιακή άρση των περιορισμών.

Πώς θα επιστρέψουν οι μαθητές στα σχολεία;

Ερωτηθείς για την επαναλειτουργία των σχολείων, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος δήλωσε πως «Ακούμε τις συμβουλές των ειδικών, αλλά το ζήτημα συνδέεται με άλλα πράγματα, όπως το ποια είναι η δομή στο σπίτι, όπως το αν υπάρχουν εκεί ηλικιωμένοι ή ευάλωτοι».

Μάλιστα, όπως χαρακτηριστικά δήλωσε  «για να πάει το παιδί σχολείο προϋποθέτει ότι δεν θα πάει να το πάρει ο παππούς ή η γιαγιά.  Ο γονέας που θα αναλάβει την μεταφορά του παιδιού στο σχολείο, θα πρέπει στη συνέχεια να μεταφερθεί στη δουλειά του. ».

Τι θα γίνει με την άδεια ειδικού σκοπού στον ιδιωτικό τομέα;

Επεκτείνεται η άδεια ειδικού σκοπού στον ιδιωτικό τομέα σύμφωνα με τροπολογία που κατατέθηκε, σήμερα, στη Βουλή για την κύρωση ΠΝΠ, μέχρι τις 10 Μαίου.