Αρχική Infokids Υγεία Πλαστική στήθους μετά την εγκυμοσύνη

Πλαστική στήθους μετά την εγκυμοσύνη

Σε ένα σημείο συμφωνούν πλέον όλοι. Ότι το «τέλειο» στήθος δεν είναι θέμα μεγέθους αλλά θέμα… ύψους. Ποιος θέλει άλλωστε να δει σήμερα σε μια γυναίκα τις υπερβολικές και αφύσικες αυξητικές επεμβάσεις της περασμένης δεκαετίας; Οι περισσότερες – ενημερωμένες πλήρως για τα υπερ και τα κατά μιας τέτοιας επέμβασης – ζητούν από τον πλαστικό χειρουργό ένα φυσικό για το σώμα τους μέγεθος στήθους, με όσο το δυνατόν πιο ήπιες μεθόδους χωρίς να τις ενδιαφέρει αν η «αυτοπεποίθησή» τους θα αυξηθεί κατά ένα και μόνο νούμερο.

Ευχαριστούμε θερμά για τις πολύτιμες πληροφορίες τον Νώντα Καποσίτα M.D,PhD, Πλαστικό Χειρουργό, Διδάκτωρ της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών και Μέλος της American Society for Aesthetic Plastic Surgery (A.S.A.) και της International Society of Aesthetic Plastic Surgery (ISAPS)

Με την πάροδο των χρόνων το στήθος υφίσταται μεταβολές κάτω από την επίδραση της εγκυμοσύνης, της διατροφής και η βαρύτητα παίζει ένα καθοριστικό ρόλο στην θέση και το σχήμα του στήθους. Καθώς το δέρμα χάνει την ελαστικότητα του το στήθος χάνει το σχήμα του αλλά και την σπαργή του και αρχίζει η πτώση. Η ανόρθωση του στήθους η αλλιώς μαστοπηξία είναι μια χειρουργική επέμβαση που ανορθώνει το στήθος και του ξαναδίνει το σχήμα του. Εάν το στήθος σας είναι μικρό ή έχει χάσει τον όγκο του μετά τις εγκυμοσύνες για παράδειγμα τότε μπορούμε να τοποθετήσουμε ένθεμα (αυξητική του στήθους) στον ίδιο χρόνο με την μαστοπηξία και έτσι να επιτύχουμε ανόρθωση και αύξηση του στήθους.

Οι κατάλληλες υποψήφιες
Η γυναίκα που θα υποβληθεί στην επέμβαση πρέπει να είναι υγιής και να έχει ρεαλιστικές προσδοκίες για την επέμβαση. Τα καλύτερα αποτελέσματα τα παίρνουμε όταν έχουμε μικρούς μαστούς με πτώση. Οι γυναίκες πρέπει να κάνουν την επέμβαση μετά την εγκυμοσύνη και τον θηλασμό για να αποκαταστήσουν το μέγεθος και το σχήμα μια και πρέπει να έχουν τελειώσει με τον οικογενειακό προγραμματισμό πριν προχωρήσουν στην επέμβαση. Η μαστοπηξία δεν επηρεάζει μια μελλοντική εγκυμοσύνη η θηλασμό. Κατά την συνάντηση με τον πλαστικό χειρουργό θα πρέπει να του εκθέσετε τι ακριβώς έχετε στο μυαλό σας. Ο γιατρός αφού σας εξετάσει θα σας προτείνει την καταλληλότερη μέθοδο για σας. Πρέπει να ξέρετε ότι η ανόρθωση συνδυάζεται πολλές φορές με αύξηση του στήθους και κάποιες φορές ένα ένθεμα είναι το μόνο που απαιτείται για να πάρουμε την ανόρθωση που θέλουμε. Υπάρχει μια ποικιλία από τεχνικές που μαζί με τον πλαστικό χειρουργό θα αποφασίσετε πια είναι η πιο κατάλληλη για σας.

Πριν το χειρουργείο
Θα υποβληθείτε σε εργαστηριακό έλεγχο και επιπλέον εάν το ιστορικό σας το επιβάλει θα σας συστήσει να κάνετε και μαστογραφία. Επίσης θα σας δώσει συμβουλές τι φάρμακα να αποφύγετε και πληροφορίες σχετικά με το κάπνισμα ενώ πριν την επέμβαση ο πλαστικός χειρουργός θα σημειώσει πάνω στο στήθος τα απαραίτητα σημεία που θα στηριχθεί η επέμβαση. Η αναισθησία που θα ακολουθηθεί είναι συνήθως γενική η τοπική με μέθη (σε μικρές περιπτώσεις).

Η χειρουργική τεχνική
Οι τεχνικές ποικίλουν και ο χειρουργικός χρόνος επίσης. Η συχνότερη των περιπτώσεων περιλαμβάνει την τομή σαν άγκυρα η ανάστροφου-Τ. Το στήθος παίρνει την νέα του μορφή και η θηλή με την άλω την νέα θέση σε υψηλότερο σημείο. Το δέρμα γίνεται σφριγηλό και με τις νέες τεχνικές που περιγράφηκαν πρόσφατα στο Orlando της Florida μπορούμε και ξαναδίνουμε το χαμένο όγκο του στήθους. Στην τομή αυτή τα ράμματα είναι απορροφήσιμα. Γυναίκες που έχουν μικρό στήθος απαιτούν κατά πολύ μικρότερες τομές είτε σαν μια μικρή έλλειψη η σαν donut. Άλλες γυναίκες με οριακή πτώση απαιτούν μόνο ένθεμα και άλλες συνδυασμό τεχνικών ανάλογα με το πρόβλημα αλλά και τις επιθυμίες της κάθε γυναίκας.

Ανόρθωση του στήθους μόνο με σιλικόνη: Αυξητική-προσθετική του στήθους
Η επέμβαση της αύξησης των μαστών δίνει την δυνατότητα στην γυναίκα να διαλέξει το μέγεθος του στήθους το οποίο κατά την γνώμη της βελτιώνει την εμφάνιση και την αυτοπεποίθηση της. Αλλά, κάποιες γυναίκες μετά από την επέμβαση της αύξησης των μαστών φαίνεται να αλλάζουν γνώμη για το ιδανικό μέγεθος του στήθους και να ζητούν επιπλέον επέμβαση. Αλλά η επιπλέον επέμβαση σημαίνει επιπλέον ρίσκα. Έτσι οι πλαστικοί χειρουργοί σήμερα προσπαθούν πάντα να βρίσκουν τρόπους για να βοηθούν τις γυναίκες στο να κάνουν καλύτερη επιλογή του μεγέθους πριν το χειρουργείο.
Εδώ πρέπει να σημειώσουμε ότι πολύ μεγάλα ενθέματα μπορεί να δημιουργήσουν μια δυσανάλογη εικόνα του στήθους με το υπόλοιπο σώμα. Αν μια γυναίκα θέλει ενθέματα που είναι υπερβολικά για το σώμα της τότε πρέπει ο πλαστικός χειρουργός να είναι πολύ σκεπτικός εάν θα προχωρήσει στην επέμβαση.
Ενώ υπάρχουν διαφορετικές μέθοδοι να διαλέξει μια γυναίκα το μέγεθος του ενθέματος οι περισσότεροι πλαστικοί χειρουργοί συμφωνούν ότι η διάμετρος της βάσης του μαστού είναι το κλειδί της μέτρησης που καθορίζει την επιλογή του μεγέθους του ενθέματος. Συνήθως μετά την μέτρηση της βάσεως κρατώ ένα κυκλικό template και δείχνω στην γυναίκα το μέγεθος που είναι καταλληλότερο για το σώμα της. Αυτό της δίνει την δυνατότητα να δει πως ένα μεγαλύτερο ένθεμα δεν ταιριάζει στο στήθος της.

Μετά την επέμβαση
Μετά το χειρουργείο θα φοράτε ένα ειδικό αθλητικό σουτιέν. Το στήθος ίσως να έχει κάποιες εκχυμώσεις και να νιώθετε άβολα τις πρώτες 2 ημέρες αλλά ο πόνος ελέγχεται με ήπια παυσίπονα. Σε λίγες ημέρες βγάζουμε τις γάζες και τοποθετούμε μια πιο ελαφριά επίδεση. Το ειδικό σουτιέν θα το φοράτε για 3-4 εβδομάδες. Κάποιο μούδιασμα στο στήθος μετά την επέμβαση είναι φυσιολογικό και υποχωρεί σύντομα. Η επάνοδος στις δραστηριότητες και κυρίως στην εργασία γίνεται μετά από 4 -5 ημέρες ίσως και νωρίτερα. Θα πρέπει να αποφεύγεταιη άρση αντικειμένων για 2- 4 εβδομάδες. Η γυμναστική επιτρέπεται μετά από 4 εβδομάδες. Πρέπει να ξέρετε ότι ο πλαστικός χειρουργός κάνει το καλύτερο για να μην φαίνονται τα σημάδια και επιπλέον θα σας συστήσει κάποια ειδική επουλωτική κρέμα για μασάζ της τομής. Η τομή θα είναι ροδαλή στην αρχή αλλά σιγά-σιγά θα αποχρωματισθεί.

Η ΝΕΑ τεχνική με τοποθέτηση του ενθέματος Subfascial
Το subfasial πλάνο είναι αυτό που βρίσκεται κάτω από την βαθειά περιτονία του θώρακα αλλά και την περιτονία που επαλείφει τον μείζονα θωρακικό μύ. Ο μαστός είναι προσκολλημένος πάνω σ’αυτή την περιτονία κατά τα άνω 2/3.Το ένθεμα τοποθετείται πλήρως κάτω από την περιτονία η οποία καλύπτει εκτός από τον μείζονα θωρακικό μυ και τους άλλους μυς όπως τον πρόσθιο οδοντωτό αλλά και τον ορθό και λοξό κοιλιακό μυ. Τα ενθέματα που χρησιμοποιούμε είναι τραχείας επιφανείας cohesive gel (συμπαγούς σιλικόνης) και η προτεινόμενη τομή είναι αυτή της υπομαστικής γραμμής 3-3.5 cm.

Πότε ενδείκνυται η τεχνική
Σε γυναίκες με μικρό και υποπλαστικό στήθος
Σε γυναίκες που μετά από εγκυμοσύνες παρουσιάζουν μείωση του όγκου του στήθους


Επικοινωνήστε μαζί μας:
Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.